reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

reklama
Cześć!
Strasznie mało pisałam ale zaglądałam codziennie. Bardzo się cieszę, że maleństwa rosną! Gratuluję udanych wizyt i witam wszystkie nowe mamusie październikowe.

Mnie powoli, nie zapeszając, opuszczają mdłości i wymioty. Nawet nie wiecie jaka to ulga! Od dwóch dni już nie przebywam większości doby w toalecie tylko prawie normalnie mogę funkcjonować! Hurrra! Został mi jeszcze ból głowy z racji okropnie niskiego ciśnienia i omdlenia....Kiedy to się skończy....:angry:

Nie wiem jak Wy ale ja mam jakieś dziwne zachcianki jedzeniowe w tej ciąży...Tzn od tych właśnie dwóch dni kiedy przechodzi przeze mnie coś więcej niż woda:-) Czy Wy też już macie jakieś zachcianki?? Czy tylko ja taki łakomczuch....

Co do ćwiczeń baaardzo bym chciała poćwiczyć cokolwiek ale na razie nie mam jeszcze sił, poza tym po pracy mam bardzo żywą 3,5latkę, która załatwia nam pół siłowni a wieczorem i basen:-D

Odkryłam też ostatnio z kosmetyków BIO-Oil! Jeju czemu ja tego wcześniej nie kupiłam. Jak on świetnie pachnie! Smaruję się nim od stóp do głów;-) Widziałam wcześniej reklamy ale dopiero tutaj któraś z Was napisała i się skusiłam, więc nie wiem komu ale dziękuję:tak:

Pisałyście też kiedyś o problemach z cerą. Ja jak zaszłam w ciążę wyglądałam jak nastolatka! Coś potwornego...Jak się malowałam do pracy to chciało mi się płakać...Ale jest coraz lepiej, więc to przechodzi...Chyba....

No to tyle z moich wywodów;-) Postaram się pisać częściej zwłaszcza, że mam nadzieję iść niedługo na L4:tak:

Pozdrawiam!!!

Marrrtini, ja mam jazdę na grzanki z żółtym serem. Mało rozsądne, lecz wczoraj jadlam je i na śniadanie o na kolację.

A to moje dwa futra, które wywołały dyskusję o toxo.

Załączniki

• 1393338073212.jpg
    1393338073212.jpg
    16,9 KB · Wyświetleń: 44
  • 1393338104248.jpg
    1393338104248.jpg
    10 KB · Wyświetleń: 58
Rany ile mamy tutaj kocich mam :-) ja koty lubię ale w domu bym nie chciała :p wolę psy , na chwilę obecna nie mamy żadnego zwierzaka bo nie miałby kto się nim zajmować jak idziemy do pracy:-) może kiedyś

Gratuluję udanych wizyt, ja do obiadu czułam się dobrze ale standardowo na wieczór zaczynają się mdłości :-(

Babina- witaj!

Ja już mam 2 kg do przodu w sumie jem tyle co zawsze a nigdy nie byłam niejadkien bo potrafiłam zjeść więcej od męża a waga była ok ;-) 53-55 to standardową waga ;-) pewnie hormony robią swoje i spowalniaja metabolizm i dużo pije

Z synem przytyłam 25kg a po miesiącu od porodu zostało mi 5 do przodu ale to była odpowiednie waga bo przed ciążą było 49 :p

Czy Wam kobietki też chce się spać? Ja mogłabym cały czas :-)

Mam pytanie do kobiet bioracych luteine dopochwowo , jakie miałyścię uplawy? Bo ja mam takie grudki białe a czasem żółte?

Martaha - trzymamy kciuki!!

Rjoanka - śliczności!! To, że to akurat koty roznoszą toxo to jest trochę przedemonizowane. Robiłam badania na toxo w listopadzie. Tyle co ja dzikich kotów wymiziałam, to głowa mała, a wyszło, że toxo nigdy nie przechodziłam. Ginekolog mi powiedział, że o wiele większe prawdopodobieństwo zarażenia się jest od nieumytych warzyw. Niestety niektórym tego nie wytłumaczysz.

Przy aplikowaniu luteiny trzeba zachować większą higienę. Ja już pisałam, że po tym jak mnie zaczęło szczypać, to zaczęłam myć palec spirytusem ;-) I jest ok.

W ogóle w ciąży to jest więcej śluzu :-)

Ostatnia edycja:
Mi właśnie dała bo prędzej poroniłam i tak na zaś , żeby udało się donosic tym razem :-) mam brać narazie 30 tabletek do 15 marca a 19 mam wizytę zobaczymy czy dalej będę musiała też brać

reklama
Do góry