reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2014

reklama
Moje dziecko dzis cały dzien grzeczne i do tej pory śpi... Juz raczej sobie odpuszcze kąpiel bo nie wiem o ktorej sie położymy. No cóż późno pójdziemy spac to i późno wstaniemy.

hej,
niestety nie dam rady nadrobić, Mati jeszcze do końca nie jest zdrowy a od soboty Hania ma katar :( Bidulki moje :(
Byłam dzisiaj z małą u lekarza, na szczęście osłuchowo czysto., gardełko nie jest czerwone, Dostałam też maść na odparzenia na pupce, mam nadzieję że wreszcie pomoże. do tego mąż też się rozłożył a mnie już łamie w kościach :( Ahhhhhh
pozdrawiam mocno

edit,
trochę doczytałam :)

Judy, spokojnie, dasz sobie radę, ja tez się bałam zostać z dwójką sama ale wszystko jest do ogarnieica:) Ja nawet wolę byc sama bo jakoś wszystko mam wtedy ułożone po swojemu i wbrew pozorom wiecej wtedy zrobię :)

Marrika, trzymam mocno kciuki za Twoją kruszynkę, wszystko musi być dobrze!!!!!!

Ja teraz jak mała ma katra też zawsze najpierw kroplą solą fizjologiczną, po chwili kładę malą brzuszkiem na kolano żeby wszystko ładnie spływało i dopiero potem jak ja odwrócę to ściągam fridą

Ostatnia edycja:
Macie jakieś plany sylwestrowe?
Nasi najbliżsi znajomi zostawiają dzieciaki u dziadków i idą na bal, my niestety nie mamy takiej możliwości, wiec pewnie spędzimy ten wieczór w domu...

Ja też jak jestem sama w domu, to mam wszystko lepiej zorganizowane. Zawsze po pierwszym karmieniu Ingi robię sobie plan dnia - godziny kolejnych karmien, spacer, drzemka starszej, obiad itp. Oczywiście zakładam margines błędu, bo z dziećmi to nigdy nic nie wiadomo, ale generalnie ja nie potrafię zyc bez planu.
Jak mąż jest w domu, to mogę zrobić rzeczy, których przy dziewczynach się nie da (tzn wszystko się da, ale z różnych względów wolę nie), jednak ten dzień już taki niezorganizowany. Wkurza mnie to.

Judy - mój mąż normalnie pracował już po porodzie, a pierwszy wyjazd miał 2 tygodnie po porodzie. Choć fizycznie prawie nic nie robi przy małym to też się bałam jego nieobecności, a szczególnie w nocy. Okazało się, że podczas jego wyjazdów jestem bardziej zorganizowana. Nie wiem na czym ten fenomen polega :p

Marrika - przykro mi, że diagnoza się potwierdziła. Trzymam bardzo mocno kciuki za córeczkę!

Pytanie do mam śpiworkowych dzieci: Wasze maluchy śpią z odkrytymi nóżkami? Nie wiem jak synka ubrać do spiworka.

Moja śpi w pajacu lub body i polspiochach/spodenkach jeśli ma cieńszy spiworek. Jeśli grubszy to różnie, czasem samo body, czasem pajac. Ale w sypialni mam bardzo chłodno, właśnie leżę przykryta kołdrą po samą szyję. Tylko ja to zmarzluch jestem.

Mała trochę poskrzeczala, ale na szczęście się nie wybudzila całkiem. Nie wiem co ona ma takie mega gazy zawsze w nocy. W dzień nic takiego nie slysze.

reklama
Boże moje dziecko przespalo cały dzien a teraz mam maniane. Padnę chyba jak ją uśpić. Oj to moja pierwsza aż tak bez senna noc.

Do góry