reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Witam mamuśki...
U mnie też wiosna wróciła, o 7 rano 13 stopni na plusie...... Widzę że wątek odzieży i obuwia poruszyłyście....No w lato pewnie też nie będzie nam lekko w te upały, a znowu końcówka też będzie nieciekawa bo to już jesień będzie i kurteczek nam na brzuszku może brakować. Ja rodziłam w kwietniu, dwa dni po Wielkanocy więc nawet do kościoła w święta nie miałam w czym iść, przekichane:-(....

Agatka trzymaj się cieplutko, jestem z tobą....

Chyba zaraz na spacerek sobie pójdę taka piękna pogoda, szkoda w domu siedzieć.......

Trzymajcie się brzusie......:-)

reklama
ja już sobie płaszczyk na jesień kupiłam:p ostatnio znalazłam idealny:) grzybek :) pełno luzu na brzuszku:) wydałam całe 20 zł:p a jak nowiutki- szkoda wydawać majatek jak i tak na dlugo nam nie posłuzy

Agatka- ściskam:( strasznie mi przykro

Witajcie dziewczyny !

Jestem po raz pierwszy na tym forum. Ciesze się że jest temat mam październikowych, chciałam do Was dołączyć ;-), mój termin 19.10.2014, mam pytanko czy jest tu ktoś z Wrocławia ??

Ja też biegam po :tanich" sklepach. Narazie kupiłam sobie dwie tuniczki na lato....

Najwięcej będę musiała zainwestować w jakąś kreację na komunie córki....aż się boję pomyśleć...

Dzień dobry,

Niby słońce za oknem, ale rano zimno..brrr.. musiałam dzisiaj rano ubrać baletki, bo wczoraj sobie chyba trochę kostkę skręciłam i strasznie zmarzłam.
rjoanka - ja właśnie w zeszłym tygodniu sobie buty kupowałam i musiałam wziąć rozmiar większe, bo nie dało rady :(
Emilia - gotowane warzywa - bleee :baffled: Andrzej sobie często jakieś zupy warzywne robi i nie mogę z tym zapachem:no:
Ja jestem ostatnio chodzącym nieszczęściem :/ Byłam wczoraj u endo, zwiększył mi dawkę Euthyroxu, bo trochę za wysokie TSH wyszło. Za miesiąc następna wizyta. Ale był w przychodni nalot ciężarówek :) Bo to taki jeden dzień w tygodniu kiedy przyjmują ciężarne:-) A jak wracałam do pracy, to się chciałam zabić na dziurawym chodniku:( i od wczoraj mnie boli kostka. Wieczorem to ledwo chodziłam, ale rano było już lepiej:tak:Ech...
Cyntia - ja takie prawdziwe ruchy poczułam późno, gdzieś koło 20 tygodnia, ale ja mam na brzuchu trochę "warstwy ochronnej";-)
Monarti - ja sobie na jesieni kupiłam w bonprix taki fajny płaszczyk a la ponczo, więc będzie jak znalazł na końcówkę ciąży:tak: my mamy w pod koniec kwietnia wesele znajomych, więc też nas czeka:( ale już znalazłam sklep z super ubrankami dla dzieci; fakt, że ceny są masakryczne, ale mam ochotę szałowo wystroić Julcię :)
Mam nadzieję, że ta dzisiejsza pogoda się utrzyma trochę dłużej :)

Miłego dnia i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty &&&

Ostatnia edycja:
mi doktorka dała skierowanie na badania prenatalne ale na NFZ- z racji straty, poronienia - mówiła, że mogę:-):-) je mieć za free, 28 marca się okaże:) u nas koszt tego badania to 400 zł

Ja właśnie dzisiaj zorientowałam się, że muszę kupić sobie płaszcz albo kurtkę na wiosnę. we wszystkich co mam nie dopinam się w biuście. Wam też tak biust urósł? Miałam z poprzedniej ciąży taki grzybek, ale przeszukałam cały dom i nie ma.

reklama
Hej, hej kobietki, ale się rozpisałyście, to chyba wiosna daje takiej energii :-)

rjoanka ale Ci zazdroszczę tej wizyty i że już masz przypuszczenia co do płci (oczywiście zazdroszczę tak bardzo pozytywnie i bardzo się cieszę :happy2:), ja mam genetyczne jutro i już wariuję, nie mogę się doczekać, a w nocy znowu miałam okropny sen, że coś się niedobrego stało z moją fasolką, brrr wolę o tym nie myśleć. Co do butów to słyszałam kiedyś taki dowcip że kobiety dlatego kupują je w dużych ilościach bo nawet jak przytyją to i tak buty będą dobre :-p jak się okazuje nie dotyczy ciąży hi hi. U mnie na razie w porządku z butami i z ciuchami, noszę wszystko to co do tej pory, choć płaskiego brzuszka to już oczywiście nie mam.

Dziś mam w planie wysprzątać całe mieszkanie i zrobić sałatkę na wieczór :) jak już będzie gotowa to wstawię przepis na wątku kulinarnym.

Miłego, wiosennego dnia laski!

Do góry