reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Katinka - moje gratulacje :D Zdrówka i szybkiego powrotu do domku! !

A ja mam kupkowe pytanie: Otóż Pola jest na cycu, odciaganiu i mm. I nie robi kupek tzn robi ale raz, dwa no 3x dziennie max. Wcześniej to było non stop po każdym karmieniu. Ostatni raz robiła wczoraj a teraz cisza. Nie chce popadac w jakąś paranoje. Pediatra powiedziała, że to ok i żeby podawać jej raz, dwa razy dziennie 20 ml wody. Czy któraś miała/ma podobnie? Podajecie te wodę? Czy jest to zbyteczne?

reklama
Mizzah - na początku młody robił kupki prawie po każdym cycaniu. Teraz na pewno nie. Jest zdecydowanie rzadziej. Może 4x dziennie? Nie wiem, musiałabym się przyjrzeć. Za to są większe i bardziej wodniste.

Mizzah: jak dziecko jest całkowicie na mm to je trzeba dopajać wodą, by zaparć nie miało. Więc zmiana w częstotliwości robienia kupek może mieć związek z karmieniem mieszanym, jakie jest u Ciebie.

Dałam jej 20 ml wody. I pach poszła kupa. Zajrzałam w pieluszke i szok przeżyłam. Nie wiedziałam ze mozna zrobic taka wieeeeeeelka kupe :eek::eek:
Czy wasze dzieci tez tak sie dra w nieboglosy podczas przebierania lub zmiany pieluszki,?,?

Mizzah moj to tak krzyczy jakby go zabijali! zastanawiam sie jak tam sasiedzi sie z tym czuja ha ha

Garmelka no i co tam, jak tam? napisz czy juz po wszystkim czy jeszcze sciskac kciuki :)

Mizzah moja jest tylko na cycu i mamy ok 4 kupek dziennie. W szpitalu powiedzieli mi ze na cycu dzieci czasami robia kupke co 2-3 dni i to jest normalne. Justine, spokojnie ja tez balam sie ze przegapie porod :) mi nawet wody nie chlusnely. Porodowe skurcze sa coraz mocniejsze wiec w koncu sie zorientujesz. Powodzenia;)

Ahhh no i zapomniałam ze pediatra powiedziała ze mamy plesniawki. Nie wiem jak ona je ujrzala bo mała caka byzie w serku tuż po ulaniu. Lekatz wpisał nam nysyatyne. Kolezanka powiedziała zebym sie nie wyglupiala i nie dawała noworodkowi antybiotyku. Tylko kupila aftin ( chyba tak sue nazywa). Macie jakies sposoby nie antybiotykowe na walkę z plesniawkami ( o ile sa wogole).????

P.s Pola waży 3470 kg :)

Garmelka jak tam???????

Mizzah moj chyba tez ma wlasnie plesniawki i dzis akurat kupilam ten aftin. Farmaceutka poradzila zebym wziela gazik, zakropila tym i wyszorowala malemu jezyk. Tylko jak ja to zrobie jak on taki niecierpliwy do wszelkich zabiegow kosmetycznych... :confused:

reklama
Mój krzyczy przy zmianie, gdy jest karmiony przed jedzeniem, więc staram się nakarmić, a gdy jest nasycony i rozluzniony, to dopiero przebieram. No i po też trochę karmię, by przysnal.

Do góry