reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

reklama
Oho dzwoniła Helga von Dupersztajn że w poniedziałek rano mam się stawić w szpitalu na badania i ktg w związku z nadciśnieniem.
Co drugie zdanie pytała się " Czy Pani rozumie co do Pani mówię" :p Dobra wiem, ze ciąża lekko oglupia no ale bez przesady, nie jestem tłukiem :/

Ostatnia edycja:
Wawka tak to smolka jeszcze byla. Ale smierdziala jak szambo - doslownie:)

Syla dzisiaj na obiad np. Mortadela w jakims sosie, ziemniaki i surowa marchew. A od paru dni do kanapek mielonki i serek topiony ktory tez przetworzony i oprocz kupy chemii zero wartosci odzywczych.

Okazuje sie ze nie ma zoltaczki:) tzn cos tam jest ale w dolnej granicy normy. Jak wszystkie inne badania beda ok to raczej jutro wyjdziemy bo moja morfologia po porodzie lekarzowi sie podobala - przed porodem hemoglobina 11,1 a teraz przez pobyt nie bralam witaminek nawet i po porodzie hemoglobina 12,0 heh ja zawsze na opak no ale polozna powiedziala ze przy porodzie malo krwi stracilam:)

Mona gratuluje:))

Hej :) Kurcze rozchorowałam się :( katar, kaszel, ogólne osłabienie :( na szczęście nie mam gorączki... syrop z cebuli zdziałał cuda, bo już po jednym dniu czuje że się odrywa więc mam nadzieje że szybko wszystko mi przejdzie.

W nd odstawiam no spe magnez i luteine i niech sie dzieje co chce:) Coś czuje że przy tym kaszlu może być różnie bo już teraz mi się częściej stawia macica...

To mamy juz 8 dzieci na świecie a październik jeszcze sie nie zaczął :) tak sobie myśle ze jest nas na forum 40 moze 50 udzielających sie częściej bądź rzadziej czyli mamy szanse ze do października to 25 % z nas bedzie miała maluszki przy sobie... Strasznie szybko to idzie. Mam nadzieje ze jeszcze ze 2-3 tygodnie mała grzecznie posiedzi w brzuchu :)

Kotulcia: no to teraz będą z dnia na dzień piękne, żółciutkie kupki :tak: U nas taki problem ze smółką był zwiastunem zaparć, które pojawiły się jak młoda miała 6 miesięcy. Nic groźnego tylko upierdliwe. Najważniejsze, że smółka zrobiona, bo noworodek musi oddać smółkę do 48 godzin po porodzie. Jak nie, to zleca się dodatkowe badania.

Mona: gratulacje. Jak dojdziesz do siebie to prosimy o fotkę.

Judy: to aż tyle nas jest na forum? Myślałam, że mniej.

Ostatnia edycja:
Wawka nie wiem ile nas jest nie liczyłam :) to tak na oko jak spojrzałam na nasza listę mam i plus pare kobietek których na tej liście nie ma. Z drugiej strony czesc dziewczyn z tej listy od dawna milczy.

reklama
Wawka tzn ona zrobila zaraz po urodzeniu 3x smolke i potem wlasnie nastalo takie przelewanie sie w brzuszku, baczki i klopot z ta kupka. Zobaczymy jak teraz bedzie z kupka, mam nadzieje ze dobrze:)

Do góry