reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2014

Magda dobrze ze to juz za nami;)

Moja opinia na temat tych szczotek, dobre ale do cienkich wlosow. Dzieciece glowki beda zadowolone bo naprawde mniej ciagnie przy czesaniu. Ja mam wlosy do lopatek i dla mnie czesanie ta szczotka jest uciazliwe bo trace za duzo czasu. A jak wiadomo, kazda mimutka jest teraz cenna.

reklama
Nawet nie wiem co to za firma ale jakoś ich zabawki przypadły mi do gustu :) w sumie ja to mam 4 duże kartony zabawek. Nawet takich co to Martyna jeszcze długo bedzie do nich za mała. Jak moj P mówił ze przesadzam z zakupami to byłam zła na niego. Teraz jednak jak te zabawki leżą a Martyna póki co jest nimi nie zainteresowana to widzę ze faktycznie przegielam :) póki co jedynie bujawka z fisher price jest stale w użyciu bo mała ją lubi. Reszta ciagle czeka.

Pscolka nie mam pojecia jak mi Twoj post mogl umknac :) Juz kiedys Ci pislalam ze zadzwiasz mnie odpisywaniem:) Wczoraj czytalam ze odruch ssania jest juz o wiele mniejszy i wlasnie dlatego, ale o zabkach nic nie bylo napisane. Buuuu to ja chyba nigdy sie od cyca nie uwolnie. Dzisiaj udalo mi sie karmic co 2,5 godziny;) moze jak tak ja przypilnuje przez kilka dni to zacznie znowu mi tak jesc. Ulala mi tylko raz dzisiaj, wiec chyba teoria chinczyka doktora ze glodna jest bo ulewa jest bledna. Ulewa bo ciagle cysia.
Teraz odlozylam ja do lozeczka, spi i smieje sie w glos przez sen. Poprostu uwielbiam swoja corke :D

Judy czy ta cena maty jest w euro?

Moja starsza bezsmoczkowa, ząbkowanie przechodziła w zasadzie bezobjawowo. Kilka razy musiałam posmarować dziąsła żelem, chyba raz dostała nurofen. W razie czego są gryzaki.

Dziewczyny wit k to tylko do ukończenia 3go miesiąca? Bo moja niunia za tydzień już skończy 3 miesiące, ale ten czas leci :-)

Szczepicie na pneumokoki? Bo my tak i może któraś wie ile tych dawek jest jak zaczniemy teraz?

Kurczę ciągle mi brak czasu na forum :-( mam takie zaległości ze nie wiem kompletnie co u was się dzieje :-(

marrika, jeśli zaszczepicie już teraz to 4 dawki, pierwsza dawka po pół roku to trzy, po roczku dwie, a po 2 latach jedna. Tak wyczytałam. Inge chcę zaszczepić, nad Marcela się zastanawiam, bo nie była szczepiona.

Sunovia ja młodej też nic wie mogłam wymyślić bo ma masę rzeczy po siostrze i wymyśliłam ramkę z gliną do odcisniecia rączki i stopki. Mamy po Laurze i super pamiątka. Reszta kasy którą dali mi na prezent dla małej przekazaliśmy na szczepienia.

Dziewczyny dajecie wit. D dodatkowo przy mm?

Napisałam kiedyś w internecie do lekarza i mi odpisała lekarka ze:

ImageUploadedByForum BabyBoom1418767040.327135.jpg

Ja nie daje bo moj jest glodomorek i ma większa dawkę niz jest norma i zastanawiam sie czy od tego moze mały miec zielone kupki? Wyczytałam tez gdzies ze zielone kupki moga byc od nadmiaru żelaza?
Lekarka powiedziała mi ze to normalne ale ja jej nie wierze bo jesteśmy w UK !!!

jutro mam HV i zapytam sie o to bo sie troszke martwię!

Moj glodomorek zjada mi 120ml mm co 2-3 godziny, no i od 19-3 mi ładnie spi :-) wiec przynajmniej wtedy nie je :-)

Czy przypadkiem nie daje mu za duzo mleka?
Jak mu nie dam to jest taki krzyk ze az mi sie zanosi i musze mu dmuchać w buzie!
I jak tu nie dac?

Jutro HV bedzie sprawdzać wagę:-)
Jestem ciekawa ile wazy moj smok mały :-)
Juz mu ubieram ciuchy na 3-6 msc a jutro kończy 8 tygodni :-)

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1418767040.327135.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1418767040.327135.jpg
    27,5 KB · Wyświetleń: 61
Ostatnia edycja:
reklama
Marrika: ostatnio o Tobie myślałam. Z powodu przeprowadzki nie miałam czasu na forum. Co tam u Ciebie się okazało z maleństwem? Zatrzymałam się na etapie podejrzenia jakiejś choroby jelitek. Mam nadzieję, że wszystko już ok.

Do góry