reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

reklama
a_nka, a dlaczego mąż miałby ci robić awanturę? Przecież to nie twoja wina.
Ale rozterki doskonale rozumiem, bo też się obawiałam, żeby tym razem nie przydarzyły się bliźniaki. Dla mnie 2 dzieci to maks. Trzecie może w dalszej przyszłości, jeśli się nam jeszcze zachce bobasa, ale na pewno nie teraz.

Dokładnie Aniu to nie Twoja wina że są dwa pęcherzykg wiadomo przy 4 jest ciężko my już mamy 2 i jakby teraz trafiły się bliźniaki to nawet nie ma gdzie się pomieścić, ale co ma być to będzie:-)
Najważniejsze aby ciążą przebiegała bez komplikacji

Ja miałam cichą nadzieję na 2 fasolki. Choć może z tej mojej 1 fasolki powstaną 2 zarodki :-D

Blizniaki fajnie ale bym sie bala pozatym nie mam warunków mieszkaniowych. Ale gratuluję a_nka
Macie zachcianki jakieś ?

U nas beta kosztuje różnie - w laboratorium przy szpitalu 30zł. A testy kupowałam zawsze Pepino (5,9zł w TESCO). Czułość 10 mµ/ml.
Rjoanka ile masz kotów?:) Robiłaś już toxo?:)
Ile płacicie za wizytę z USG - u mnie prywatnie 150zł.
Myślałyście nad całkowitym nieszczepieniem dziecka? Trochę o tym czytałam i chyba zdecyduję się na to...
Dziewczyny które poroniły którąś z ciąż - który to był tydzień? U mnie już prawie 7 tydz. i pocieszam się że z każdym dniem coraz mniejsze szanse na poronienie... Wcześniej samoistnie roniłam w 5,5tyg i 6 tyg. teraz nic mnie nie boli ale wariuje przed wizytą - boję się możliwości takich jak pusty pęcherzyk, brak bijącego serduszka itp...
U mnie z zachcianek mięchooo:D Wcześniej rzadko je jadałam:) I kinder bueno:p

A dziewczyny bo u mnie mąż niestety taki jest :-(
Jak coś idzie nie tak jak powinno to wini za to mnie :dry:

Zarodek bez serduszka ma 5mm i jest mniejszy od tego drugiego dlatego lekarz kazał narazie nie wydawać osądów o ciąży bliźniaczej bo być może przestał się rozwijać. I może to głupie co napisze, ale uczepiłam się tej informacji jak tonący liny.

U nas beta kosztuje 45zł :errr:
Kotulcia wizyta z usg u mnie 120zł. Pierwszą ciążę poroniłam 7/8tc w maju 2010roku :-(

Zachcianek żadnych nie mam, zresztą poza zmęczeniem nic mi nie dokucza :-)

Ostatnia edycja:
Ja poronijam w 6 tyg teraz strasznie się boję zwłaszcza że brzuch boli od wczoraj :-( w tamtej ciąży nie miałam żadnych objawów a teraz piersi, mdłości bóle brzucha wzdęcia

Kotulcia ja nie płace za wizytę mam lux med więc mam za free . Nie myślę narazie o szczepieniach.
A poronilam w 9 tyg i byłam bardzo niemilo potraktowana w szpitalu

reklama
Brzuch boliec moze bo sie np rozpulchnia macica, ja miałam dziwne przeczucie jak poronilam. Nic mi nie bylo brzuch nie bolał nic i rano dziwnie sie poczulam. Ale teraz jest ok koleżanka która jest mówiła że jak boli brzuch piersi i jest sir sennnym to jest dużo progesteronu czyli jest ok

Do góry