reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2014

Judy spokojnie moja przez te majty ortopedyczne taka wycwiczona ale leci na bok.I najgorsze ze kregosłup nadal krzywy ale w piatek kolejny mamy ortopede

reklama
Wawka, to tak mała kładziesz i ona sama zasypia w sypialni i z radiem? O radiu pamietam nie jest na żadna stacje tylko taki white noise. Czy jeszcze cos robisz? Moja uśpić to tez jest wyzwanie, dlatego sie dopytuje.
A ile wam maluchy śpią w ciagu dnia i w nocy?

Judy, moja na brzuchu tez nie lubi leżeć, chyba, ze na moim brzuchu. Co prawda głowę podnosi ale to chyba głownie ze złości. Ale myśle, ze jak twoja Martyną trzyma głowę jak ja nosisz w pionie to jest ok, bo znaczy, ze trzyma.

No i tez jestem za nie przenoszeniem sie na fb.

Xjennyx: no oczywiście, ze radyjko ustawiam na white noise. Ale to usypianie samodzielne to wieczorami nie działa, bo córka kolkowa jest. Wieczorem muszę ją lulac.

Ostatnia edycja:
A dziś moja przeraził żyrandol u znajomych. Co na niego spojrzała to ryk straszny.pierwszy raz tak na coś zareagowała.
A na fb się nie przenosimy:-)

Judy do skutku kladz na brzuchu. Moja juz dwie minuty wytrzyma bez placzu, a jak zaczyna marudzic to nie podnosze
a przekrecam na plecki. Wyczytalam ze ona wtedy rozumie, ze moze sama sie uwolnic z tej pozycji i czasem jej sie to udaje.

Domka moze tam duzo kurzu bylo i jej sie to nie podobalo? :)

Fajnie was widzieć dziewczyny. Największym zaskoczeniem jest dla mnie garmelka ;-)

Bardzo fajnie! Ja tez sobie niektóre zupełnie inaczej wyobrażałam:) Sunovia, no co Ty, nie jestem podobna do gargamela?;)
A co do rodziny, to moja mama wczoraj mnie prosiła żebyśmy do niech przyszli (ja i maz na antybiotyku) i dzisiaj znowu to samo... Wkoncu złożyła mi zyczenia ze życzy sobie abyśmy sie więcej widywały... Bez przesady, spotykamy sie zwykle 2 x w tyg...

Judy- to nie martw sie, skoro trzyma w pionie- być moze jak lezy to ma rączki złe ustawione- spróbuj jej ustawić ręce w kacie prostym w łokciu i pilnuj żeby na równi z barkami miała (możliwe ze łokcie obniża wzdłuż tułowia- moja tak robiła i lekarka kazała tego pilnować i teraz ślicznie trzyma)

Jenny- moja do 8 tyg spała w dzien bardzo mało... Wogole mało spała. Teraz przesypia noc od 21-6 i od 7 do 9:30. A w dzien od jakiegoś tygodnia tez sporo spi. Myśle ze wyjdzie z 4 godziny jak nic. Na początku martwiłam sie ze w nocy nie bedzie spac a tu taka miła niedzpodzianka.

Agniecha- widzisz nie ma sie co martwić na zapas! Ważne ze to wykrylas i pójdziesz skontrolować.

Ja w ten weekend muszę wkoncu wyjsć z domu bo zwariuje!!! Ostatnio wychodziłam w Boże narodzenie!!! :(

Dzieki dziewczyny za pocieszenie ;) w pionie trzyma głowę na serio długo. Z boku na bok sie przekręca a po położeniu na brzuch histeria ze cieżko ją uspokoić. No nic bede próbować. Co do złego ułożenia rąk to na bank ma zle... Pamiętacie ćwiczenie na w-fie co leżało sie na brzuchu i podnosiło jednocześnie nogi, ręce i głowę ... To ona właśnie tak robi. Jak próbuje ułożyć jej rączki to wtedy sie zaczyna ryk okropny aż sie zanosi. Jeszcze nie skumała o co chodzi z tym leżeniem.

Super was na tym fejsbuszku wiedzieć :-D już się wystraszyłam że jakaś grupę od dawna macie i mnie nie chcecie jak mnie Renisus dodała i patrzę a was tam tyle ;-)

Sunovia dla mnie zaskoczeniem też Garmelka :-)

Garmelka ja tak właśnie myślałam że to od Gargamela a tu taka laska :-D

Ale nadrukowałyscie od wczoraj! Będę nadrabiać :-)

reklama
Do góry