reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2013:)

reklama
Hej Dziewczyny,

u nas z remontem bardzo do przodu. Wczoraj pan Kazio założył z tatą panele, dzisiaj przyjdzie zrobić poprawki, trzeba też wymienić wywietrzniki, naprawić okno, wstawić resztę mebli.

100_6326.jpg

A wczoraj wieczorem dopadła mnie okropna kolka jelitowa, aż mnie krzyż bolał i ledwo mogłam chodzić. Mama zrobiła mi masaż, pomógł niestety chwilowo. W nocy przyszedł do mnie kocurek Freddie i położył się za plecami i wygrzewał mi obolałe miejsce. Szok, ale gdzieś czytałam, że ponoć zwierzaki wyczuwają stan zdrowia swojego właściciela. Potem przyszło mi do głowy, by wziąć nospę, bo już nie wytrzymywałam i niedługo z prawej strony zaczęło mi burczeć w brzuchu i ból minął jak ręką odjął. Udało mi się zasnąć, a gdy po kilku godzinach obudziłam się do łazienki, zobaczyłam, że Freddie spał między moim brzuchem a wewnętrznym brzegiem motherhoodowego rogala. :-) Jak się poruszyłam, zaczął mruczeć maluchowi.

Załączniki

• 100_6326.jpg
    100_6326.jpg
    16,3 KB · Wyświetleń: 37
Witam,

Die uśmiałam się z Urszuli hahaha :)
Paulinek "50 twarzy Greya" przeczytalam 3 części i to akurat po zabiegu wiec miesiac było bez bzykania i ta książka bardzo bardzo mnie wciągneła :p

Dołączam się do nieprzespanych nocy... wszystko było dobrze dopóki córka o 2 w nocy do mnie nie przyszła... pokładała się na mnie, zabierała poduszke.. do tego mąż strasznie chrapał...w końcu o 3,30 poszlam spać do pokoju córki szkoda tylko ze ona jak sie obudziła przed 6 to od razu wstala i mi kazała wstać o_O
Tak swoja drogą dopada mnie chyba depresja ze zmeczenia, niewyspania, wszystko mnie boli, chce mi sie płakać :( mam nadzieje ż emi to przejdzie.... Założyłam dzis sukienke to wyglądam jak maciora z tymi cyckami :((( tragedia

Rano odkurzyłam, zrobiłam zakupy wiec oprócz światła już jest full na kilka dni :) wstawiłam ziemniaki (tak pozniej bede odsmazac) i wstawiłam pranie... moze jak sie wszystko pokonczy to zdarze wyjsc jeszcze na ogródek z młoda....

Dzień dobry:)
Ja późno wczoraj szlam spać, dzis małe od samego rana impreza w brzuchu w końcu piątek ;) moja znajoma urodziła wczoraj druga pare bliźniąt:) oboje przeszło 3kg i rodziła SN!!!!
Dzis leże i leże i sie nudze i nic nie robię :) kurde mam tak straszne dziasla w ciazy ze właśnie jem chrupki, złe ugryzlam i z dziasla krew sie polała :/

Die wspolczuje nieprzespanej nocy:* ale dobrze ze rogal pomógł:) ja muszę kupić rogala do karmienia takiego medium size ;) nie szalej przy zakupach bo znowu od męża bure dostaniesz :p co do imprezy przebieranej ja bym sie chyba przebrała za slonika jumbo :p albo za pumbe z króla lwa :p
Hahaha opinia córki bardzo cenna :) hahaha widać ze ma gust po mamie:)

Zabka26 mam nadzieje ze wyniki bedą ok:) co do badania moczu to ja sikam z dwa razy w nocy i po prostu daje ten ranny mocz :p

Paulinek wspolczuje nie przespanej nocy. U mnie lodówka pełna więc mogę coś Ci wysłać ;) co do tej książki o której piszesz jakoś nie przypadła mi do gustu... Miałam ka w ręku w empiku ale po przeczytaniu opisu odlozylam i poszłam na dział z książkami Mastertona ;)

Agnieszkala moj przepis na naleśniki jest taki: szklanka mleka, szklanka wody, 2jaja, 250g mąki, troche soli i cukru no i łyżka oliwy:)

Joanna153 no faktycznie remont idzie błyskawicznie:) ale to dobrze bo czym szybciej tym lepiej;) wspolczuje boli:/ dobrze ze kicia przyszła sie przytulić:) koty ogólnie wyciągają reumatyzm a ich mruczenie uspokaja:) moja kicia lubi spać przy moim brzuszku a małe jak ja czuja to zaczynaja sie wiercic;) pewnie czuja ciepelko kotka i słyszą mruczenie:)

Dzaga przytulam :* a córka cwaniara;) Ona do Ciebie może sie wgramolic ale wara od jej łóżka :)
Ehh ja zalozylam wczoraj długa kiecke i tez sie tak czułam:/ do tego S powiedział ze skoro taka sukienkę zalozylam to tak wyglądam :/

Agnieszka dziekuje zdrowko juz lepiej. Goraczki nie mam i wracam do swiata zywych. Nie chce dzis jeszcze co prawda ruszac sie z domu wiec lezakuje. Jutro pewnie kolo poludnia pojde na przelozona wizyte do ginekologa. I moze maly wypad do kina na Iluzje trzeba bilety wykorzystac.

Dzaga... Mi tez sie chce plakac tez z ciaglego obolenia niewyspania i wogole jak pomysle ze tak naprawde lada moment zycie zmieni sie w 360 stopniach to jedna mysl jak to i kiedy zlecialo i plakac mi sie chfe.... I czemu?:o ehhh.

Kurde tak sie mowi jeszcze tylko to trzeba kupic i to i koniec... G... Prawda. Wydatki teraz konca nie beda mialy.
Niby lozeczko juz mam, przewijak, wanienke wozek zaklepany i w sierpniu trzeba doplacic 280 i go odebrac to i tak duzo do kupienia :o
Torba do wozka, recznik, akcesoria typu rozyczki szczoteczka do wloskow, kombinezon na zime do tej pory nie wiem gdzie jakis porzadny i niedrogi upolowac... Ahhhh.

Nat moj maly tez mi sieje spustoszenie w brzuchu od rana. Zjadlam kanapke z nutella i glodna nadal jestem... Grrrr.

Natalie tez mi przyszła do głowy Pumba z Króla Lwa :) bardzo lubie tą postać bo jest zakręcona i śmieszna :D

strasznie mi sie brzuch napina od rana, pomimo no spy i magnezu jest to uciazliwe i sie wyprostowac nie moge ;/ no pralka zaraz sie skonczy i brykamy na dwor...

Dzaga to ja cie podziwiam ze wchlonelas cala trylogie. Mnie by raczej rozbudzila niz uspokoila:-D Oj te hormony, chyba niewiele da sie na nie poradzic. Od czasu do czasu tez mam takie chwile ze chetnie bym sie poplakala, albo wyzyla. Odpocznij troche!

Nnatali a ja z kolei nie przepadam za fantastyka. To wyslij mi cos dobrego, bo jakos po tej porannej zaprawie len mnie dopadl.

Rajani mysle ze i tak wszystkiego nie da sie przewidziec i kupic, ani za wczasu ani na zapas. Widze jednak ze i tak prawie dopinasz wyprawke. A ja nie wiem czy wogole bede kupowac kombinezon jako taki. Zreszta nie wiem nawet jaki rozmiar. Jak bedzie potrzebny to poprostu skocze do sklepu lub wyczaje w internecie. Jak zdrowko?

Cześć dziewczyny!

Ja tak na szybko wpadam pochwalić się jaki mnie dzisiaj zaszczyt kopnął. Postanowiłam wybrać się na zakupy do tesco. Na dziale mięsnym jak zwykle kilometrowa kolejka i tylko jedna kobieta obsługiwała. Stanęłam sobie na dziale z serem bo nikogo nie było, nagle patrzę a kobieta z mięsa idzie w moją stronę... ludzie zaczęli się oburzać a ona: "Chwileczkę muszę panią w ciąży obsłużyć". SZOK:szok: Spojrzałam na tych ludzi i aż mi się głupio zrobiło, ale z drugiej strony było mi niesamowicie miło :-D

Spadam robić obiadek , później was poczytam.

reklama
Paulinek no własnie mnie rozbudziło... i czekalam aż bede miec zielone światło i akurat to wypadło na dni płodne i zmajstrowaliśmy drugą córe hahaha nie wiem nawet kiedy musialam sobie odbić ten miesiąc hihi :D

uciekamy na dwor...

Do góry