reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

No Wawka ja :p nic się nie zapowiada, zeby cos się zmieniło.

Justine - to dobrze, ze z tata juz lepiej. Duzo spokoju Wam życzę :*

Ruda - ale co się stało? Co lekarze mówią?

reklama
Renisus: ja smoczek biorę choć według mojej położnej skona do 12 tygodnia życia się nie daje. Ale jak miałyśmy badanie serduszka ze względu na szmery to mała musiała być spokojna i smok uratował nam życie :tak:

Justine super ze to nic zlego ale takie cisnienie to tez lepiej sprawdzic.

Ruda powodzenia ja tez mam od 32 krotka szyjke i jakies tam skurcze i zobacz juz 37 i nadal jestem z Stasiem jedniscia tak wiec spokojnie i powodzenia:-)

Jesli chodzi o smoczki to ja biore bo pytalam mojej najlepszej ktora rodzila 4 miesiace temu i musial jej m dowozic:-)

martina - ale zazdroszczę. Też bym chciała żeby mi znowu zaczęło się od odejścia wód:tak:. Różowe wody są ok z tego co pamiętam, ale jakby z krwią były to jechać bo to może być od łożyska.

babina - pewnie już bliziutko:tak:

Mizzah - no w końcu poddał się chłopina:-D

Justine - oj te skoki ciśnienia to nic fajnego, ale dobrze że tylko tyle. Mojego tatę już kilka razy trzeba było wieźć do szpitala, żeby było ciekawiej to rodzice robili to tak cicho, że my z siostrą nawet nie wiedziałyśmy, że ich całą noc nie było.

ruda - to się porobiło:baffled:, ja mam ten sam tydzień a wydaje mi się, że jeszcze tak daleko do porodu. Dzisiaj z Szymkiem śmigałam po placu zabaw, musiałam go podtrzymywać, żeby na zjeżdżalnię mógł wejść. Może jednak powinnam przystopować z takimi numerami...:confused:

wawka - ale się uśmiałam w Twojego pytania:-D. Ja planuję październik, bo dopiero wtedy niania będzie na weekendy w Wawie, ale co planuje moje dziecko tego nie wiadomo:-D

renisus - ja dam smoczek jeśli dziecko będzie chciało. Szymkowi daliśmy w 3 tygodniu i z dnia na dzień poprawiła mu się umiejętność ssania cyca. Teraz nie wiem ile będziemy czekać, to wyjdzie samo "w praniu".

Justin bardzo dobrze że to nie udar. Tylko niech tata dba o siebie skoro serducho się buntuje.

Ruda trzymam kciuki. Dobrze że jesteś pod opieką, no i że w szpitalu który ma sprzęt dla wcześniaczków. Będziesz spokojna. Trzymaj się!

Renisus ja smoczek biorę. I będę walczyć o to żeby go polubiła! Moja starsza córka nie chciała i smoczek zrobiła sobie ze mnie :-/ chociaż przez rok będzie jakiś dodatkowy uspokajacz, potem będziemy się martwić oduczaniem :-D

Ruda- terminy mamy razem a ja z przygotowaniami w lesie. Ubranka małej wczoraj popralam, dzis poprasuje i powoli zacznę sie pakować bo jak widac życie bywa przewrotne i czasem wydaje sie ze czasu jeszcze tyle a tu sie okazuje ze wcale nie tak duzo. Trzymam za was &&& niech maleństwo jeszcze posiedzi w brzuchu choć te 3 tygodnie.

Dziewczynki dzięki za wsparcie :)

Agniecha Z odpoczynkiem może być problem, bo na dziś jest zaplanowane kładzenie tapety w kuchni, a jutro przychodzi ekipa montować hartowaną szybę.

Dzisiejszy dzień u mnie w rodzince to w ogóle jakiś cyrk na kółkach, tata wylądował w szpitalu, zadzwoniłam do męża nie mogłam się do niego dodzwonić, w końcu po 2 godzinach łaskawie oddzwonił i okazało się, że tak wczoraj zabalował na tym kawalerskim, że ta tapeta to chyba na ukos będzie przyklejona ;P do tej pory podobno nie wstał z łóżka, aż się boje wracać do domu ;P już nawet nie będę wspominać co jeszcze narozrabiał bo aż wstyd ;)

Renisus
ja też początkowo planowałam w ogóle nie używać smoczka, ale stwierdziłam, że jak mały będzie jednak potrzebował jakiegoś uspokajacza to kupie mu 2, ale te które nie będzie mu tak łatwo używać, żeby się nie przyzwyczaił za bardzo do smoka. Oglądałam kiedyś program z Zawitkowskim i wybrałam taki jak on polecał, a dokładnie takie TOMMEE TIPPEE 2x SMOCZKI USPOKAJAJĄCE C-AIR 0-3m!! (4622690609) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

reklama
Co tu sie dzieje...

ruda - dobrze, ze jestes pod opieka

Wawka - ja planuje na pazdziernik jak najbardziej :-p

renisus
- smoczka do szpitala nie biore, nam byl potrzebny po jakis trzech moze 4 tygodniach. Tzn hmmmm jak dla mnie korzysci z niego wynikajace sa duzo wiksze niz nie posiadanie go ;-) smoczek nie jest rzecza straszna. A tu w uk tak szybko wyjdziesz ze szpitala, ze maluszek nie bedzie go potrzebowal ;-) mam kupiony, ale jeszcze nawet nie wyparzony

Justine - moj maly wlasnie tych smokow kompletnie nie chcial :-p dlugo szukalam ale znalazlam. DLatego dla malej kupilam na razie 1
zobaczymy czy chwyci czy beda znowu cyrki :-p

Do góry