reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2014

marrika, ojej, faktycznie ciągle coś... i macie coś z tym robić?

Moja w dzień niestety też ciągle na rękach. Też szukam nosidełka, chociaż tak naprawdę wolałabym ją nauczyć samodzielnie zasypiac, ale wtedy musiałabym starszą gdzieś wysłać na tydzień.

reklama
Sunovia do szpitala znowu. Zrobią usg przezciemiaczko, eeg i zadbają poziomy m.in. wapń i magnez bo ich niedobory powodują problemy neurologiczne. Dr mówi że nie będzie to nic poważnego bo mala rozwija się prawidłowo. A dzieci czasem tak mają. Ale przez tego hirszprunga bardzo prawdopodobne są duże niedobory i trzeba to sprawdzić. Oczywiście nasz dr pediatra uważa że to tylko niedojrzałość układu nerwowego. Jezu on jest cudowny, tak mnie zawsze podniesie na duchu, gdyby nie on już dawno bym zeswirowala.

Zazdroszczę tego spania w nocy... My karmimy się co 2,5-3h a dzisiaj w dzień to jakiś kosmos mały od 7 do 14 nie spał, potem 3 h na spacerze snu i teraz dopiero zasnął.... co minutę wypluwa smoczek i płacze że go nie może złapać więc trzeba nad nim stać i wkładać go co chwilę:(
Któraś kiedyś wklejała link o skokach rozwojowych mocie to może jeszcze???
Muszę się wam do czegoś przyznać, po całym dzisiejszym dniu, ze zmęczenia i zdenerwowania zapaliłam papierosa a po 3 h nakarmiłam małego i teraz mam wyrzuty chociaż smakował mi jak nigdy

Od jutra przez kilka dni będę sama w domu z małą. Troszkę się tego boję ale w sumie muszę dać radę nawet jesli mam działać w trybie zombie ;)

Ruda, mamy podobnie ze smoczkiem. Fantazjowalismy o zausznikach do utrzymywania go w miejscu lub takich na twarz jak mają ci z BDSM :-).

judy, poradzisz sobie ;-) też się bałam zostać z obiema moimi dziewczynami sama w domu, a okazało się, ze czasem nawet uda mi się znaleźć chwilę na kawkę i wypić ją zanim wystygnie ;-)

rjoanka, przy starszej mąż chciał dorobić do smoczka gumkę i zakładać ją za głowę :-) po 3 takich dniach powiedzieliśmy smoczkowi do widzenia.

Judy napełni dasz sobie radę ja to nawet lubię jak jesteśmy sami z matim jak nie ma tego całego harmideru ale przy dwójce dzieci jak jednego nie ma to czuje się jak na wakacjach :)

Haha tez ze zmęczenia myślałam o gumce:) U nas smoczek nie był zauważany dopiero dzisiaj... teraz już śpi bez.. zobaczymy co będzie w nocy i jutro

Nie pamiętam kto pisał o katarze że nie może wyciągnąć frida mnie lekarz poradził najpierw zakropic woda morska albo sola fizjologiczną odczekać chwilkę i dopiero ściągać nie tak na sucho

reklama
Do góry