reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Pscółka - moze spróbuj dicoflor albo espumisan... Po co ma sie męczyć? Albo herbatke koperkowa

Dziewczyny a co to jest ta ciemieniucha? W sensie czy każde dziecko to bedzie miało? Mojej sie troszkę łuszczy prawa brewka i czoło ale na główce nic nie ma. Moja jest kudłata i ja jej czesze włosy dwa razy dziennie w każda strone.
ImageUploadedByForum BabyBoom1415788453.390891.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1415788453.390891.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1415788453.390891.jpg
    34 KB · Wyświetleń: 68
reklama
Sunovia/Garmelka - dziękuję za info. Na razie postaram się walczyć z solą i frida. JacWam powiem, że odstawilam infacol i tak jakby jest ciut lepiej. Podaje biogaie i kupki sa dosc rzadkie ale musztardowe i pierdki lepiej wychodzą. ..

Pscółka - tak my z tych wietrzacych i wychodzących codziennie. Problem jedynie w tym, ze dziś czuje się lekko niedysponowana. I jeszcze mam olbrzymi ból kręgosłupa od noszenia gondoli. Więc ogólnie czuję się jak babcia :/

Garmelka - ale kudłacz :D moja juz łysieje ;) Ja swojej daje 120 ml i czasem robię przerwy jak widzę ze zbyt lapczywie je. Czasen daje ja do odbicia i pozniej resztę. Moja jest miłośnikiem mleczka wiec je do końca :)

Hej,

Co do spania to moja tez czuwa ok 3 max 4 godzin dziennie a tak to spi :p Kochana moja :*

W czasie katarku jak najbradziej na spacer, nosek sie odetka i bedzie latwiej maluszkowi oddychac.
Nasivin 0.01%jest od 3go m-ca a nasteony 0.025%od roczku.

Garmelka - nie kazde dzieck ma ciemieniuche. A jest to luszczacy sie naskorek na glowie, tzn tworzy sie taka skorupka poniewaz dzieci nie maja jeszcze dobrze rozwinietuch gruczolow lojowych i gdzies to wszytko sie odklada. Moj mial ze 3 malutkie placuszki ale nasmarowalam je oliwka dla dzieci jakos godzinoe przed kapiela i raz dwa sobie z tym poradzilismy. A Twoja malutka rzeczywiscie wlosiasta ;)

Padam.Małą jakas marudna.Mu po bilansie,mała juz 4700 wazy.A z tym pepkiem to jej sie prawdopodobnie zrobiła przepuklina,narazie nic nie robimy bo powinna sie wchłonąc,czesto mam klasc na brzuchu.Dostałam spirytus z riwanolemm do tego pepka i obserwacja.A szczepienie za 2 tyg

cześć dziewczynki :)

u nas ok, zaraz zbieramy się na spacerek, ciepełko dzisiaj we Wrocławiu.

Garmelka, my już tylko na mm. Moja też zjad różnie, raz 120 a raz 60 ale nie dokarmiam , kilka razy próbowałam ale już nie chciała i zasypiała. Śliczna ta Twoja pociecha :) Mamy taka samą grająca maskotkę w Rossmana :)

A to moja księżniczka, w poniedziałek byliśmy u moich rodziców i miała pierwszy raz na sobie sukieneczkę :)
WP_20141109_017.jpgWP_20141105_005.jpg

Co do ciemieniuchy to u nas nie ma na szczęście

mała płacze, uciekam

Załączniki

• WP_20141109_017.jpg
    WP_20141109_017.jpg
    17,2 KB · Wyświetleń: 63
  • WP_20141105_005.jpg
    WP_20141105_005.jpg
    11,4 KB · Wyświetleń: 79
Garmelka- śliczne ma kudełki ta twoja mała :)
Jeszcze nie urodziłam. Juz 12 dni po terminie. U grudniówek już 3 maluszków a moja chyba do 18-stki chce mieszkać w brzuchu :) . Jutro o 8 mam dzwonić do szpitala i jeszcze jutro wyznaczą mi godzinę na wywoływanie. Śmieszne te wywoływanie .... Pojadę do szpitala , dadzą mi tam tabletkę, pozniej ktg i jak bedzie ok to mam wracać do domu. Jak mnie ruszy to mam czekać do regularnych skurczy co 5 minut i wracać do szpitala. Jeśli się nie ruszy to za parę godzin wrócić po następna dawkę i znowu ktg i dom. W ten sposób moze to potrwać ... Liczę jednak że pójdzie szybko :) ważne ze w końcu się coś ruszy bo w piątek minie mi 2 tygodnie. Oszaleć idzie.

garmelka ja daję Delicol 5 kropli do każdego karmienia + Sab Simplex ok 8 kropli do każdego karmienia na zmianę z Espumisanem bo jeszcze mam a szkoda wyrzucić. Moja młoda też raz je 60ml, raz potrwafi wciąnąć 120ml, rzadziej 150ml i nie wiem od czego to zależy... I nawet jak sobie odbije i dopije np. wodą to kładę ją na klatę do odbicia ale nie zawsze odbija.

Na katarek mieliśmy Ringosol + odciąganie fridą - ale z katarkiem przedłużającym się trzeba tak czy siak iść do lekarza kontrolnie bo dziecko może dostać od katarku zapalenia ucha nawet.

My też chyba miałyśmy początek ciemieniuchy - koło ciemiączka taka łuszczyca szorstka - dokładnie wymywałam włoski wodą z dodatkiem płynu natłuszczającego do kąpieli z Ziajki a potem dokładnie smarowałam kremem do pielęgnacji dzieci i niemowląt też z Ziajki i zeszło - kocham tą serię kosmetyków z Ziajki - nie dość że tanie to skuteczne:tak:

reklama
A ja trochę obok tematu mam pytanie/ prośbę do dziewczyn z uk. Chciałabym kupić ebooka na amazon uk, ale niestety nie można tego zrobić jak się tam nie mieszka. Czy któraś z Was korzysta z Kindla (niekoniecznie na czytnik, może też być aplikacja na telefon, komputer lub tablet) i byłaby skłonna kupić ją dla mnie a potem przesłać do mnie plik mailem? Oczywiście najpierw wyślę kasę na konto...
Chciałabym mieć:
[h=3]The Contented Baby's First Year: The secret to a calm and contented baby: A Month-by-month Guide to Your Baby's... by Gina Ford (19 Jul 2007)[/h]
Książka tej autorki "pierwszy rok życia dziecka" pomogła mi się ogarnąć i przetrwać pierwszy miesiąc, mam nadzieję, że tu tez będzie coś ciekawego

Do góry