reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

gnagna - ja w sumie też nie narzekam na kondycję, tylko tam strasznie duszno, bo dużo brzuchatek a mała sala:-D. Widzę jedną różnicę w stosunku do poprzedniej ciąży - z kręgosłupem gorzej, a dokładniej z nerwami do prawej nogi. Mam nadzieję, że po ciąży przejdzie, po wstawanie z siadu tureckiego ze 2 minuty mi zajmuje:-D

reklama
A u mnie niedawno przeszła porządna burza, grad był taki aż się bałam że mi szyby powybija :szok: Ale teraz wreszcie chce się okna pootwierać i odetchnąć.

Też właśnie ćwiczyłam, poruszałam się trochę a Ksawery teraz szaleje w środku, w ogóle jakiś dziś ruchliwy aż widzę kopniaki na brzuchu :-)

Przyszły mi już te krótkie spodenki ciążowe, powiem Wam że całkiem fajne. Z rozmiarem też trafiłam i jest ok. Fajne jest to, że na górze tego panelu na brzuszek mają wszytą delikatną gumkę i dzięki temu panel dobrze siedzi na brzuchu, bo np. w jeansach gumki nie ma i czasem mam wrażenie jakby delikatnie zjeżdżał. Pewnie jak brzuszek bardziej urośnie to już tego problemu nie będzie :happy2:

Jak tam Wasza wielkość brzuszków? Ja właśnie dobiłam do 90 cm w obwodzie :happy2:

Ja mam 93 a jestem w 18 tygodniu ;) tylko ze miałam wcześniej oponke. Teraz brzuszek napięty to oponka znikła :)

a ja jakoś się czuję gorzej niż w poprzedniej ciąży, gdzie mogłam po kilkanaście kilometrów do 8m chodzić, a teraz, ledwo się jszcze 6 nie zaczął i już po krótkim spacerze boli brzuch
Fakt że poza tym w domu jestem dużo na nogach, przenoszę swoje skarby, już nie mogę się doczekać kiedy zacznę coś działać

dziś od pięciu tygodni z małą przerwą mała była w żłobku - tak w ramach dnia matki mogłam się nawet pobyczyć do 8, bo m wszystko ogarnął sam ;)

Cześć dziewczyny!!!

DSCN0297.jpg1 kwiecień DSCN0473.jpg26 maj

ja rano miałam 96 teraz 98centymetrów, od początku ciąży trochę kilo przybyło, było 56, 1 kwietnia 59.5 a teraz 69 kilo. No to 13 kilo już jest i jest w brzuchu, biuście (porządne dwa rozmiary bo było takie A-B, zależy od firmy, a teraz solidne D) i pupie, reszta bez zmian.

Fajny ten chłodek na dworze aż lepiej!!!

Gratuluję udanych wizyt!!!

Załączniki

• DSCN0297.jpg
    DSCN0297.jpg
    13,9 KB · Wyświetleń: 63
  • DSCN0473.jpg
    DSCN0473.jpg
    17,4 KB · Wyświetleń: 65
Laski, wygrałam fotelik maxi cosi na warsztatach "Mamo to ja"!! W mailu napisali, żeby napisać z czym kojarzy nam się nazwa "Mamo to ja", no to chciałam się przygotować. Garmelka podpowiedziała mi, by napisać wierszyk. Napisałam i aż mi później było głupio, że taki długi :-p

I poznałam JustinePB. To jest dopiero laska! Figura modelki.

JustinePB - zazdroszczę Ci fajnej mamy! Widać, że macie dobry kontakt.

Ja mam 94 cm, a nie jadłam dziś obiadu ;-)
Gin mnie pocieszył, że jest ok. Niby było to rozwarcie zewnętrzne na 0,5 cm, a dziś już było ok. Mamy zakaz przytulania i dłuższych tras, więc wakacje spędzam w domu. I maksymalnie się relaksować. Wiem, że mąż rozmawiał z teściem i po głosie czuję, że rozmawiali o chorobie teścia (pewnie dostał wyniki tomografii i wytyczne leczenia), ale nic mi nie powiedział - nie będę wypytywać, bo przeżywam jego chorobę, nie chcę tych skurczy sprowokować :/

reklama
Cyntia jeszcze raz gratuluje wygranej :) Co do tej figury modelki to nie przesadzajmy ;) A jeśli chodzi o relacje z mamą to wszystkim mamom i córkom był życzyła tak dobrych jak nasze, cieszę się że inni też to widzą ;)

Ostatnia edycja:
Do góry