reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Moze to jakas zmowa u naszych dzieci bo moja tez cos nosem kreci i niechce jesc. A teraz dodatkowo odmawia spania. Gada do mnie i sie smieje, albo sie zali i za chwile sie smieje. L ja przeja, moze u niego zasnie.

Jenny Ty to masz dobrze, nie dosc ze kraina czekolady to jeszcze pieknie tam. Ahhh chcialabym tam mieszkac.

co do bolow glowy, jeszcze mieszkajac w PL bralam na nie Aspirin na bole migrenowe. Dzialal cuda ale nie wiem czy jest jeszcze na rynku:)

reklama
Garmelko a może to skok rozwojowy albo coś? Moja tak kiepsko jadła właśnie wtedy plus szarpala sie z butelka i sama nie wiedziała czego chce. Ale to max 2 dni było a później już jadła normalnie a nawet wiecej.
Moja młoda jak leży to sama się podrywa do siadania ale nie ma siły i za chwilę jest złość. Najlepiej jak siedzi u mnie na kolanach - pozycja leżąca i pollezaca nie wchodzi w grę. Widzę że ją fascynuje młody jak biega koło niej i pewnie najchętniej by pobiegla za nim:-) na dorosłych tak nie reaguje:-)

Garmelka - dzieć też człowiek. Może akurat dziś nie ma apetytu bez większej przyczyny. Może ją główka, dziąsełka chwilowo bolą? Łatwo radzić jak się nie jest w takiej sytuacji, ale może rzeczywiście to bez żadnej przyczyny i jutro wróci do normy.

Justine - po tylu stresach, lekach, no i chorobie to Kubuś może być nerwowy, ale na pewno w domku, w Twoich ramionach szybko dojdzie do siebie! I zacznie ładnie przybierać na wadze. Zdroweczka!

Adi śpi od 18:15. Miał 3 pobudki na jedzenie, jadł dużo i od razu zasypiał. Nie kąpałam go. Jestem trochę wydygana myślą, że zrobi zaraz pobudkę albo zacznie dzień od 4 :/
Może dobrze, że nie było kąpieli, bo ja już miałam w planach doszukiwanie się ospowych krostek.
Aaaa, kupiliśmy kółko do kąpieli "Baby Swimmer". Gdy dojdzie, a panicz je polubi, to wkleje filmik z kąpieli. Może któraś też się skusi.

Witajcie.
Wczoraj przeżyliśmy szczepienia ,(wzw ,plus Pentaxim]nie było w nocy żadnych sensacji .
Młody ładnie przybrał na wadze-ma 6.500 g, głowa i klata wymiarowo też ok. nie miał zastrzeżeń co do skóry Kubusia ,więc dalej jedziemy na zasypce ,"ziajce" nawilżającej zwłaszcza na suchy nos ,okolicę nad oczami , główkę dalej myjemy ziajką na ciemieniuchę-bo młody nie lubi ciepła i po wędrowaniu w czapie zaraz za dwa dni jest ciemieniucha.
.Współczuję bólu zębów i wizyt u dentysty-ja mam spokój na stałe -w ciąży musiałam wszystkie usunąć.
Pozdrawiam cieplutko wszystkie mamy , u nas znów sypie śnieg;-) dobrze ,że wózek na terenowych kołach:-D

Zjadła wlasnie 150ml :) od tatusia. no mam nadzieje ze juz wróciła do normy.

Sandy- jak to wszystkie usunelas??

Kotulcia- no moja tez tak wlasnie sie wkurza- ja jej ta butle do buzi a ona ucieka i wkurza sie, jakby mi miała zaraz z nerwow przyfasolic!

Współczuję.biedne maluszki.
U nas ok.usnela o 20 wstała o 4 I teraz ja obudziłam bo starsza do szkoły idzie.właśnie doi cyca i pewnie usnie.a ja razem z nią

Garmelka -super, może to skok u Ciebie też? Bo nasze w podobnym wieku -my 13.01. kończymy 3 miesiące. U nas nawet noc gorzej, od wielu dni pierwszy raz wybudziła się o 3, ale jakoś udało się ululać bez wyjmowania z łóżeczka i bez jedzenia. Teraz się karmimy.

Agaa -tak, to ten skok, 11-12 tydzień. U nas książkowo, czyli tydzień później, bo młoda urodziła się tydzień wcześniej.

Cyntia -jak u Ciebie nocka? Wstał wcześnie Adi?

Justine -dużo sił!

Babina, Domka, Kotulcia i inne ćwiczące -super, trzymajcie tak dalej!

dzień dobry,
ja dzisiaj wyspana, mała zasneła wczoraj ok 20, raz tylko jadła o 4 i teraz wstałą, oby tak zawsze :)

Dzisiaj my idziemy na szczepienie, juz sie boję, zawsze mam jakieś obawy :(

Ja wczoraj bylam u lekarza, lekarka nie wie co to za guzy :( Jutro mam zrobic wyniki z krwi, dostałam maść z antybiotykiem i smaruje, dzisiaj niby są troche mniejsze, no ale zobaczymy, zarejestrowałam się na jutro tez do innego internisty bo ta jakas młoda była i za bardzo nic nie wiedziała. No i jeszcze do dermatologa dostalam skierowanie.

Marrika, a chętnie poproszę namiary na pediatrę :) Mam co prawda sprawdzoną panią która mnie od małego leczyła i wszystkie dzieci w mojej rodzinie i jej ufam ale nie zaszkodzi znać też kogoś innego.

Garmelko, a moze Twoja Izunia będzie niejadkiem jak mój Mati? U niego jak miał 3 m-ce zaczęły się problemy z jedzeniem, właśnie zjadał 50 i mu wystarczało, raz więcej a raz jeszcze mniej. Było jeżdżenie po lekarzach ale zdrowy był i tyle. No i do te pory on nie musi jeść. Oby to było tylko chwilowe bo życie z takim niejadkiem jak mój to przerąbane

reklama
betti u nas kolki były pomimo tego że bardzo się pilnowałam z jedzeniem i prawie nic nie jadłam a później zaczęły się bóle brzuszka po każdym produkcie który wprowadzałam. Mała prawie przez ponad 1,5 roku była tylko na mleku.Chodziliśmy po lekarzach i nikt nic nie wiedział aż w końcu trafiliśmy na dr która nas wyprowadziła z tego. Co to było to nawet ona nie wie,eksperymentalnie wprowadzała leki aż w końcu trafiła i się udało.Poza tym córcia miała refluks no i w gastroskopii liczne zmiany.
Domka u nas synek miał podobne zmiany na buźce tylko jeszcze bardziej zaognione,aż taka skorupa mu się robiła i gastrolog stwierdziła alergię i byliśmy na Nutramigenie. Na twoim miejscu obserwuj czy mu to nie będzie powracało, bo jeśli powróci to bym się zastanawiała czy to nie alergia.

Do góry