reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

reklama
Oto mikolajek

Załączniki

• 1417850927055.jpg
    1417850927055.jpg
    23,1 KB · Wyświetleń: 69
kotulcia - moja starsza przemawia do małego, opowiadam mu co się działo jak był u brzuchu, ostatnio pytała go czy czul jak ręce grzała o brzuch, czy mu zimno nie było przez to... a on tak tylko mądrze na nią patrzy a czasem zaskrzeczy :happy:.
Trochę się obawiałam ze 5lat to duża różnica ze będzie zazdrosna, ale nie pobuja pogada, cos poda i jak jej się znudzi idzie do swojego świata

Sunovia - nie doluj się....chociaz wiem, że łatwo powiedzieć. Tsk jak napisała Kotulcia nie wiesz czy kp uchroniłabys małą przed zarazkami tym bardziej mając starszą córeczkę. Jest taka okropna pogoda i na nia zwalam moje kiepskie .samopoczucie. ile razy ja miewałam i miewam doły i wyrzuty sumienia czując się gorsza. I to Wy mi pomoglyscie tłumacząc ze nie ma powodow. Sunovia jestes Mamą, kochasz, troszczysz się, dbasz i martwisz się i to jest najważniejsze. Karmisz mm no i co w związku z tym?? Czy to oznacza, że jesteś egoistycznym potworrm - no bez przesady. Inga jeszcze nie raz zachoruje a patrzy Adi Cyntii tez cos chrumkał a przecież jest na piersi. Jest okropna pogoda i okres. Oby do wiosny. Aaa i kiedyś uslyszalam takie zdanie " Matka jest Bogiem w oczach dziecka" a Bóg przecież chce dobrze no ;)

To jak już jeczymy to okropnie mnie boli głowa i kręgosłup :( jak paralityk się czuję. Musze kupic masc bo nie pociągne. Mam pytanie jak spedzacie święta? Sami w domu? U rodziny? A jesli tak to np czy nie boicie sie ze wybija z rytmu i rozdraznia te tlumy osob??

Ostatnia edycja:
Peluches, słyszałam dobre opinie o basenie dla maluchów na Rokosowskiej (osir ochota)

Mizzah, dobrze powiedziane :-). Jesteśmy dobrymi bogami.
Idę powładac trochę pieluchą a potem dokonam cudownego przeniesienia córki na mate edukacyjną.

A święta u rodziny jednej, potem drugiej i trzeciej...boję sie bardzo ze sie rytm rozwali. Będziemy bardzo pilnowali zeby jeździć samochodem w porze drzemek.

My Ciocie juz po baseniku, Jula byla dzisiaj najmlodza plywaczka. Bardzo jej sie podobalo, czula sie pewniej u tatusia niz u mamy. Chyba to wynik tego ze to tato robi kapiel codziennie.
Zrobilismy jedno nielegalne zdjecie, bo jest zakaz a szkoda.
Basen jest super i bardzo cieplutko poza szatnia, ale jakos dalismy rade.
Bylo tes pierwsze kp w miejscy publicznym, na szczecie w bluzkach do tego przeznaczonych mozna robic to dyskretnie i nikomu to nieprzeszkadza.
Przesylamy pozdrowienia :) ImageUploadedByForum BabyBoom1417875996.590153.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1417875996.590153.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1417875996.590153.jpg
    31,4 KB · Wyświetleń: 57
Super zdjęcie:) Ja na basen pójdę jak kupie sobie kostium nurka:) Ciąża zostawiła mi dużo pamiątek- rozstępy:crazy:

Mało się udzielam ale czytam was codziennie:) Mój maluszek je po 10 minut więc nawet w trakcie karmienia nie zdążę się zalogować:) Obawiałam się, że to za krótko i się nie najada, myślałam o przejściu na mm ale jeśli w 2 tygodnie przybrał 800g no to jest super:) i karmie nadal piersią przynajmniej do pierwszego zęba:):):)
W dzień spi dwie godzinki i potem dwie godzinki czuwania i tak cały czas:) w nocy bywa i nawet że spi po 5-6 godzin a zazwyczaj 4:) Mogę powiedzieć że trafił się nam bezproblemowy model:) pf pf żeby nie zapeszyć:)

reklama
Cześć Dziewczynki :)

Ślad po garmelce zaginął :) ale juz jestem i mam nadzieje ze bede cześciej bo ostatnie dni były ciężkie...

Próbowałam przeczytać wszystko ale niestety przy mojej córeczce sie nie da..

Otwórz wszystko wskazuje na bardzo niedojrzały układ trawienny u mojej niunki- wzywaliśmy dwa razy lekarza, jeździliśmy na badania - Iza ma dalej takie mega ataki - krzyku , wyginania , płaczu , szału sama nie wiem jak to określić ale trwa to około 6 godzin i ma sie ochotę uciec gdzie pieprz rośnie... Dajemy jej od dwóch dni syrop na receptę ktory ma działanie podobne do nospy. Liczę na to ze teraz bedzie coraz lepiej bo z każdym dniem mam coraz więcej siwych włosów...

Do góry