reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2013:)

Kamcia czyli jednak sa jeszcze ludzie z empatia. Jaz dzis w ubezpieczalni przesiedzialam 40 minut zastanawiajac sie czy kobieta w ciazy moze wejsc bez kolejki. Dodam ze same pierniki tam siedzialy, tym to sie faktycznie zawsze spieszy. No ale zeby nie bylo, jakos tak 2 tygodnie temu przepuszczono mnie bez kolejki w przymierzalni w sklepie.

Dzaga to dopiero bylo owocne czytanie!

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny!
deli ja malowanie paznokci zostawiam jednak na sobotę rano :p
aniula lol zaszalałaś wczoraj z tym jedzeniem :D
Kamea zdrówka!
persefona słyszałam o tej książce "50 twarzy Greya" już od 3 osób że jest mega zboczona ale świetna więc nie wiem czy jej nie pożyczę
die hehe dobre podsumowanie koszul :))
joanna prace faktycznie u ciebie idą pełną para, oby tak dalej! współczuje nocnych bóli, ja w końcu przespałam prawie całą noc
Dżaga nie przejmuj się ja na okrągło chodzę w sukienkach przy upale i mam wszystkiego gdzieś, wygodnie mi i koniec, a humorki to raczej norma, czasem wybucham taką złością że aż siebie nie poznaje
Rajani dobrze że ze zdrówkiem lepiej! Ja zrobiłam sobie listę i nie wiele odhaczyłam a wręcz co jakiś czas coś dopisuje :/// ja kupiłam kombinezon na allegro właściwie nie używany za 25zł z przesyłką
Kamcia a co, przynajmniej ten nasz brzuch się na coś przydaje a nie tylko przeszkadza :)))

ja w pracy siedzę na upale, na szczęście słonko za chmurami, chyba poproszę szefową żeby mnie wcześniej wypuściła bo się umówiłam popołudniu z koleżanką :) pozdrawiam was i miłego dnia oraz weekendu!

Witajcie :)

A ja dopiero wróciłam :) po wczorajszych emocjach do 3.30 buszowałam po mieszkaniu tak sobie wyciagnełam deske do prasowania jak dzieci poszły spac i w ciszy i spokoju prasowałam ubranka malutkiej i myslałam o tym wszystkim co sie wczoraj wydarzyło. Z jednej strony jest mi cholernie przykro ze moj tak sie zachował z drugiej z kolei śmiac mi sie chce z tego wszytkiego złosc mi juz przeszła i chyba zadzwonie do tego mojego pachołka tym bardziej ze ma dzis urodziny i chcąc nie chcąc trzeba mu złozyc życzenia ,tym bardziej ze napewno kota dostaje z braku kontaktu i wiadomości z mojej strony okolo 17 duplikat karty bedzie juz aktywny wiec chyba zadzwonie do niego choc szczerze troszke sie i wacham i boje bo pierwszy raz tak naprawde odwaliłam taki numer ze nie mial ze mną kontaktu...

A co do soku z buraków to znalazłam coś takiego w necie i zaraz bede robic tylko bez czosnku zobaczymy czy da rade to wypic:

SOK Z BURAKÓW LECZNICZY!!!!

Składniki

1 kg buraczków czerwonych
1 marchew
1 pietruszka
kawałek selera
2 twarde jabłka
1 duży ząbek czosnku

1 i 1/2 litra ciepłej przegotowanej wody
1i 1/2 łyżka soli

Sok z buraczków - leczniczy

Wodę zagotować , dodać sól .Zostawić aby ostygła.

Buraczki umyć ,obrać i opłukać. Następnie pokroić w plastry.
Tak samo postąpić z marchewką ,pietruszką i selerem.
Jabłka umyć, nie obierać, pokroić w ósemki, wykroić gniazda nasienne.
Czosnek obrać.

Do dużego słoja wkładać plastry buraków na przemian z marchewką pietruszką , selerem i jabłkami. Dodać ząbek czosnku.

Wszystko zalać ciepłą osoloną wodą i przykryć czystą gazą.
2 do 3 razy dziennie zamieszać drewnianą łyżką.

Tak przygotowane warzywa mają stać około 5 dni.
Sprawdzić po 3 lub 4 dniach. Jeśli sok jest już kwaskowy można zlać.do słoika i trzymać w lodówce.

Pić 2 razy dziennie po pól szklanki.

Tak przyrządzony sok pije się na polepszenie wyników krwi./hemoglobina/

Ostatnia edycja:
wrocilam z miasta- nawet się udało umknąc przed upalem...kupiłam swinke halinke wiec się ciesze:)

a do tego zakupialm fajne gadżety w związku z grochem- taki balon z foli it's a baby boy - o taki balon.jpg :D nie wiem po co mi ten balon- ale mi się spodobal:p
kupiłam tez literki na sciane do imienia- i takie podkaldki bo chce te loterki zrobić jako obrazy- wiec potrzebowlam takiego tla...jeszcze musz edobrac odpowiednie ramki:)

w primarku zakupialm sobie przebranie na jutrzejsza impreze:p rózwooczarna koszulke z wilką głowa myszki micky, do tego taka tiulowa minispodniczke czarna i co najfajniesze rajstopy w komiks o myszce micki :p

IGUANA weź skopjuj przepis i daj na temat o przepisach żeby nie zginal- bo tutaj się zapodzieje w ilości postow- atam watek jest tylko o naszych przepisach i latwiej będzie szukac jak ktoras będzie potrzebowala ok??

Załączniki

• balon.jpg
    balon.jpg
    15,8 KB · Wyświetleń: 25
Ostatnia edycja:
Witam,
Ja szybko na chwilkę tylko więc potem się odniosę. Rano jechałam do ortopedy. Oliwię ząbek boli więc zaraz do przedszkola i idziemy do dentysy - mam już stracha.
Tak jak wspomniałam wczoraj promocję mają fajną w Lindex i poszłam tam. Kupiłam małemu 2xbady, bluzkę i sweterek oraz polar i sukienkę dla Oliwii - oszczędzając 100 zł ;-) (zdjęcia potem wkleję)
Teraz mykam zjeść i po Oliwię Trzymajcie kciuki

aniula99 ja ostatnio szybko zapełniam się ale nie dziwne skoro mamy wciśnięty żołądek Często też próbuje złapać mnie zgaga ale taka leciutka i szybko odpuszcza U mnie waga diabelska bo 66,6 kg czyli przybrałam od początku 8,6kg Największy skok miałam między 15 a 19 tyg -3kg, a teraz po 1-1,5 w miesiąc. Zobaczymy co później? W totka grałam cały grudzień Raz trójka i tyle więc nie łudzę się. 50 twarzy Greya... Doczytałam do momentu podpisywania umowy. Pewnie pózniej lepszy hardcore, ale jakoś nie spodobała mi się a poza tym w dobie przymusowego postu i posuchy wole nie czytać takich rzeczy
Kamea mój gine uprzedzil mnie zeby po wyjściu wszystko dokładnie spr na zwolnieniu :-) pewnie tez zdarzały mu się takie przypadki Ja wczoraj robiłam słodko kwaśnie coś. Pod spodem porzeczki z malinami a na wierzchu beza z białek i cukru i mąki Zapiekana oczywiście. Zwiększyłam ilość białek a o dodaniu mąki zapomniałam I wyszła mi jajecznica z porzeczkami

persefona tylko nie przesądzaj z aktywnością. Masz bardzo niziutki poziom hemoglob, ale energii widzę nie brakuje :-) U mnie szyjka na szczęście nie skraca się ale jak porobię coś więcej, a tak na prawdę to prawie nic, to od razu napina się brzuszek. A najdziwniejsze, ze czesto po sikaniu. Może to jakś infekcja, ale w badaniach nic nie wychodzi. Mam nadzieje, ze jednak nie będziemy leżały.

nnatalie oj masz przeprawę z tym spaniem Ja mam jednego lokatora a nie ogarniam. Moja ulozyla sie po prawej stronie i od razu protestuje jak polożę się na tym boku. A wczoraj zaskoczenie bo mała przewędrowała na lewą aż brzuszek był nierówny i za nic nie mogłam spać na lewej stronie A do tego kopała na dole po środku Tracę orientację ;-) a najlepsze jest jak czuję takie małe rozpychające się ciałko Dziś na razie kilka kopniaczków więc grzeczna jest Już kocham tego łobuzka
die_perle fajny pomysł ze skarbonką Tylko w tym pędzie nie zapomnij o sobie Nam połozna powiedziala zeby do szpitala nie kupowac nowych koszul ale u mnie sie nie da bo wszystkie krotkie i takie nie "babcine" a czasem nawet bez sobię śpię wiec wolę z rady położnej nie korzystać Dopiero zauważyłam ze mamy ten sam etap ciąży:-) Widzę ze będzie szał na balu :-)
Paulinek dopytałam i najlepiej z nocy ale min. 10 ml. To tyle na pewno wycisne Badania zrobione, wyniki po 18 Ciekawam okrutnie. Grey i po polsku cienki Najlepsze ze stoi w sklepach na półkach z bestselerami. Chyba po to zeby dzieci w empiku dokształcać.
agnieszkaala chyba najlepszy jest świeży sok. Ale tylko tak wydaje mi sie :-) Zobaczę jak moja krew Jeśli gorzej to zainwestuje w sokowirowke. Już od jakiegoś czasu zastanawiam sie nad zakupem, bo pózniej nawet dobrze jest chyba robić tez soczek dla dzieciaczkow. Co do naleśników -Ja robiłam te Naleśniki - Ewa Gotuje Całkiem fajne jeśli na słodko. Można wklejac linki?
joanna153 tez słyszałam o kotkach Niestety nie sprawdzalam bo psiara jestem :-) mój piesek na pewno czuje ze jestem w ciazy bo od poczatku zaczął mnie inaczej traktować. Grzeczniejszy jest ogólnie mówiąc Np na spacer rano zawsze budził mnie a teraz jak mąż ma wolne to jego budzi a kiedy P jest w pracy to czeka aż sama wstane. Na początku siedział sobie przede mną i wpatrywal sie zaciekawiony. Chyba słyszy dzidzia i jej serduszko
Dżaga mój małż tez dziś wyjątkowo chrapał jak parowoz Budzilam sie kilka razy. Nie smuc się Taka figura to tylko na chwilę, a poza tym pewna jestem ze ładnie wygladasz. Też czasem miałam takie dołki. Hmm w sumie to chyba trzy, ale wystarczy przejść sie i pocieszyć ze niektóre wyglądają gorzej choć w ciazy nie są
Wredne ale trochę pomaga i zrób coś tylko dla siebie, nawet tylko pazurki pomaluj
Rajani dobrze ze masz sie lepiej! Mnie tez przeraża ilośc rzeczy do kupienia i ceny... A do tego świadomość ze będę całkowicie odpowiedzialna za te mała istotke już chyba do końca życia... Brrr! Może to schizy pierwszej ciazy? Może w drugiej jest łatwiej?
Kamcia tez miałam podobna sytuacje raz w kolejce w markecie Mina ludzi bezcenna. Za to dziś poszłam do kasy pierwszeństwa i wystałam sie jak głupia bo jakoś dziwnie każdy był uprzywilejowany choć nie w ciazy, bez dziecka i nie niepełnosprawny. Tylko same zdrowe byczki z dużymi zakupami. Przyzwyczaiłam się do tego i omijałam już takie kasy ale dziś coś mnie podkusiło.
Joanna_84 podziwiam ze pracujesz i zazdroszczę ze możesz pracować Ja niestety niet.
Iguana może czasem warto odpuścić i jednak złożyć te życzenia? Po co psuć sobie i jemu dzień. Życie i tak jest wredne bez tego Ciekawy ten zakwas Może sprobuje
Deli80 dentysta sadysta. Brrrr Trzymam kciuki!

Chyba pora brać się za obiadek bo burczę. Czasochłonne to forum :-)

Ostatnia edycja:
Przepraszam, że piszę po polskiemu. Nie mam na razie laptopa i piszę z ipada modląc się żeby niczego nie skasować w międzyczasie :crazy:

Odnosnie lewatywy i posr... mysle tak samo jak Die. Przeciez to sama natura. Przy pierwszym porodzie tez bylam nieogolona, nieoprozniona, prawie "z ulicy" i powiem ze bylo mi wszystko jedno. Wczesniej sobie wyobrazalam jak to bedzie i guzik z moich wyobrazen. Czasami poprostu nie ma czasu na te wszystkie "zabiegi estetyczne". ladnie bede wygladac po porodzie. Wykapana, pachnaca w seksi pizamce:-D

W pierwszej ciazy spalam jak Spiaca Krolewna, moglam caly dzien i cala noc jak Nnatalie. A w tej masakra jakas, rogal nie pomaga, nie moge znalezc sobei miejsca, nogi mnie ciagna. Jecze troche i zaczne chodzic jak zombi:no:

Dzaga melisa to jest mysl!

jasne, że natura. tyle, że może niezle zaszkodzić dziecku jeśli dojdą do niego bakterie. zresztą, matce rowniez, przeciez tam wszystko jest pootwierane.

ale to wszystko pierdoły... wczoraj miałam dzien.. wracalismy znad jeziora. ja, Sara i moi rodzice. tata sie zagapił i wjechał w kobiete, ktora zahamowala, bo skrecala w lewo. maska auta do skasowana, z dziur od pasow wydobywał sie zmrod i dym, zreszta z maski lały się płyny i tez się dymiło. Sara szybko z auta jak juz sie ocknelam i telefony na pogotowie i policje. co ja wtedy przezylam... na szczescie nam sie niemal nic nie stalo. tata i Sara cali i zdrowi, ja mam stluczoną wargę i boli mnie ręka jakbym podnosila stukilową sztange (choć nawet nie pamietalam, ze sie nią zaparłam, w ogole totalnie odplynelam chyba w tym momencie, bo niewiele pamietam). mama ma zlamany mostek. Niki ma sie swietnie, choć mi sie z tego stresu niezle rzuch napinał. tamtej kobiecie nic sie nie stalo, pewnie u nas takie zniszczenia auta przez to, że miała hak, a to twarde dziadostwo w porownaniu ze zderzakiem... masakra. całą noc nie moglam spać, ciągle o tym myślałam, mimo, że wszystko ok... z tatą już chyba za kierownice nie wsiąde.... do teraz mam to w glowie i trudno zlapac oddech za kazdym razem, jak o tym pomysle...:szok:

Kamcia!!!!!! No jak to przez płot?! Oszalalas?? Ehh lanie Ci sie należy od męża:p
A mąż tylko się śmiał, że mamie kwiatki podeptałam :-p Na szczęście płot nie jest wysoki bo do bioder mi sięga.

Jeśli chodzi o nocne sikanie to dzisiaj pobiłam swój rekord chyba z 6 razy odwiedzałam kibelek, ale to przez to, że po kolacji zjadłam jeszcze cała miskę arbuza :-D

joanna153 błyskawicznie wam idzie ten remont :)

deli powodzenia u dentysty, mam nadzieję, że córa nie będzie się bała.

reklama
Paulinek akurat Masterton to seksuolog który zabrał sie za pisanie horrorów;) więc fantastyka to nie jest:) jako lekarz opisuje bardzo dokładnie wątki łózkowe, a do tego opisuje bardzo dokładnie co sie dzieje z ciałami(w filmie bym tego nie obejrzała ale czyta sie zupełnie inaczej;))
Ja kiedys tak z mama do lekarza czekałam... Fakt faktem to mama do lekarza wchodziła ale nikt sie nie zainteresował ze siedzi kobieta juz z dość dużym brzuchem... Najważniejsi byli kombatanci i wchodzili bez kolejki jakby spieszyło im sie na kolejna wojnę...

Kamcia czyli jeszcze tacy ludzie sie zdarzają:) ale większość kolejkowiczow była obudzona więc tacy ludzie stanowia naprawdę garstke:/ SMACZNEGO;)

Iguana30 no czasem ta jedna strona musi byc mądrzejsza:) więc okaz sie nia Ty i zadzwoń mimo tego co zrobił:* podziwiam za prasowanie o tej godzinie! Wow ze Ci sie chciało... Skoczek rób i wyprobj może akurat:) moj czeka na mnie w lodówce :)

Die balon fajny:) mąż nadmucha i przywiarze do lozeczka jak ze szpitala bedziesz wracać;) mam nadzieje ze za duO sie nie nachodzilas jednak:) strzel sobie potem fotkę w przebraniu:)

Deli kciuki zacisniete&&&&&& oby z zabkiem Oliwii było ok:) takie zakupy uwielbiam jak można tyle zaoszczędzić:)

Zabka26 ja juz po ostatniej wizycie wiem ktora jak jest ułożona i ktora gdzie co ma więc zawsze odnoszę sie do konkretnej panny:) buntuja sie jak mama zastrzyk w brzuch robi i chwyta skórę to kopia i kręcą sie bo jakim prawem babcia kluje mamusie :) ale tak jak Ty juz kocham
Te moje malenstwa o odliczam czas do przyjścia ich na świat :)

Ja na obiad mam do wyboru : rosół, galat lub szare kluski z kiszona kapustą i boczkiem:)

Do góry