reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2014

Katinka, to kurcze kiepsko bo wszystko teraz musisz wysuszyc i moze bedzie dzialac.

U mnie babcia odbijala na ramieniu a ja nie mialam sily. Ja po prostu pionizuje i zazwyczaj odbija bez problemu.

Mojej kocicy znowy sie poprzestawialo i lazi za Jula, teraz spia obie na moim lozku. I widac obie sa zadowolone:)

reklama
Moja piękna daje dzis czadu . Marudna jest od 13. Spała ze 3 razy max po 15 minut. Co chwila płacz. Teraz trochę przysypia przy cycu. Za około 30 minut powinnam ją wykąpać ale skoro w ciągu dni nic nie robi tylko płacze to moze dac jej pospać . Sama juz nie wiem. W nocy udało mi sie 4 razy z rzędu położyć ją spac do jej łóżeczka i sama ładnie Zasypiała ale w dzien nie moze porządnie zasnąć. Szkoda mi jej. Juz wypróbowałam wszystkiego. Teraz uspokoilam cycem ale pewnie jak ją odłoże to znowu bedzie ryk. Sama nie wiem co robic.

Nadrobić Was to szok, tyle produkujecie.

My dzisiaj po pierwszym szczepieniu, mała śpi i praktycznie budzi się co 3-4 godz. na jedzenie, nie wiem czy ją wybudzać częściej, jest na kp, wyszło dzisiaj, że jest na 50 centylu, więc chyba sobie daruję.

Szczepicie na pneumokoki? Bo my tak i może któraś wie ile tych dawek jest jak zaczniemy teraz?
Marrika, ja dzisiaj po szczepieniach i Pani Doktor mówiła nam, że pneumokoki to jak szczepisz po raz pierwszy do pół roku to są 3+1 (trzy dawki do roku i jedna pow. roku), jak po 6 miesiącach to 2+1, a jak powyżej roku to jedna dawka

Jeszcze jedno pytanie ostatnio była ożywiona dyskusja o smaczkach i mam pytanie jak często powinno wymieniać się smoczek uspokojacz, czy wcale? Gdzieś czytałam, że raz w miesiącu, gdzie indziej, że co dwa, a jeszcze gdzie indziej, że nie trzeba i prawdę powiedziawszy zgłupiałam :) Mała używa smoczka głównie na spacerze i do zasypiania, potem go wypluwa, więc tak myślę, że raz na 2-3 miesiące wystarczy chyba, nie?

I ja mam pytanie w tematyce smoczkowej - jakich używają wasze dZieci? Wiem, że sa różne kształty i rodzaje gumy, może dzieci mają jakieś swoje ulubione?
Moja starsza córka nie zaakceptowała małego smoczka tt, spodobał jej się NUK, Ale on byl strasznie duży i brZydki, więc skonfiskowalam na amen. Teraz zaczynam mieknac.

Hejka!
Jakis lipny dzien dzisiaj mam... Niby miałam 3 godziny dla siebie bo teściowa na spacer poszła z mała i pojechałam na zakupy ale zamiast prezentów kupiłam sobie taka sportowa sukienkę... W sumie w monnari wiec średnio sportowa ale myśle ze na święta sie nada... :) kirde muszę schudnąć 15 kg... Ciekawe jak to zrobie.. Przed ślubem byłam na diecie cambridge i schudłam mega ale efekt jojo był jeszcze lepszy...:/
Moja w sumie krótko spała w nocy bo od 23 do 8;40 i dzisiaj w dzien przysypia... Bede ja kapac
Przed 9 żeby ja jeszcze przeciągnąć to moze padnie.

Madziula podbijam pytanie smoczków:)

Dziewczyny pytałam jakis czas temu o ciemieniuche. Juz jej nie mamy ale skóra na głowie i tak jest bardzo sucha az sie gdzieniegdzie łuszczy. Dalej ja natłuszczać?

Sunovia ja mam juz 5 roznych i zaden nie odpowiada. No z wyjatkiem aventu i to w samochodzie tylko dziala. Zastanawialam sie nad kejnym z NUK. Tylko tak, teraz sie mecze aby zaczela ssac a jak juz sie nauczy to trzeba bedzie juz oduczac. Wiec nie wiem.
Madziula producrnt pewnie zaleci zmieniamie co 3 miesiacd razem z rozmiarem. Pamietaj jednak ze kiedys mialo sie jednego smoczka przez dwa lata i nic sie nie dzialo.

Moja odkryla ze moze ssac lapke, wazy 6,5kg co daje 91 centyl. Dobre tluste mleczko mamy.

reklama
Do góry