reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

reklama
Czarna - mam ten sam problem! Bo co dzieciaczek się wyciszy, to takim poklepywaniem go rozbudzamy :/
Ale wczoraj miałam chwilę grozy, gdy młody mi się zachłysnął i dzisiaj wymuszalam odbijanie. No i zerknelam na neta co robić w przypadku zachłyśnięcia i trzeba szybko dziecko przechylić bokiem delikatnie w dół, a ja zrobiłam odwrotnie, brrrrrrr.

hej dziewczyny!!!! wpadam do was tak na chwile!!!
urodzilam!!!! urodzilam w 36 tyg, i 4 dniu!!!
o 15godz bylam u lekarza a o 3 w nocy mi wody odeszły. dziecko ułozone posladkowo z drobnymi czesciami juz w pochwie. mialam cesarke!! straszne przezycie dla mnie!!! duzo lepiej sie czulam po urodzeniu syna sn!!! teraz jest juz lepiej a juz jestem 6 dzien po cesarce ale tez jeszcze jest ciezko!!! ale warto było....

wawka - u nas podobnie, goście byli dopiero w 5-tym tygodniu życia Szymka:tak:.

marrika - też musiałam kilka razy Windi użyć:tak:

cyntia - obsikuje bo to chłopak:-D, u nas było tak samo z przebieraniem, ale to mija. Te pierwsze 2-3 miesiące najgorsze, bo jak tylko czuje chłodek po rozpięciu pieluchy to sika. Spróbuj rozchylić nieco pieluchę i poczekać aż siknie, oczywiście nie ma pewności, że siknie tylko raz. Z tego co pamiętam to któraś z dziewczyn pisała, że przy odbijaniu nie poklepuje się, bo to bardziej chodzi o masaż brzuszka

Jak odbijać niemowlaka? Odbijanie niemowlęcia nie musi być trudne. | tatapad.pl - YouTube

ewelinna - pójdzie sprawnie, bo wszystkie ciotki z BB kciuki zaciskają:tak:

czarna - mój mocno ulewał, to na początku odbijałam i w nocy, ale jak już był starszy to nie

Madzia - dużo pić, nogi wysoko, kręcić stopami i obciągać palce, żeby krążenie poprawić, a pod prysznicem myć od dołu do góry (taki drenaż limfatyczny)

Pscółka - problemem nie jest to, że on sika podczas przebierania, ale, że mając założoną pieluchę siuśki nam wylatują i ma całe plecy mokre i nagle budzi się z krzykiem (a ubranek ledwo starcza - ma założony dziś już 5 komplet). Dostałam dziś radę, by kierować siusiaka w dół przy zakładaniu pieluszki - zobaczymy czy się sprawdzi :)

Hej, to ja pisałam o nie klepaniu w plecki. Chodziło o możliwość obicia płucek :-).

Już za chwilę mam nadzieję dolacze do waszych rozkmin o karmieniu, spaniu i sikaniu, bo od rana laduja mi kroplówkę z oxy. Oczywiscie po 3 dniach mieszkania w pokoju sąsiadującym z porodowka jestem w kiepskim stanie, zaliczylam dzis nawet kilkugodzinny epizod paniki z histerią. Ale musze sie ogarnąć, bo nikt za mnie nie urodzi, samo sie nie zrobi, a wpadanie w histerię i spazmy nie pomogą mi w tym.

anetka88 - gratulacje i najważniejsze, ze wszystko w porządku:tak:

cyntia - spróbować nie zaszkodzi:-D, aczkolwiek u nas na początku nie dało się tego uniknąć, a próbowaliśmy pieluszek chyba 3, czy 4 marek

rjoanka - jak sama postawiłaś się do pionu to dasz radę:tak:

Marrika: ja kupki inicjowałam na początku lewatywą z wody przegotowanej, a później za poradą farmaceutki tymi patyczkami Windi. Tylko, że moja córka przestała robić kupki jak miała cztery miesiące dopiero i zaczęła robić ponownie jak miała 8 miesięcy po wdrożeniu leczenia lekami przeczyszczającymi. Przez cztery miesiące dzień w dzień kupki jej inicjowałam. To był koszmar. A na kolki to też słyszałam, że ten Windi pomaga :tak: Ja windi kupowałam w aptece i majątek przez te cztery miesiące wydałam.

Cyntia: a jakie macie pieluszki? Może za mało chłonne? Ale jak sobie przypominam, to u nas pieluszka na początku też przeciekała zazwyczaj podczas karmienia piersią. Poduszkę do karmienia co chwilę prałam.

Ewelina: powodzenia :tak:

Czarna: zawsze starałam się odbić w początkowych tygodniach życia. Pilnowałam, by nie zasypiała głaszcząc ją po policzku. Odbijanie zawsze było w połowie karmienia na wypadek gdyby zasnęła. To wtedy odkładałam na boczku na łóżku obok mnie.

Madzia:
ja czekałam, aż opuchlizna sama zejdzie.

Anetka: gratulacje.

rjoanka: jak czasem pomyślę co mnie czeka to też mi się nie chce. Ale tak jak mówisz, nikt za nas nie urodzi :tak:. Trzymam kciuki, by szybko poszło.

Ostatnia edycja:
reklama
aj zazdroszczę rozpakowanym mamuśką:) Ja niby do terminu jeszcze daleko a codziennie szukam jakiegoś znaku,a to jak boli mnie brzuch że to może już, a może wody:) schizuje...:)
U mnie niestety po porodzie będzie problem, że zostane z dzidzią sama, mąż niestety nie weźmie wolnego bo ma umowę próbną do końca miesiąca ( zmieniał niedawno pracę) no chyba że urodzę po terminie czego bym nie chciała

Do góry