reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2014

Aga nie to tak zaczynało powoli,sucha skóra,pare kostek a potem taki rumien,nasilało sie po spaciu,po dworze znikało.Nie wiem co to było ale na szczescie znikneło.

reklama
Betti: Mamy kp mialyacie moze kiedys taki przypadek ze dzieciaczek nie chcial jesc z jednego cyca? Moja Hania przez tydzien sie buntowala i nie chciala jeac z lewego cyca, jedynie na spiocha udalo sie ja przystawic. Teraz jeat juz ok, ale do tej pory nie wiem o co jej chodzilo.

Domka po jakin czasie u was nastapila poprawa z buzka po tych kremikach?

Czy wasze dzieciaczki maja jeszcze kolki? Ja myslalam ze mojej juz przeszlo i madra odstawilam kropelki (sab simplex) i teraz znowu sie meczy biedactwo przeze mnie. Podaje jej teraz eapumisan ale kiepsko dziala, czekam na te kropelki z niemiec,mam nadzieje ze jutro juz beda.

Ktoras z was pisala ze boli ja dzisiaj glowa, ja dzisiaj tez umieram z tego powodu. Zauwazylam ze po ciazy mam duzo silniejsze bole glowy i apap na mnie nie dziala niestett a kp wiec trzeba sie meczyc.

A jak u Was z tolerancja laktozy?? Bo osobiście znam 2 mamy którym wmawiano kolki a okazuje się że to własnie nietolerancja było przyczyną boli brzuszka :-/

O jeżu mam nadzieję że u nas tak się nie porobi :-( bo maści na trądzik tez przechodziłam.. co u Was pomogło na ten rumien?

Przepraszam za post pod postem!

Nianiusia wspolczuje osemki,znam ten bol,ja mam jeszcze 3 do usuniecia..brrr.

Domka twoja niunia faktycznie mocno czerwona. Ja juz dzis zamawiam kremik i bedziemy walczyc. Ja mysle ze u nas przez mocne slinienie robia sie czerwone poliki i broda. Tym bardziej ze moja hania ma faze teraz na noszenie w pozycji na samolocik ze jest glowa w dol i buzka opiera sie na moim przedramieniu i ta slina jej caly czas leci. Musze zaczac tetre klasc pod buzke i zmieniac co chwilke to moze pomoze i do tego czeste smarowanie buzki

Agaa wlasnie ostatnio nad tym sie zastanawiam, a jakie u was sa objawy nietolerancji laktozy oprocz brzuszka?

O matko! Trzeci dzień płaczu. Mam już kryzys. Dobrze, że nocki ok. Jak dotąd najgorszy skok:-( Teraz m nosi, a ja idę pod prysznic. Może tam nie będę słyszeć płaczu:sorry:

Edit: współczuje tych krostek i innych przygód. U nas szorstkie to są, ale łydki. Mam nadzieję, że to nie problem.

Garmelka -jest poprawa sytuacji? Może ma taki dzień, że nie chce jeść? Oby to nie było nic istotnego, tylko gorszy dzeń.

Ostatnia edycja:
Inga od kilku dni nie dojada w czasie dwóch posiłków, o 10 i 18. Normalnie je 120ml, a wtedy 60 to max. Oprócz tego zawsze wtedy mocno ulewa. Tez nie wiem o co chodzi, ale szczerze mówiąc nie przyszło mi do głowy się tym martwić. Może dlatego, ze grubiutka jest, to nic jej nie będzie jak czasem zje mniej. Ale może za kilka dni okaże się jaka była przyczyna jeśli jakas jest.
A czy wasze dzieci ulewaja zawsze mlekiem? Moja tak mocno i mlekiem (takim jeszcze niestrawionym) tak jak pisałam tylko po tych dwóch karmieniach. Natomiast po pozostałych wodą, ewentualnie z nniewielką ilością mleka, ale już takiego nadtrawionego. Z tym, że to już nie jest chlustanie, po prostu jej wypływa mniejsZa czy większa strozka, czasem muszę ją przebrać.
Tym też się nie przejmuję, ale już czasem zaczynam się zastanawiać czy aby na pewno nie mam zbyt olewczego podejścia...

Sunowia moja właśnie nieraz czystym.mlekiem a nieraz woda z serkiem.samym mlekiem jak za dużo zje albo jak ja ptzewijam zaraz po jedzeniu.

reklama
Moja ulewa i tak i tak, znaczy czasem samym mlekiem, a czasem takim lekko nadtrawionym, jesteśmy na kp. Ulewa troszeczkę i zawsze sie śmieje, ze za duzo je i tyle. Czasami ma potem czkawkę. Ale to ulewanie tak trochę to chyba normalne.

Do góry