reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

garmelka - mówisz i masz, kciuki zaciśnięte &&:-D
malinka - u mnie z jedzeniem też problem. Dzisiaj po razpierwszy od początku ciąży gotuję, jak mi przejdzie przez gardło to dam znać.:-D Ana minimalizację mdłości - jeść często, ale mało.

reklama
malinka też borykam się z mdłościami, nie jestem w stanie niczego gotować, bo zaraz mi niedobrze, na szczęście mama mnie wspiera w tej kwestii i ani ja ani mój mężulek nie chodzimy głodni. Tak naprawdę to chyba nie ma jakiejś metody na to żeby nie męczyły, tak jak wspominała marrika warto jeść często małe porcje i raczej coś lekkiego, ale i to nie zawsze pomaga, niestety :(

malinka wczoraj szukałaś szczecinianek na naszym forum, to ja jestem jedną z nich ;)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny :-)
Ja zaczytana kupilam 2ksiazki, "pierwszy rok zycia dsiecka" biblia ze ho ho ponad 700 stron w tej ksiazeczce jest ta sama lista co dziewczyny pisaly w zakupach dla maluszka.
Druga bardziej lekka " ciezarowka przez 9 miesiecy" humorystyczny pamietnik + medycznie opisany przebieg ciazy. Czyta sie super lekko, od wczoraj wieczorem przelecialam juz 12tyg wiec jestem na obecnym miesiacu swoim, czy cos mnie zaskoczylo z ksiazki, raczej narazie jestem na bierzaco.
Co nudnosci to dzisiaj bylo mega ciezko łącznie z glosnym naciaganiem, musialam auto zatrzymac i po oddychac bo bylo ciezko, ale to z glodu, maluszek zgłodniał a matka dalej nic :-) wiec ja juz wiem ze jezeli mam przerwe dluzsza niz 4g zaczyna mnie mulic.

Sukienki dziewczybni super, stroj kapielowy mega seksi. :-)

O przedszkolu jeszcze nic nie wiem, pamietam swoja traume, tata mnie odwozil 3lata mialam, mama siedziala w domu z malym bratem, a ja bilam glowa o podloge ze tuuu nieee zostane bo moja mamusia siedzi w domu i ja tez z nia tam bede.. Noo ale nic nie wychodzilo z mych pomstw do nieba..

Pozdrawiam brzuchatki albo jak mowi moj chrzesnik doatawczaki bo do ciezarowek jeszcze Nam daleko :-) buuuzi!

Jakaś kiepska dzisiaj pogoda bo strasznie boli mnie głowa:/ Właśnie piję kawkę zbożową;)
Na obiad były Tortille i nawet sama placki zrobiłam:D

Co do książek to w pierwszej ciąży nie korzystałam - właśnie takie fora jak np. babyboom były dla mnie dobrym źródłem wiedzy;) Reszta wyszła w praniu a też niestety dużo rzeczy wyobrażałam sobie inaczej i wiadomo - teraz już wiem jakich błędów będę unikać:) Ale też miałam do pomocy moją babcię która miała 4 swoich dzieci i niańczyła jeszcze następne pokolenia;)

Hehe zaczynam się bać powoli i dalej paradoksalnie nie porodu ale ja już po tylu latach nie pamiętam jak się obchodzi z małym dzieckiem:)

Ehh jakiś nagły spadek mocy a do szkoły muszę zrobić jakiś projekt, bilans i się zbieram zbieram i nic z tego nie wynika:D

Kotulcia bo te zaniki to przez ta pogode, wczoraj upal ze masakra, a dzis ziab.. blee.. zdecydowaloby sie, noo ale kwiecien plecien bo przeplata.... ja sie smialam bo mialam leniwe na obiad i jak je zjadłam to od 3godzin spod koldry nie wychodzę, taaaakiego mam leniwca :-)

reklama
Do góry