reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

mroczko - dasz rade !!!!! zmeczenie minie gdy tylko bedziesz tulila malenka

kotluica- nie liczylabym na polozenie sie na brzuchu !!! :-p cycuszki moga nie pozwolic ! :-D z cwiczeniami poczekalabym jeszcze troszke bo za wczesnie mi sie wydaje - ale jak ambitnie :*

Cyntia - zasyp maka zieniaczana i jak dla mnie najlepszy linomag zielony na zmiane z sudocreamem i wietrzenie, wietrzenie !!!! niech sie obsiusia, Ciebie obsuisua ale gola pupka . A bepanthen to ani dobry na pupke u nas nie byl ani na moje popekane brodawki

reklama
Kotulcia od początku dady uzywasz ja przy starszym uzywalam ale później a teraz myślałam już od 2 zacząć ale trochę sie boję że będą przeciekac.

Olcia Gratulacje!!! Szybko poszło:-)

Mroczko
trzymaj się. Niedługo będziesz tulić swoją córeczkę.:tak:

Cyntia
wietrz pupkę małego jak najczęściej, a jak nie ma ran to tormentiol. Spróbuj zielonego linomagu na co dzień.

Dzisiaj odszedł mi spory kawał czopu, jednak taki bezbarwny. Byłam na ktg i u gina, bo do dzisiaj miałam zwolnienie. Powiedział mi, że nadal mam rozwarcie na 1 palec (już od ponad 2 tygodni). Jednak stwierdził , że szyjkę mam mało „współpracującą”, że jeżeli byłabym pierworódką to poród byłby w ciągu 3 dni, ale że już rodziłam to taką szyjkę powinnam mieć już miesiąc temu. Kazał się zgłosić do szpitala w niedzielę lub poniedziałek. Powiedział mi, że mój szpital dopiero dzisiaj zaczął przyjmować pacjentki po 5-dniowej przerwie, podobno mieli rodzącą co zaraziła ok 10 położnych i niektórych lekarzy jakimś wirusem z biegunką.:szok:

Pasuje mi akurat fakt, że dopiero za kilka dni jadę do szpitala bo Oliwka wczoraj znów coś przyniosła z przedszkola. Niby na razie sam katar i lekko pokasłuje, ale czasami ma stan podgorączkowy i musimy już podawać leki przeciwgorączkowe. Mam nadzieje, że do jutra jej przejdzie.

Kotulcia - u nas to samo z kupka. Przetrzymalam młodego od 7 do 11 bez zmiany pieluszki, mimo że słyszałam, że kupa poszła :/ Nie chciałam go budzić. Moja wina :( Raczej to nie brzuszek, bo histeria była przy myciu pupy i przy mokrych pierdkach.

Ale mnie cycek boli. Czas go opróżnić, ale niech bidulek śpi.

Izabella no od poczatku dady uzywamy - nawet pierwszy pampek szpitalny daja dady - ale juz pisalam ze dada sie reklamuje bo nawet ksiazeczka zdrowia dziecka z logo dady jest i pudelko na wyjscie ze szpitala tez logowane dada:)
Nie przeciekaja mimo naszych b. rzadkich pocycowych kupek. Wchlania plyn a gest grudki zostaja. Z mlodym uzywalam tylko oryginalnych pampersow (pieluszki biedronkowe wygladaly wtedy jak wata w reklamowce) i w sumie dla mnie to jedno i to samo:)

Gosiak no o cyckach zapomnialam ale musze przyznac ze po nawale sa juz mieciutkie i nie bola wiec kto wie:p

Moja Kicia ma ostatnie naswietlanie. Jutro wyniki po crp bedzie widac co i jak a w sobote wynik posiewu z rana dla pewnosci. I mam nadzieje kierunek dom:)

Cyntia i dziewczyny ktore urodzily a maja koty - jak zwierzaki to przyjely? Ja chyba filmik nagram pierwszego spotkania:)

Znowu mnie jakies dreszcze lapia, na chorobe sie nie czuje... Nie wiem o co chodzi. Moze to ze zbyt malej ilosci snu? Najchetniej weszlabym do mlodej do inkubatora i polezala w 31,5 stopnia:)

Olllciaa - gratuluje!!! :-)
Dorota - trzymam kciuki!!! :tak:
Mroczko - pewnie już po fakcie... mam nadzieje że sprawnie poszło... :tak:

Ja tez moge rodzić!!! mam chate na błysk :) pomyte okna, podłogi, drzwi, poprane i poprasowane :cool:
Brzuch mnie boli i sie spina, momentami jak na okres - może coś z tego będzie :happy:

Agniecha - spakowana??? jak nastawienie?

Co do pupy to też słyszałam że linomag zielony i maka ziemniaczana rządzą...

Garmelka, spakowana, nastawienie ok :) Posprzątałam, poprałam, zakupy zrobiłam, mogę jutro przytulić maleństwo :)
Tak się tylko zaczęłam zastanawiać co będzie jak wyciągną dzidzie z brzucha i okaże się że to chłopiec :szok: ale mi myśli przychodzą do głowy :)
Smutno mi tylko trochę bo juz synek za mna chodzi i nawet sie popłakał juz dwa razy i mówi że on nie chce żeby mamy kilka dni nie było, że bedzie tęsknić. Mi chyba za nim tez serce pęknie. No ale szybko minie mam nadzieję i wszyscy będziemy razem w domku.

No i zapraszam Cie jutro z rana też do szpitala :) Co prawda innego ale będzie raźniej :)

reklama
Olciu gratulacje:-):-)

Mizzah w szpitalu badają poziom bilirubiny, jak jest w normie to puszczają, jak ponad normę to naświetlają. My ze względu na wcześniactwo i żółtaczkę spędziłyśmy w szpitalu 9 dni.

Do góry