reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Sunovia niektóre dzieci kąpiel właśnie pobudza i rodzice czasem decyduje się kąpać rano. Pamiętam że ze starszą to rozważalismy.

Moja starsza karmiona piersią 11m-cy bardzo dużo chorowała. Ale jest po mnie alergiczka więc pewnie gdyby nie pierś to jeszcze więcej by chorowała. Dzieci przeważnie nie chorują do momentu pójścia do żłobka czy przedszkola. Wtedy się zaczyna masakra.

Mroczko moja starsza tak wyglądała jak wyprałam jej ciuchy w Loveli.

My w domu. W środę nas wypuścili. czekamy 2 tyg na wyniki biopsji. Malutka zasmarana :-( byliśmy u naszego pediatry w piątek i jednak on się upiera że to także nietolerancja laktozy. Mała robi kupki ze śluzem, ewidentnie widać wielkie pasma śluzu. Ja nie jem prawie nic. I jednak będziemy dokarmiac nutramigenem bo słabo przybiera. Ogólnie jej stan bardzo się poprawił. Jest bardzo żywa, wierci się i rozrabia :-) a my się cieszymy bo widać że dziecko zdrowsze. Ja przez ten okropny stres schudłam 4kg w kilka dni. No i czuje się totalnie wyczerpana psychicznie. Na szczęście mamy wspaniałą rodzinę i przyjaciół który w biedzie naprawdę nie zawiedli!

reklama
Marrika - bardzo Ci współczuję. Ja na grzankach, sucharach, samej wodzie itp byłam trochę czasu. To jest tragedia. W Lidlu i Biedronce jest mleko bez laktozy (są serie produktów mlecznych bez laktozy). Nie wiem jak to jest: czy laktoza, którą Mama zje, wpływa na pokarm. Pijesz koper, herbatki na laktacje? A probiotyk i ten cały Delicol na trawienie laktozy?
U nas coś pomogło i wydaje mi się, że odstawienie witaminy D. U Renisus też. Może odstaw na parę dni?

Mizzah - oj, z tym lulaniem przez męża to jakbym swojego widziała. A to trzeba pochodzić, pośpiewać, a nie trzymać na siedząco w milczeniu.

Mi gin kazał odczekać z ćwiczeniami min. 3 msc.

Moja starsza córka spała w swoim pokoju od samego początku i mi tą opcją zdecydowanie bardZiej odpowiadała.

To u mnie odwrotnie i ja chodze za mężem i krzyczę, żeby małej tak nie bujal i nie nosił non stop, bo ja później nie zamierzam w ten sposób usypiać i uspokajać dZiecka. Kręgosłup mi się jeszcze przyda, a strasznie mi siadl po tych ciazach.
A jego patent na usypianie to włączenie muzyki, bierze obie dziewczyny, starsza tańczy sama, a on z młodszą na rekach odstawia jakieś wygibasy i faktycznie mała zasypia.

Cyntia pije mleko sojowe. Nawet nie jest takie złe. Nawet kawę z nim pije. Koper pije. Wit d i k podaje. Mała nie ma na szczęście kolek. Zobaczymy jak zaczne dokarmiac.

Babina ja zamierzam zaraz po połogu do chodakowskiej się przyłożyć. Może nie tak na maxa. Biegać napewno można. Tylko kurde kiedy??? :-/ u mnie póki co stres eliminuje dodatkowe kg.

Dziewczyny wysypki juz prawie nie ma. Zostało dosłownie ciut ciut zatem polecam Tanno Hermal Lotio.

Marrika - widzę ze Ty tez borykasz się z tematem śluzu w kupce. Oczywiscie Twoja bidula duzo wiecej przeszla. Te nietolerancje lekarz stwierdził tylko na podstawie kupek??

Czy któraś z naszych ostatnich mam moze juz urodziła?? Madziorek, atagata, ruda, malinka?? 3 godzinny spacer, piłka, schody i gorąca kompiel nie pomogły . Moja córa wyjść nie chce. Brak oznak ze cokolwiek sie zbliża ...

reklama
Izabella - 2 tyg i dopiero werandujesz? To późno.
Jeśli temp. jest powyżej 10'C i nie wieje silnie to teraz zaleca się wychodzić na krótki spacer w 4 dobie. My wyszliśmy w 8, bo ja się bardzo słabo czułam.

Do góry