Monarti, Czarna85 – fajny szpital sobie wybrałyście. Ostatnio gdzieś o nim czytałam i jak bym trochę bliżej mieszkała też bym tam rodziła. Niestety koło mnie nie ma nic w tym standardzie na NFZ.
Madziuella81 – dzięki za podsunięcie pomysłu na wczorajszy obiad. Nie wiedziałam co zrobić, ale jak tylko przeczytałam o rosole to musiałam go zjeść.
Pscółka – upadki na główkę w takim wieku to norma. Z moją córką tylko raz spanikowałam i z mojej winy wylądowałyśmy w szpitalu. Oliwia upadła najpierw na tyłek, a później na głowę ( na miękki dywan). Jednak po godzinie zauważyłam u niej krew w uchu i pojechałyśmy do lekarza. Tam bez żadnego badania pani pediatra wypisała skierowanie do szpitala. W szpitalu też jej nie zbadali tylko przyjęli od razu na oddział. Dopiero po godzinie zaczęli ją badać. Okazało się, że to nie jest żaden wyciek z mózgu tylko mała dosyć głęboko się zadrapała i stąd krew. Jednak musiałyśmy spędzić noc w szpitalu.
Współczuje choroby siostrzeńca.:-(
Miśka81 – jeżeli wytrzymasz do terminu
to zdaje mi się, że wyrobisz się z remontem spokojnie. Grunt to dobrzy fachowcy. Mnie czeka częściowy remont domu, ale dopiero w sierpniu.
Melodja, Anabel87 – witajcie
Lizz1988 - ja staram się jeść często, a mniejsze porcje podobnie jak Pscółka. Jednak są sytuacje, że jeżeli coś mi posmakuje to wyłącza mi się hamulec żywieniowy
i wtedy jestem strasznie pełna.
Co do płci ja będę chciała wiedzieć. Mam przeczucie jak poprzednio, że to będzie dziewczynka. Moja córka też tak twierdzi, więc może się spełni. Nie mogę znaleźć żadnego imienia dla chłopca, które by się spodobało mi i mojemu mężowi. Dla dziewczynki już dawno wybrane.
Gnagna – zgadzam się z Tobą, co do szczepionki na rota. Ja nie szczepiłam, gdyż również słyszałam, że w szczepionce jest mało tych szczepów w porównaniu do tego co występuje w środowisku.
Cyntia85 – Twój mąż poprawił mi humor od rana, rozumowanie mężczyzn czasami mnie przeraża
Zaraz wyślę priva z danymi.
Kotulcia – gratuluje przeprowadzki
:-) Ja jestem takim typem zbieracza. Na szczęście mam duży strych :-)
Melodja – ja używam na razie Vitaminer prenatal. Mój lekarz nie kazał mi kupić konkretnych, tylko wskazał na co mam zwracać uwagę ( m.in.kwas foliowy, jod i wit. D)
Ja dzisiaj niestety spałam jedynie 3 h. Moja Oliwka dostała ok 22 gorączki. Ponad pół roku temu miała napad drgawek gorączkowych i od tamtej pory każdy jej wzrost temperatury strasznie przeżywam. Na szczęście już jest wszystko w normie. Jednak mnie od rana brzuch boli, na szczęście maleństwo się ruszyło i od razu spokojniejsza jestem.