reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Olcia gratulacje!!
mroczko już niebawem spotkasz się z córeczką:)
rjoanka cieszę się, że już jest lepiej z Tobą i możesz chodzić:)

U nas cisza, do terminu 4 dni, ale żadnych oznak zbliżającego się spotkania z malutką... a taką miałam nadzieję, że uda się przed terminem trochę...eeehh życie...
Pozdrawiam wszystkie!

reklama
Olcia - gratulacje!!!!

Wawka - bardzo dziękuję Ci za pomoc z listą. Kochana jesteś :*

Mroczko - 6 cm to super!! Trzymam kciuki.

Ja już dzisiaj mam znowu łzy w oczach. Już wiem czemu Aduś taki niespokojny dzisiaj :( Ma odparzona pupke - zaognione pośladki i krostki.
Już więcej nie założę mu pieluszek Pampersa. Ten Bephanten to też g*, bo smarowalam nim i co :/
Posmarowalam teraz Emolium na odparzenia, trochę powietrzylam. Eh, a ile krzyku. W ostateczności, jeśli Emolium nie pomoże, to Tormentiol użyję.
Teraz pospałam pół godziny. I oczywiście znowu rycze jak bóbr. No masakra. Ja wiem, że odparzenie to nie tragedia i się wyleczy, ale hormony....

Jujka moze Cie nawet dzisiaj w nocy zaskoczy:)

Dziewczyny jak jest z kapiela w wannie w pologu? Marze o takiej goracej kapieli po powrocie do domu ale jednak boje sie krwotoku albo zakazenia:( chociaz juz mi zwykla podpaska spokojnie wystarcza jak przy przecietnym okresie.

I zastanawiam sie czy cwiczenia z Chodakowska dwa tyg po porodzie nie beda zbyt ciezkie. Bo w sumie w przyszlym tyg. Juz bym chciala zaczac sie odgruzowywac:) i az ciekawa jestem jak tam moja waga:p bransoletka szpitalna mi sie z nadgarstka zsunela do polowy reki:p

Akurat o cwiczeniu gadalam w trakcie masażu. Ta dziewczyna prowadzi ćwiczenia dla kobiet po porodzie specjalnie, a i tak po SN miesiąc trzeba poczekać a po CC 6 tygodni. Chodakowska może być stanowczo za intensywna, a jeśli Ci mięśnie nie wróciły na miejsce, to nawet krzywdę możesz sobie zrobić. Ja bym nie szalała tylko nastawila sie na spacerki.

Cyntia: zawsze chętnie pomogę :tak: U nas na odparzenia pomagał sudocrem.

Kotulcia: mój gin mi pozwolił na ćwiczenia dopiero 6 tyg. po porodzie.

Mroczko: to już bliżej niż dalej. Powodzenia.

A ja dziś mam załamkę. Odebrałam wyniki posiewu. GBS nie mam ale wyszły mi bakterie beztlenowe (bacteroides) i tlenowe (e.coli) w szyjce. Ciekawe czy przy porodzie nie zaszkodzi młodej :-(

Cyntia85 - moja w 1 mies. uczuliły pieluchy ale tak bardzooo i lekarz kazał zrobić papkę - pomieszać Tormentiol z alantanem w proporcji 1:1
\po 2-3 dniach wszystko zeszło

Mroczko, juz niedlugo :D. A my z moim L bylismy na spacerku i nazbieralismy kasztanow. Obsypalam wszystkie drzwi wejsciowe do domu, podobno dobry odstraszacz pajakow.

kotulcia ja bym się nie obraziła, gdyby dziś się rozkręciło...może wywróżysz;)
Cyntia85 dla mnie najlepszy na odparzenia jest 'sudocrem', naprawdę działa cuda na pupę. Jak tylko Lenka mówi, że pupa ją szczypie to od razu smaruję i na drugi dzień sladu nie ma po zaczerwienieniu. Wypróbowałam mnóstwo innych maści, ale nic nie pobije sudocremu. Tylko trzeba go dobrze wsmarować, taką cienką warstwę.

Cyntia tormentiol zawiera kwas borowy ktory w przypadku ran i otarc moze przenikac do krwi obiegu - wiem bo ja majac kiedys problemy z cera go stosowalam i czytalam o nim co nieco. Ja mam masc z ziajki przeciw odparzeniom i smaruje za kazdym razem profilkatycznie i jest ok - a zdecydowalam mlodej ze snu nie wybudzac na kupke bo potem nawet 1,5h sie bawimy w cyca i kolejna kupe ktora robi bo ssanie pobudza brzuszek i tak w kolko. Sprobuj moze z maka ziemniaczana? Uzywamy pieluszek i chusteczek dady - przy mlodym mielismy pampersy i roznicy nie widze.
Moze go brzuszek boli albo cos?

Rjoanka cholera az miesiac czekac? Jak ja mam taka werwe ze pierwsze co zrobie po powrocie to sprzatanie:p usiedziec w miejscu nie moge:p
A po urodzeniu mlodego nie mialam sily kanapki posmarowac... A nawet chcice na meza mam hehe:) no ale nie ma jak:)

reklama
Do góry