reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Cyntia85 - to jakie miesiące wzięli to jedna sprawa, a to że dostałaś wypłatę luty 2014 który miał 28 dni to druga sprawa.

średnia do L4 wylicza się raz z tego co piszesz to wzięli Ci 12 miesięcy okres październik 2012 - wrzesień 2013 (bierze się średnią z ostatnich 12 mies poprzedzających miesiąc w których wystąpiła niezdolność) miedzy L4 miałaś mniej niż 3 miesiące dlatego nie przeliczali od nowa
weź całe zarobki za okres październik 2012 - wrzesień 2013 podziel przez iść dni i wyjdzie CI stawka za jeden dzień

luty stawka X 28
marzec stawka X 31 itp...

* tylko nie jestem pewna czy wzięli CI styczeń 2013- grudzień 2013 czy październik 2012 - wrzesień 2013 (raczej 2 opcja)
** różnicę masz 100zł przed wszystkim przez te 28 dni lutego (chyba ze miałaś duża różnice miedzy pensjami w 2012 a 2013 to trochę wpłynęło)
*** jak się dowiesz ile wyszło księgowej za jeden dzień i pomnożysz razy 31 dni to będziesz wiedzieć ile dostaniesz za marzec

Ostatnia edycja:
reklama
Gośka - codziennie człowiek uczy się czegoś nowego :-) Dziękuję za pomoc. Wzięli od września 2013 r. wstecz, a to robi u mnie różnicę tych 100 zł, bo w międzyczasie miałam podwyżkę. Czyli jednak wszystko jest przeliczone prawidłowo. A liczyłam, że ktoś się gdzieś kopnął ;-) Ach te księgowe - nigdy się nie mylą :p

bylam wczoraj u innego lekarza na wizycie i usg, potwierdzil, ze raczej na pewno dziecka z tej ciazy nie bedzie, czekamy jeszcze 2 tygodnie i jesli sie potwierdzi to wtedy zakanczamy ciaze

Anetka i właśnie tu pojawia się problem, lekarka stwierdziła, że ona nie daje zwolnień na całą ciąże, bo mają rożne kontrole, mimo że powiedziałam jej o tym jak wygląda moja praca :/ Mam zamiar poszukać innej lekarki, bo wygląda na to, że z tą się nie dogadam

Wielodzietna jednak mam madzieje i 3mam kciuki
Co do kremow nie nawidze sie balsamowac wrrr w 1 ciazy nie pomoglo nic poprostu za szybko w 6 mc brzuch skoczyl i tak sie pojawily rozstepy na calym brzuchu trudno teraz juz gorzej byc nie moze wiec nie smaruje
Dzis bylam w kadrach wypytalam co i jak powiedziala ze dla mnie lepiej do konca ciazy bedzie jak bede na l4 ze wzgledu na choroby w zlobku i sam dojazd a 100 % platne iiiii mi gadaly dziewczyny z pracy ze bede miala umowe do dnia porodu! A to nie prawda wiec mam umowe na zastepstwo do czasu az poprzedniczka nie wroci a ona wraca w maju 2015 wiec ja bede na maciezynskim. Mam sie zdecydowac czy chce odrazu maciezynski 80% platny caly rok czy 1 pol roku 100% a drugie pol 60%... wiec tylko nad tym bede sie zastanawiala bo gdybym miala z kim zostawic dziecko i po pol roku wracac gdyby tamta zrezygnowala to mi nie wiem czy sie kalkuluje z corka 3 lata w domu bylam i bylo ok.

Wielodzietna. Mam nadzieje ze jeszcze ułoży sie po twojej myśli. Pisały tu dziewczyny u których pęcherzyk był to za mały , to serducha nie było a wszystko dobrze sie kończyło. Nie trać wiary.

reklama
Kochane jestem po wizycie,u diabetologa wszystko ok.
U ginekologa również dobrze,moja fasolka pięknie się rozwija,serduszko biję.
Wyniki mam ok,także martwiłam się na zapas.Jedynie mam problem z wzdęciami,mam bardzo wzdęty brzuch,dlatego gin polecił mi śliwki i rodzynki jeść.
Według usg jestem w 9 tygodniu.Kolejna wizyta za miesiąc.
Jestem taka szczęśliwa :)
Pozdrawiam Was serdecznie!

Do góry