reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2014

Renisus, jeszcze są takie plasterki i maść emla, które można dawać przed szczepieniem. znieczulające miejsce wkłucia. No a najlepszy to rzeczywiście albo tata, co spokojnie utuli, albo pierś, bo gdzie lepiej niż przy piersi;-)

reklama
Mroczko mnie też już trzęsie na sama myśl o świętach. Nie lubię świat,tym bardziej ze u mnie w domu jakos nigdy nie czułam tej świątecznej atmosfery, wszystko takie sztuczne.
Teraz pierwsze święta z Mikolajkiem. Mamy jechać do teściów,mój się upiera żebyśmy na noc zostali,ale nie bardzo mi się to podoba. Nie ma jak u siebie. A poza tym mały i tak pewnie będzie rozregulowany więc będzie ciężko.
Ostatnio tam pojechaliśmy to mały dwa dni dochodził do siebie,bo taki był pobudzony.
Już tam wolę sobie w domu siedzieć,a nie ze każdy mi nad dzieckiem wisi, głosno gada do niego, nosi,husia i wogóle.

Mroczko podziwiam cię że w taką podróż się z małym wybierasz.
Babina ja znow mam tak że już się nie mogę świat doczekać. Mała uwielbia jak się dużo dzieje. Jak jest cały dom ludzi i wszyscy głośno rozmawiają i się śmieją. Ona wtedy najlepiej śpi a ja mam luz ;-)

gosiak_85
chcialabym zeby moj takie mial :) mysle ze to zdrowa kupa ..:) ja karmie piersia swojego bąka i gdy wszystko bylo ok to takie wlasnie mial kupy teraz ma jasno zielone wodniste ze śluzem strzelajace i widac ze sie meczy jak ma ją zrobić :( najgorsze jest to ze jem ciagle to samo, żadnych nowości a kupsztal brzydki :( pozdrawiam serdecznie:))

Ostatnia edycja:
Babina ja tez nieznosze swiat i zawsze mnie mdli na sama mysl o nich. W tym roku jednak jakos lzej mi jest podejsc do tematu bo jest mala i chcialaby jednak aby ona miala dobry stosunek do swiat niz ja.
I ja nielubie dawac na rece Julki innym osobom, grrrrrryyyy.

Kurcze obcinam paznockie co 3 dni a ona i tak zawsze sie podrapie :/

Ja lubię święta choć specjalnie religijna nie jestem. Z dawaniem małej na ręce tez nie mam problemu. Siedzę z nią 24h więc czasem nawet chętnie ją dam na chwilkę komuś z bliskich to chociaż odpocznie mi kręgosłup :) poza tym chcę zeby mała nie bała się ludzi, niech się powoli przyzwyczaja.

Marrika: a jednak Hirschsprung. Współczuję. Kurczę maiłam nadzieję, że jednak wykluczą. Wiem co przeżyłaś, bo u starszej córki dopiero druga manometria odbytu wykluczyła chorobę. No i najważniejsze, że nie będzie stomii i operacja mało inwazyjna będzie, bo jak diagnozowałam córkę to też się w necie naczytałam jaki koszmar rodzice przechodzą w trakcie leczenia dziecka. A jakie objawy miała twoja malutka, że diagnoza poszła w tą stronę? No i czy miała problem z wydaleniem smółki, bo to jest pierwszy objaw choroby.

Ostatnia edycja:
Czy któraś odbija nie na ramieniu??

Ja odbijam małego czasem na ramieniu, ale czasem na kolanach jak płacze i na ramieniu mu nie pasi.

Kurcze obcinam paznockie co 3 dni a ona i tak zawsze sie podrapie :/

Mam ten sam problem, mały ma podrapany nos, i koło ust bo pcha się z łapami i się drapie czubuś gdzie tylko sięgnie a pazurki obcinam też co 3 dni :(

Mówiłam, u mnie to urok bo sraczki nikt nie ma, wszyscy zdrowi. Zalałam laptopa, telefon i pilota.
Tablet się przydał bo chociaż mam jak się odezwać, ofiara ze mnie, mały płakał a już był ubrany na spacer i mieliśmy wychodzić to żeby było szybciej wyciągłam termos, butelkę i mleko, zrobiłam mu i nakarmiłam. Termos postawiłam na stole i jak wstawałam od kanapy to go potrąciłam i wszystko zalalam laptopa, telefon, pilot i wszystko na około :banghead:
Jestem wściekła na siebie!!!

Marrika bardzo mi przykro z powodu twojej coreczki, trzymam kciuki oby wszystko było dobrze jak najszybciej.

Ostatnia edycja:
Katinka musze wypróbować inne opcje odbijania bo Pola czasem się wnerwia na tym ramieniu. Np podczas karmienia usypia i biore ja do odbicia na ramie i bach wybudza się :/ Mam nadzieję ze uda Ci się uratować zalane sprzęty. Przykro mi :/

Alleluja przyszedł katarek i nebulizator. Inhalacji jeszcze nie robiłam, ale mam pytanko taką buteleczke soli fizjologicznej to cała sie tam wlewa?? I jak dlugo mam ja inhalowac? Rozumiem ze maseczke zblizam do buzi nie przykladam tak? Orientuje sie ktoras? Niestety nie ma tego w instrukcji :/
Katarek jest świetny ale nam nic nie odciagnal, wiec może nie mamy tego katarku??:confused2:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry