goska - wcześniej normy były ostrzejsze i wg starych ja przekraczam wynik po 2 godzinach, Ty nie. Teraz normy podwyższyli, ale przeczytałam na wrześniówkach (tam mają wątek słodkie mamy), że diabetolodzy nie zgadzają się z tymi nowymi normami, zwłaszcza u kobiet w ciąży i leczą wg starych. Dlatego umówiłam się do diabetologa, żeby się upewnić jak to w praktyce.
magda - jak dla mnie przewijak na komodę jest bardzie niebezpieczny, bo dziecko na podłogę może spaść, a na tym mocowanym na łóżeczku to co najwyżej na materacyk (ja przesuwałam go deczko na środek łóżeczka). Oczywiście zawsze trzeba się upewnić, że jest właściwie nałożony na łóżeczko (że stopery od spodu są po zewnętrznej stronie łóżeczka z jednej i drugiej strony). A ten przewijak na komodę jest zdejmowany? Bo my codziennie używamy przewijaka i w pokoju i w łazience do kąpania (kładziemy na pralce), więc jego mobilność jest wskazana.
wawka - 62, ale z tego co pamiętam to Szymek w nim się cały mieścił tj. bez wyciągania rączek i nóżek
Mizzah - właśnie przed chwilą przeglądałam analizy Sroczki na temat proszków i płynów do płukania i te poleca jako najlepsze, różnice podobno niewielkie między miejscami 2 do 4
1. Dzidziuś płatki mydlane
2. Jelp color żel ,Miocare
3. Bambinex Ultra Nappy Care, Bonini Baby Płyn
4. Concentrino, Biały jeleń do białego , Dzidziuś płyn do prania, Dzidziuś biel , Dzidziuś płyn do prania, Ludwik Baby Care, Lovela do białego mleczko, Biały Jeleń płyn, Jelp color soft, Jelp fresh soft,