reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Wlasnie mialam dyskusje z tesciowa na tenat siadania. Mowi ze jeszcze troche i bedzie suedziec, oblozy sie ja poduszkami. Ja mowie ze nie bedziemy obkladac zadnymi poduszkami ze bedzie siedziec jak sama bedzie na to gotowa. Czasami mam dosc tych sprzeczek pomiedzypokoleniowych.

My juz po kapieli cycujemy.

Cyntia a nie chce ci jesc z lewego cyca?

Dziewczyny czy wasze dzieciaczki maja mokre stopy? Moja ma prawie caly czas mokre, czasami az skarpetki wilgotne sa. To normalne?

Ostatnia edycja:
reklama
Po to, że po pewnym czasie ma się ochotę pisać również o bardziej prywatnych sprawach, a tu dostęp mają wszyscy - może nas podczytywac teściowa, sąsiadka czy ktokolwiek inny. Zresztą po wysypie nowych mam w ostatnim czasie okazało się, ze "podczytywaczek" jest mnóstwo.

Ty poczulas się urazona ukryciem wątku, a ja tym, że tyle mam czytało czasem o intymnych sprawach, a nic nie pisało. To trochę jak podsluchiwanie.
Ja też dolaczylan później po kiljumiesiecznej nieobecności, też kilkanaście a może i więcej moich postów pozostało bez echa, ale wreszcie zostałam zauważona. Też piszę z tel itd. To nie wymówki.

Ok Sunovia zgadzam się z tobą masz dużo racji ale uważam że skoro się kednak ujawnilysmy to zależy nam na kontakcie z Wami a nie mozesz wiedzieć czy np któraś z dziewczyn która pisze z wami od początku nie jest dla cieboe rodziną? Nie wszystkie dziewczyny mają fb więc tak naprawdę nie wiesz z kim piszesz. Ale tak jak wcześniej napisałam rozumie Wasze prawo. Jest mi po prostu przykro i dziwnie że po roku nie będę już mogła liczyć na Wasze rady.

Witam, wszystkie mamusie dzieciaczków urodzonych w październiku zeszłego roku. Moja córeczka Kaja urodziła się 15.10.2014 po bardzo trudnym i długim porodzie :). Jestem tu dopiero od dziś, ale już mam do Was pytanie. Czy znacie jakiś sposób aby przyzwyczaić dziecko do smoczka? Moja córcia jest ogromnym ssakiem, a niestety akceptuje jedynie pierś (co jest czasem uciążliwe), bądź od miesiąca swoje rączki. Próbowałam chyba już każdego rodzaju smoczków, jeden chciała nawet trochę ciumkać, jednak na drugi dzień już jej się odwidziało, oczywiście nie chciałabym aby mała cały czas ciumkała smoka, jednak przydałby się przy zasypianiu bądź sytuacjach stresujących, aby Kajtek się uspokoiła. Bardzo proszę o radę :)

Karola witam, ja tez probuje moja przekonac do smoczka, probowalam chyba wszystkie mozliwe ale wszystkie wypluwa. I nawet nakropilam na smoczek moje mleko ale nic nie dziala. Raz przez przypadek ciunkala smoka w aucie, ale wiecej juz nie chciala.

reklama
Majka nikt nikogo nie chciał urazić wątkiem ukrytym. Poprostu przyszedł czas zeby moc śmiało pokazać "swoją twarz" skoro tyle się znamy. Fajnie ze są nowe dziewczyny i chętnie z nimi poskrobiemy i poznamy bliżej. Moze kiedys którejś zaufamy i zaprosimy. Tylko wysyp nowych był po tym jak klamka zapadła z wątkiem ukrytym. Ja osobiście staram się nie odrzucać nowych osób ale zawsze jest nuta podejrzliwości ;)

Do góry