reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Cyntia85 - to jakie miesiące wzięli to jedna sprawa, a to że dostałaś wypłatę luty 2014 który miał 28 dni to druga sprawa.

średnia do L4 wylicza się raz z tego co piszesz to wzięli Ci 12 miesięcy okres październik 2012 - wrzesień 2013 (bierze się średnią z ostatnich 12 mies poprzedzających miesiąc w których wystąpiła niezdolność) miedzy L4 miałaś mniej niż 3 miesiące dlatego nie przeliczali od nowa
weź całe zarobki za okres październik 2012 - wrzesień 2013 podziel przez iść dni i wyjdzie CI stawka za jeden dzień

luty stawka X 28
marzec stawka X 31 itp...

* tylko nie jestem pewna czy wzięli CI styczeń 2013- grudzień 2013 czy październik 2012 - wrzesień 2013 (raczej 2 opcja)
** różnicę masz 100zł przed wszystkim przez te 28 dni lutego (chyba ze miałaś duża różnice miedzy pensjami w 2012 a 2013 to trochę wpłynęło)
*** jak się dowiesz ile wyszło księgowej za jeden dzień i pomnożysz razy 31 dni to będziesz wiedzieć ile dostaniesz za marzec

Ostatnia edycja:
reklama
Gośka - codziennie człowiek uczy się czegoś nowego :-) Dziękuję za pomoc. Wzięli od września 2013 r. wstecz, a to robi u mnie różnicę tych 100 zł, bo w międzyczasie miałam podwyżkę. Czyli jednak wszystko jest przeliczone prawidłowo. A liczyłam, że ktoś się gdzieś kopnął ;-) Ach te księgowe - nigdy się nie mylą :p

bylam wczoraj u innego lekarza na wizycie i usg, potwierdzil, ze raczej na pewno dziecka z tej ciazy nie bedzie, czekamy jeszcze 2 tygodnie i jesli sie potwierdzi to wtedy zakanczamy ciaze

Anetka i właśnie tu pojawia się problem, lekarka stwierdziła, że ona nie daje zwolnień na całą ciąże, bo mają rożne kontrole, mimo że powiedziałam jej o tym jak wygląda moja praca :/ Mam zamiar poszukać innej lekarki, bo wygląda na to, że z tą się nie dogadam

Wielodzietna jednak mam madzieje i 3mam kciuki
Co do kremow nie nawidze sie balsamowac wrrr w 1 ciazy nie pomoglo nic poprostu za szybko w 6 mc brzuch skoczyl i tak sie pojawily rozstepy na calym brzuchu trudno teraz juz gorzej byc nie moze wiec nie smaruje
Dzis bylam w kadrach wypytalam co i jak powiedziala ze dla mnie lepiej do konca ciazy bedzie jak bede na l4 ze wzgledu na choroby w zlobku i sam dojazd a 100 % platne iiiii mi gadaly dziewczyny z pracy ze bede miala umowe do dnia porodu! A to nie prawda wiec mam umowe na zastepstwo do czasu az poprzedniczka nie wroci a ona wraca w maju 2015 wiec ja bede na maciezynskim. Mam sie zdecydowac czy chce odrazu maciezynski 80% platny caly rok czy 1 pol roku 100% a drugie pol 60%... wiec tylko nad tym bede sie zastanawiala bo gdybym miala z kim zostawic dziecko i po pol roku wracac gdyby tamta zrezygnowala to mi nie wiem czy sie kalkuluje z corka 3 lata w domu bylam i bylo ok.

Wielodzietna. Mam nadzieje ze jeszcze ułoży sie po twojej myśli. Pisały tu dziewczyny u których pęcherzyk był to za mały , to serducha nie było a wszystko dobrze sie kończyło. Nie trać wiary.

reklama
Kochane jestem po wizycie,u diabetologa wszystko ok.
U ginekologa również dobrze,moja fasolka pięknie się rozwija,serduszko biję.
Wyniki mam ok,także martwiłam się na zapas.Jedynie mam problem z wzdęciami,mam bardzo wzdęty brzuch,dlatego gin polecił mi śliwki i rodzynki jeść.
Według usg jestem w 9 tygodniu.Kolejna wizyta za miesiąc.
Jestem taka szczęśliwa :)
Pozdrawiam Was serdecznie!

Do góry