reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Dziękuję. Karmię mieszanie, cyc lub odciagniete mleczko dostanie z rana no i mm. Najgorsze te ćmienie w gardle.

Ostatnia edycja:
reklama
W końcu młodej wczoraj odpadł pępek! 3 tygodnie grzebania. No i strasznie mi ulewała wczoraj. Już zaczęłam się martwić czy to nie jakaś jelitowka bo normalnie kilka razy to z niej chlusnelo. I chyba zrezygnuje kilka dni z mleka i produktów mlecznych i zobaczymy czy może to to. Koleżanka pediatra od początku mnie przestrzegała przed tym nabiałem. Ale z drugiej strony nie dajmy się zwariować. Trzeba próbować wszystko i obserwować dziecko.
Coś mnie dzisiaj blizna ciągnie z obu stron. Mała masę nabiera i to noszenie jej do odbicia daje popalić :-/

dzień dobry :)
U nas dzisiaj nocka super, mała zjadał wczoraj o 21:30 i obudziła sie dopiero o 4 :)

Garmelko, jak tam? Odezwij się.....

zmykam zjeść jakieś śniadanko, buuuuziaki

Jak wyglądają kupki Waszych maluszków karmionych piersią?

Teraz młody załatwił mi się na przewijak (3 wyrzuty, że tak to nazwę) i nie było tam żadnych grudek. Po prostu sam żółty płyn i zastanawiam się czy to znaczy, że to rozwolnienie?

A zielokawa to źle? Przedwczoraj i wczoraj zdarzyła się taka, ale trafiłam na artykuł, gdzie pisali, że przy kp też taka może być i się nie martwiłam.

Dziś chyba w końcu dotrze do nas położna na trzecią wizytę, to wypytam.

Babina: miałam ten sam dylemat z córką. Przy wypisie ze szpitala spytałam się neonatologa co zrobić z witaminami jak się dziecko mm dokarmia. Otrzymałam informację, że jeśli ilość mm podawanego będzie większa niż mleka z piersi to witaminy odstawiamy. Ja dokarmiałam mm niewiele więc witaminy podawałam.

Mizzah
: ja jak mnie przeziębienie złapało to dalej karmiłam, ale zbliżałam się do niej, to tylko w maseczce ochronnej. Na infekcję brałam tylko paracetamol i tantum werde w sprayu.

Garmelka: co tam u Ciebie?

reklama
Witajcie dziewczyny melduję się i ja już rozpakowana:tak: 7.10.2014 urodziła się Liliana przez cc. Mała ważyła 4110g i mierzyła 61 cm, dostała 10 pkt. Wczoraj dopiero wyszłyśmy ze szpitala. Odezwę się później i napiszę co i jak:blink:

Do góry