reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Hej Dziewczyny !

Na szybko melduje , ze u nas wszystko dobrze, poporstu nie mam fizycznie kiedy byc z Wami na bierzaco a bardzo zaluje :zawstydzona/y:
Tymke bardzo pochalania moj czas,a popoludniu praca i tak 6 dni w tygodniu. W soboty kiedy mam wolne spwedzamy czas rodzinnie. Postaram sie wpadac i czytac czesciej , ale to trudne

Zmeczenio powoli mija, wiec mam nadzieej, wyjsc niedlugo ze wszystkim na prosta. Poki co czekamy jak na szpilkach na wiesci w sprawie pracy meza...pewnie z miesiac jeszcze poczekamy i zobaczymy co nam los przyniesie

iwokk - ja jeszcze nie mialam usg , pierwsze dopiero 7 kwietnia, ale takie uroki UK .... :sorry:

Pozdrawiam Was goraco

reklama
Dziewczyny mam do was jeszcze pytanie, ile dotychczas miałyście już razy robione USG ? bo siostra mnie straszy :( pt miałam USG ponieważ źle się czułam i byłam u innego lekarza żeby sprawdził czy wszystko ok i teraz idę na wizytę do mojego lekarza w czwartek i znowu USG. Mówi że to za dużo ( 1wsze USG miałam robione w ok 5 tyg wtedy stwierdził mój lekarz że tylko mały pęcherzyk było widać no i w zeszły piątek to było 2 a teraz niby 3 by było ) czy to waszym zdaniem za dużo ?

Ja miałam robione tylko dwa razy.
Pierwsza wizyta w 5 tygodniu i teraz w 9 tygodniu.
chodzę na wizyty co miesiąc

Mój gin też nie używa nazwy genetyczne usg. Tak naprawdę to to jest zwykłe usg tylko dużo dokładniejsze, mierzy się przezierność karkową (bardzo ważne) i kilka innych rzeczy.

Ja usg miałam do tej pory raz. Mój gin nie jest zwolennikiem częstego wykonywania tego badania.

Mnie od nowa zaczął boleć kręgosłup, a do tego oczywiście wciąż wymiotuję i na nic nie mam siły.

A ja w czwartek 20- go idę na USG w 12 tc. I mam delikatnego stresika bo w poprzeniej ciąży obraz nie był prawidłowym, mała miała powiększony fajd karkowy i od tego czasu zaczłą się cyrk ze wszytkimi badaniami prenetarnymi i amniopunkcją. Suma sumarum mała urodziła się zdrowiusieńka a wyniki amniopunkcji były prawidłowe, ale co nerwów nas to kosztowało to mała głowa. Mam nadzieję, że teraz będzie wszytsko ok. Na to USG wybieram się do jednego z najlepszych diagnostów w mieście żeby mieć pewność. To on mi robił amniopunkcję i pierwszy dał nadzieje na zdrowe dziecko. Trzymajcie kciuki :)

Do tej pory miałam 3 USG. Jedno na przełomie 4/5 tyg. bo delikatnie plamiłam ale wtedy nawet ciąży nie było widać tylko powiększone endometrium i ciałko żółte. Następne na 6 tyg. był już pęcherzyk i ciałko żółte i na 8 tyg. był zarodek z bijącym serduszkiem :)

Ostatnia edycja:
Ja usg mialam do tej pory tylko jedno, a natepne w 13 tyg a potem ostnie w 20 tyg. Ja sie zapewne zdecyduje na jedno prywatne w okolicy 30 tyg. Wiec w sumie 4 usg przez cala ciaze.

Witam Dziewczynki....U mnie dzisiaj wieje jak nie wiem co....Już jestem po wizycie....Wszystko jest w porządku, L4 do 06.04 i 07.04 następna wizyta....USG nie miałam jeszcze ani razu, pierwsze mam dopiero 15.04 ale w pierwszej ciąży też miałam pierwsze w 12 tyg. Mdłości dopadają mnie wieczorem,a popołudniu senna jestem jak nie wiem co.....
Pozdrawiam gorąco...

A ja sama nie wiem czy to tylko mit czy prawda z tym, ze usg szkodzi dziecku czy cos... Ja miałam już 3 usg a za tydzień następne (wtedy będzie gdzies 8 tydzień). Sama jestem za tym, żeby często robic... Może dlatego, ze po zobaczeniu fasolki jestem spokojniejsza ;-)

Gnagna nie zgodze sie z Toba ze to Tylko sam bajer bo sluzy takze do diagnostyki. Lepiej widzialam jak mierzyl mi dziecko itd wiec do diagnostyki tez jak najbardziej nalezy 3d to same zdjecia sie dostaje trojwymiarowe a 4d to juz filmik. W 11 tygodniu zrobil mi wymiary sprawdzil nerki wszystko dokladnie w 20 i 30 tc zas to bylo tylko dla przyjemnosci i ciekawosci. Teraz bede miala skierowanie na badanie genetyczne na dobrym sprzecie bo jade juz gdzie indziej i wizyta na nfz nie wiem czy bede miala teraz 3d no ale zobaczymy

to już sama nie wiem , myślę że lekarz mi doradzi i uznamy razem bo w sumie teraz 20tego mam wizytę a następną dopiero 14 kwietnia.
Ale dziękuję Wam kochane za wasze porady :) zawsze to inny punkt widzenia

reklama
Ja miałam dopiero jedno usg. Serducho biło pięknie i za 4 tygodnie następne usg. Nie wiem czy usg szkodzi czy nie ale mnie uspokaja i chodzę po nim szczęśliwa jak szalona :) do tego badania nie byłam do końca pewna czy ciaza sie rozwija itp a teraz jestem nastawiona bardzo pozytywnie.

Do góry