reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2014

reklama
a_nka, a dlaczego mąż miałby ci robić awanturę? Przecież to nie twoja wina.
Ale rozterki doskonale rozumiem, bo też się obawiałam, żeby tym razem nie przydarzyły się bliźniaki. Dla mnie 2 dzieci to maks. Trzecie może w dalszej przyszłości, jeśli się nam jeszcze zachce bobasa, ale na pewno nie teraz.

Dokładnie Aniu to nie Twoja wina że są dwa pęcherzykg wiadomo przy 4 jest ciężko my już mamy 2 i jakby teraz trafiły się bliźniaki to nawet nie ma gdzie się pomieścić, ale co ma być to będzie:-)
Najważniejsze aby ciążą przebiegała bez komplikacji

Ja miałam cichą nadzieję na 2 fasolki. Choć może z tej mojej 1 fasolki powstaną 2 zarodki :-D

Blizniaki fajnie ale bym sie bala pozatym nie mam warunków mieszkaniowych. Ale gratuluję a_nka
Macie zachcianki jakieś ?

U nas beta kosztuje różnie - w laboratorium przy szpitalu 30zł. A testy kupowałam zawsze Pepino (5,9zł w TESCO). Czułość 10 mµ/ml.
Rjoanka ile masz kotów?:) Robiłaś już toxo?:)
Ile płacicie za wizytę z USG - u mnie prywatnie 150zł.
Myślałyście nad całkowitym nieszczepieniem dziecka? Trochę o tym czytałam i chyba zdecyduję się na to...
Dziewczyny które poroniły którąś z ciąż - który to był tydzień? U mnie już prawie 7 tydz. i pocieszam się że z każdym dniem coraz mniejsze szanse na poronienie... Wcześniej samoistnie roniłam w 5,5tyg i 6 tyg. teraz nic mnie nie boli ale wariuje przed wizytą - boję się możliwości takich jak pusty pęcherzyk, brak bijącego serduszka itp...
U mnie z zachcianek mięchooo:D Wcześniej rzadko je jadałam:) I kinder bueno:p

A dziewczyny bo u mnie mąż niestety taki jest :-(
Jak coś idzie nie tak jak powinno to wini za to mnie :dry:

Zarodek bez serduszka ma 5mm i jest mniejszy od tego drugiego dlatego lekarz kazał narazie nie wydawać osądów o ciąży bliźniaczej bo być może przestał się rozwijać. I może to głupie co napisze, ale uczepiłam się tej informacji jak tonący liny.

U nas beta kosztuje 45zł :errr:
Kotulcia wizyta z usg u mnie 120zł. Pierwszą ciążę poroniłam 7/8tc w maju 2010roku :-(

Zachcianek żadnych nie mam, zresztą poza zmęczeniem nic mi nie dokucza :-)

Ostatnia edycja:
Ja poronijam w 6 tyg teraz strasznie się boję zwłaszcza że brzuch boli od wczoraj :-( w tamtej ciąży nie miałam żadnych objawów a teraz piersi, mdłości bóle brzucha wzdęcia

Kotulcia ja nie płace za wizytę mam lux med więc mam za free . Nie myślę narazie o szczepieniach.
A poronilam w 9 tyg i byłam bardzo niemilo potraktowana w szpitalu

reklama
Brzuch boliec moze bo sie np rozpulchnia macica, ja miałam dziwne przeczucie jak poronilam. Nic mi nie bylo brzuch nie bolał nic i rano dziwnie sie poczulam. Ale teraz jest ok koleżanka która jest mówiła że jak boli brzuch piersi i jest sir sennnym to jest dużo progesteronu czyli jest ok

Do góry