reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Hej dziewczyny,mam pytanie do mam,które maja juz dzieci. Jakie jest Wasze zdanie na temat przewijaków- nakładek, które mocowane są na łózeczku? Ja chciałabym kupic taka nakładke i normalna komode na ubranka,np. z ikei za 400 zł.A moj Mąż uparł sie na komode z przewijakiem gdzie komoda kosztuje ok.1000 zł, przewijak 200zł i nakładka ok.50 zł i pózniej średnio mi sie przyda jak nie bede juz korzystac z przewijaka,w sensie, ze zwykla komoda sie gdzies wpasuje...Maz twierdzi,ze ten przewijak na lózeczko jest niebezpieczny.

reklama
Pscółka: a ten polarkowy kombinezon to w jakim masz rozmiarze?

Gośka: u mnie po dwóch godzinach miałam 143 i gin nie stwierdził cukrzycy.

Gośka Ja miałam troche wyższe wyniki i poszłam prywatnie do diabetologa, kazała mi mierzyć cukier glukometrem i zapisywac wyniki, a wyniki sa rózne,troche skacza (80-150)wiec mam byc na diecie.Wkurza mnie to bo juz 3 razy byłam u tej diabetolog, wizyta 160 zł i za każdym" prosze trzymac diete bo wyniki nie sa doskonałe".

Ostatnia edycja:
Goska ja bralam to zelazo, bo przepisali mi po cc w szpitalu. Szybko zmienilam, bo oprocz zaparc bardzo bolal mnie brzuch.

Magda6m ja osobiscie wole osobny przewijak lub taki na komodzie(mysle, ze jest na nim wiecej miejsca), ale kwesia gustu.

Ja tez mam polarkowy kombinezonik next, zakupilam dzis na allegro :) roz. 62-68. Zawsze można podwinac rękawki i będzie git. W komplecie dostane ciepła czapeczke i buciki.
Jeski chodzi o proszek to czekap na Jelpa zamowilam na razie taki mały do wypróbowania. Tak się zastanawiam czy kupować w przyszłości proszki czy płyny do prania- tu zdania są podzielone.

Magda6m - ja nie wiem, mam zwykły przewijak na łóżeczko i mysle, że taki w zupełności wystarczy. Nie bardzo wiem dlaczego niebezpieczny?Przeciez ma zabezpieczenia, aby się nie przesuwał.

Tak ostatnio myślałam, która z Nas pierwsza powita swoje maleństwo :)) Jestem ciekawa...

Ostatnia edycja:
goska - wcześniej normy były ostrzejsze i wg starych ja przekraczam wynik po 2 godzinach, Ty nie. Teraz normy podwyższyli, ale przeczytałam na wrześniówkach (tam mają wątek słodkie mamy), że diabetolodzy nie zgadzają się z tymi nowymi normami, zwłaszcza u kobiet w ciąży i leczą wg starych. Dlatego umówiłam się do diabetologa, żeby się upewnić jak to w praktyce.

magda - jak dla mnie przewijak na komodę jest bardzie niebezpieczny, bo dziecko na podłogę może spaść, a na tym mocowanym na łóżeczku to co najwyżej na materacyk (ja przesuwałam go deczko na środek łóżeczka). Oczywiście zawsze trzeba się upewnić, że jest właściwie nałożony na łóżeczko (że stopery od spodu są po zewnętrznej stronie łóżeczka z jednej i drugiej strony). A ten przewijak na komodę jest zdejmowany? Bo my codziennie używamy przewijaka i w pokoju i w łazience do kąpania (kładziemy na pralce), więc jego mobilność jest wskazana.

wawka - 62, ale z tego co pamiętam to Szymek w nim się cały mieścił tj. bez wyciągania rączek i nóżek:-D

Mizzah - właśnie przed chwilą przeglądałam analizy Sroczki na temat proszków i płynów do płukania i te poleca jako najlepsze, różnice podobno niewielkie między miejscami 2 do 4
1. Dzidziuś płatki mydlane
2. Jelp color żel ,Miocare
3. Bambinex Ultra Nappy Care, Bonini Baby Płyn
4. Concentrino, Biały jeleń do białego , Dzidziuś płyn do prania, Dzidziuś biel , Dzidziuś płyn do prania, Ludwik Baby Care, Lovela do białego mleczko, Biały Jeleń płyn, Jelp color soft, Jelp fresh soft,

Goska - no ja wolę właśnie Tardyferon :) Miałam wcześniej Ferrum i to była masakra. Miałam po nim kłucia w jelitach (jak zawartość szła niżej), że aż zwijałam się na kanapie. I teraz mam problem, bo lekarz się kopsnął i mi przepisał właśnie to Ferrum, a ja go nie wezmę po tamtych przejściach :/ Gin pojechał na urlop, a ja bez żelaza. Chyba pójdę do ogólnego po receptę na Tardyferon. Ino mój ogólny jest ciut piep**nięty i może mi nie przepisać.

reklama
Gośka ja biorę to żelazo i bardzo dobrze się po nim czuje. Zero zaparć a w pierwszej ciąży brałam sorbifer durules i była masakra z zaparciami! A po tardyferonie żadnych boli brzucha. Na każdego działa lek inaczej.

Magda6m ja miałam i będę miała teraz przewijak na łóżeczko. Na dziecko trzeba non stop uważać i nie można go na chwilę zostawiać na przewijaku więc nie jest niebezpieczny jeśli pilnujemy maluszka.

Mizzah ja też się zastanawiam która się pierwszą rozpakuje :-D

Cyntia a tardyferon nie jest bez recepty?? Bo chciałam ostatnio żeby mi gin przepisał to powiedział że kupię bez recepty i właśnie mi zostały 3 tabletki i myślałam że kupię bez problemu

Ostatnia edycja:
Do góry