reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2014

Mizzach, nam sie już czwarty dzień pod rzad wylewa z pampka po plecach.
Domka, dobrze ze masz ortopede, któremu ufasz. Może rozwaz jeszcze wizytę u fizjoterapeuty, będziesz miała pelniejszy obraz sytuacji.
Judy, nawał nie jest obowiązkowy. Ja nie mialam, a mleka mam wystarczajaco. A bawarka jest przereklamowana.

reklama
Ja mam karuzele fp taka jak misie ale zamiast misiów są kolorowe rybki. Malutka jest zachwycona :-) m przerobił na zasilacz :-D no a ja jestem zadowolona z pilota

Marikka jakiej mocy masz ten zasilącz bo my próbowaliśmy ją przerobić ale na 6 v się palił układ w tej karuzeli? Był za mocny:-S

Póki co daje coraz mniej mm i poprostu częściej daje pierś. Tylko na noc dokarmiam mm wtedy śpię troszkę dłużej niz 1,5h bo w dzien to jesteśmy na cycu co około 1,5-2h. I ze mała lubi z cycem pospać to trochę nam to schodzi.

Cyntia - dziękuję, już mam tę książkę w wersji papierowej. Kolezanka mi pozyczyła, ale jakoś nie miałam weny się zabrać do czytania.

Domka - widzę ze mamy lekko różne modele. Mała patrzy z ciekawością, ale ciężko mi ja wkładać do lozeczka 20141123_182207.jpg

Załączniki

• 20141123_182207.jpg
    20141123_182207.jpg
    12,3 KB · Wyświetleń: 34
  • 20141123_182207.jpg
    20141123_182207.jpg
    12,4 KB · Wyświetleń: 41
Ostatnia edycja:
Babina moja bratowa uzywala i byla zadowolona. Ja sie szykowalam ale jakims cudem u mnie wszystko juz na miejscu a nawet mam na minusie 3 kg. To dziecko wszystko ze mnie wyciagnie:) przy 168 waze 52 kg.

Domka -u nas też takie wewnętrzne dźwięki z noska. Byliśmy z tym u lekarza i wszystko ok. Rzeczywiście to się pojawia, jak jest ulewanie. Swoją drogą od kilku dni ulewanie wróciło, a już w zasadzie w ogóle nie mieliśmy z tym problemu.

Babina -kąpiemy codziennie, młoda się mega relaksuje przy tym. Swoją drogą kąpiemy od początku w wiaderku i sprawdza się lepiej niż wanienka. Ktoś jeszcze próbował? Polecam. A codziennie, bo odparzenie było i żeby wieczorny rytuał był.

Cyntia -to na co szczególnie zwracać uwagę przy spaniu na brzuszku? Tzn. jak rozpoznać, czy coś jest nie ok? W pozycji na brzuszku to tylko śpi na nas lub podczas wietrzenia pupy na przewijaku, ale to maks kilkanaście minut.

Judy -ja też nie miałam nawału z początku, dopiero po trzech tygodniach przez dwa dni.

Czy ktoś wyrabiał już dowód albo paszport maleństwu? Zastanawiam się, jak rozwiązuje się kwestię zdjęcia.

A, i mamy skok rozwojowy. Drugi dzień niespokojny i marudny. Myślałam, że mamy to już za sobą, ale wtedy to był tylko kryzys laktacyjny.

Ps. A jak odparzenia u Was? Lepiej coś? U nas już prawie śladu nie ma.

Ostatnia edycja:
mizah ty masz ten lepszy model,ale działanie maja podobne,ale twoja chyba nizej jest??

rjoanka na poczatku stycznia mamy kontrol u ortopedy,jezeli z tym kregosłupem nie bedzie poprawy to napewno wybiore sie do fizjoterapeuty.Ale lezaczek wyniosłam na strych,nieweim jak z nosidłem.Na kontroli zapytam go o lezak i nosidło bo teraz byłam w takim szoku ze nie miałam głow do tego

asz no własnie mała z tych ulewających,najgorzej w wnoc i rano,w dzien ok.

Jutro małą zostaje z ciocia i mm,a ja jade prezent dla M kupic.

mała jutro konczy 6tyg,sama niewiem czy miał skok,pon,wt,sr było darcie do 24,czw,pt ok,wczoraj cały dzien darcie i nie spanie a dzis cały dzien ok.

Czyli jest dla mnie nadzieja ze mimo braku nawału przejdę tylko na kp. Póki co daje coraz mniej mm. Karmie coraz wiecej piersią. Tylko u niej ssanie trwa nawet 1,5 h . Myśle ze jej wygodnie przy cycu i dlatego to trwa aż tyle bo normalnie śpi z cycem w buzi a jak próbuje zabrać to nagle zaczyna łapczywie ssac.

reklama
Do góry