reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

reklama
Pauletta, to jak czop z krwią to moze juz tuż tuż :-)
powodzonka zeby sie rozkręciło :-)

Mnie od wczoraj boli brzuch jak na okres i ledwo co chodzę!
Leci mi brązowy śluz taki wodnisty po masażu szyjki!
To nie wody bo sprawdzałam!
Myślicie ze moze byc płynny czop ?

Miałyśmy iść dzisiaj do domu ale posiew moczu wyszedł dodatni i muszą powtórzyć. Dr mówi że raczej mało prawdopodobne zeby naprawdę jakaś bakteria była bo wszystkie inne badania dobre. Najprawdopodobniej źle ją podmyły przed przyklejeniem woreczka i musiały się siuski kupka zabrudzić. A ona miała wtedy tą biegunkę. Więc nie biorę innej opcji pod uwagę.

Dr dzisiaj rano powiedział mi że nie chciał mnie wcześniej straszyć ale już dawno nie mieli takiego dziecka z tak silnymi objawami tej nietolerancji laktozy. A z takim wielkim brzuchem to miał tylko kilka przypadków. Masakra co :-( a moja położna nie miała do brzucha żadnych objekcji!

A ja już dzisiaj lepiej, przestało mnie czyścić i sił mam więcej. Za to zaraza została w domu moich rodziców. Mama już chora. M też coś dzisiaj kręci. Ja już dawno dawno nie miałam takiej biegunki! Masakra! Ale pewnie sporo schudłam bo właściwie od soboty jestem na wodzie samej :-)

Ostatnia edycja:
Justine - w szpitalu nie było żadnego problemu. A co do kolejnych dawek na wzw b, to dalej chcemy Engerix, ale chyba można kolejne dawki na nfz tą standardową szczepionką. Pediatra pytała nas jak chcemy.
Za szczepionkę przeciw gruźlicy, którą przesunelismy w czasie nie musimy płacić. A w tym przypadku nie ma lepszego zamiennika.

A zamierzasz szczepić tymi na nfz czy skojarzonymi? Na tych zajęciach z lekarzem na SR, co Cię nie było, zostałam przekonana do tych skojarzonych. Zaszczepimy chyba 5w1 (cena na Kadłubka 120 zł) i osobno Engerix (70 zł).

Marrika - dobrze, że po tym mleczku jest lepiej. Malutka nie cierpi.

Ostatnia edycja:
Cyntia ją tak samo szczepie, a dodatkowo na rota ,pierwsze szczepienie mamy 13.11.
Sama jestem szczepiona na engerix i dobrze ją zniosłam,jest jeszcze jakąś tańsza szczepionka na żółtaczke ale moja doktor wolała mi ją zapisać i płaciłam chyba wtedy za nią 60zł za jedna dawkę

Cyntia no właśnie nie było mnie na tych zajęciach z pediatrą na SR, a jak chciałam iść na kolejnym kursie to odwołali zajęcia bo lekarz miał wezwanie do chorego, i teraz zupełnie nie jestem w temacie i nie wiem co mam zrobić :( A co do przychodni to też mam zamiar Kubusia zapisać do pediatry na Kadłubka.

Na kadłubka są dobrzy pediatrzy?? W sumie nie znam pediatrów w Szczecinie a często korzystam z lekarzy w Pl bo tutejsi są olewczy więc namiary na dobrego pediatrę były by przydatne :)

Jestem załamana :'( Przyszedł dzis list,że musimy potwórzyc badania przesiewowe Olka bo są na granicy normy.Nie jest napisane,ktorej choroby dotyczy ta granica.Moze byc to m.in.mukowiscydoza lub 2 inne.:-(

reklama
Czarna no przede wszystkim nie przybiera na wadze, a jak już coś przybrała to spadła bo jeszcze ją jelitowka przegoniła. Przelewa jej się w brzuszku, w nocy jest niespokojna.

Magda spokojnie, nie ma co się na zapas zamartwić. Z tego co wiem to przy mucowiscydozie dziecko nie przybiera na wadze. Tak miał swoje znajomych który jest chory.

Do góry