reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2014

reklama
Mizzah, z tego co czytam jesteś już odowiednio gotowa na Ginę Ford i jej książkę pierwszy rok życia dziecka. Ona tam rozpisuje dzień co do minuty i zawsze wiesz co robić. U mnie sie mega sprawdziło, choć jest kontrowersyjna bo zakłada budzenie dziecka i narzucanie mu rytmu dobowego zamiast podazania za nim.

Wspułczuje wam,dziewczny.dzieki Bogu ze u nas jest bez tragedi,chociaz ładnie zasypia itd.

Ale za to sie przesikuje,niewiem moze za wczesnie wziełam 3?

Mam papierową.
Jest gdzieś na chomiku pod tytułem vademecum szczęśliwego dziecka ( poprzednie wydanie, treść bez zmian). Niestety to są skany, bardzo ciężkie. Pocztą nie przejdą a na chomiku trzeba dużo trasferu dokupić.

Domka ja jadę na 2.

Rjoanka no właśnie masz moze pdf?? Szukałam na sieci i nie ma. Później postaram się ponownie bo może nieprzytomnie szukam. Polisława śpi i teraz pew ie skubana będzie chciała spać w dzień
:mad: A może to skok rozwojowy? Hmmm tak se tłumacze bo normalnie od paru dni znów mamy noworodka. Nie wiem ale wiem jedno; co mi ktoś nie powie ale niemowle chodzące spac o 2 w nocy to nie jest normalne. Od dzis dajemy profuture lub enfamil od 1 łyżeczki zaczniemy. Pewnie jakbym zaczela od wczoraj to na bum cyk cyk bym spanikowała, że źle znosi nowe mleko. Kurcze chciałabym żeby mogła jesc normalne mleko. Wiecie ja na mlekach znam się tak jak na usypianiu dzieci :/ Moja kuzynka wychowała trójkę na enfamilu dlatego zastanawiam się nad nim...profutura niby dobry skład. Lekarka polecala ale reklama z Gruchala mnie zniechęca ot taki chwyt marketingowy.

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny czytam i czytam to dzieciaczki dały dzis popalić ...:-(( strasznie współczuje .. Moja dzis jak wcZoeaj zasnęła o 23 dzis obudziła sie o 5 z takim rykiem jak syrena .... Wczoraj bylismy na szczepieniu : - błonnicy (diphtheria)
- tężcowi (tetanus)
- krztuścowi (acellular pertussis [whooping cough])
- polio (inactivated polio vaccine IPV)
- haemophilus influenzae, typ b (HiB)
- pneumokokom ( pneumococcal conjugate vaccine PCV) strasznie płakała .... Ale dała radę moja kruszynka przytyła 2 tygodnie 360 g pielęgniarka pow ze jest troszke mała wagowo ?? Pytała czy niebyła wcześniakiem bo z taka mała waga sie urodziła ?? Kazdy pier...li co innego ...jak przyjadę do pl to pójdę do normalnego pediatry i niech ja zbada cała bo tutaj w uk czasami ci lekarze na wszystko odp ze to jest normalne i juz!!!!co kraj to obyczaj .... Jestem juz 3 dzien na zaczymaniu pokarmu pije szałwię , okładam piersi kapusta i tylko odciagam pokarm jak bola piersi ... Narazie niewidze poprawy ciekawe ile mi zajmie to czasu ???? Maz juz poszedł do pracy a ja zostałam na placu boju .. Szkoda ze niemieszkamy blisko siebie zawsze z kimś by sie spotkało na rozmowie ...:-) niemacie czasami tak ze czujecie sie samotne ? Czasami tak mam .....

reklama
Do góry