reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2013:)

a zauwazylyscie jakiś konkretny rytm dnia dzicilaków??? bo mi się wydaje ze Groch jest nader przewidywalny i napierdziela o względnie określonych porach dnia

reklama
rano, ok 13/14 i przed snem najwieksza aktywność :) a tak to czuje często ruchy jak się kręci :) jak chodze to raczej śpi :)

Die_perle też do mnie przemawia to co Ci mówiła ta położna. Dzięki za informacje.
Mój mały się rusza o bardzo różnych porach i jak próbowałam mniej więcej ustalić jego rytm dobowy, to się nie dało.

Sony nie przejmuj się, ja też nigdy nie robiłam gołąbków i nawet nie zamierzam. Za dużo papraniny. U nas na osiedlu jest sklep w którym są różne domowe produkty takie jak pierogi, krokiety, placki ziemniaczane i właśnie gołąbki. Wychodzi to całkiem niedrogo, a jest naprawdę pyszne jak prawdziwe domowe, więc jak przyjdzie nam ochota na jakieś pracochłonne produkty, to zawsze tam kupujemy. Trzymam kciuki, żeby Twoje gołąbki się udały.

nnatalie D się śmieje, że mały mnie po jodze naśladuje. :-)

Ja chyba nie będę liczyć ruchów, bo po co mam się stresować, że jest mniej niż niby być powinno. No chyba, że po 30 tygodniu mały się nagle rozhula.

Ostatnia edycja:
Joanna no chyba ze to tylko prasowanie. Mnie wnerwia tylko tempo, bo to co ja robie w godzinke mojemu zajmuje 3. A pozniej musze wysluchac jak on sie napracowal;-)

Nnatali i Deli no to licze na to, ze wkrotce bede miec wiecej spokoju, bo doprawdy do toalety ciezko wyjsc jak przy niemowleciu:-D

Die jesli drugi porod moze byc szybszy to ja sie chyba zaczne bac o swoj. Pierwszy tez mialam szybciutki. A w domu rodzic nie chce:no: Kosmetyki z weledy sa faktycznie najlepsze. Obok zwistala i galenco uzywalam dla pierworodnego. Teraz dla siebie mam olejek przeciw rozstepom, krem na dzien i na noc i krem do rak. Jedynie nie moge dostac zelu do ciezkich nog, a jest super. To sa kosmetyki naturalne i nie uczulaja. A cena jak dla mnie srednia.

Moje malenswo sie rusza, ale jeszcze trudno mi okreslic czy regularnie i w jakich porach. Napewno wieczorem przed snem, rano po sniadaniu. Jesli nie zajdzie taka potrzeba to ruchow liczyc tez nie bede.

Ostatnia edycja:
die moje małe to czasem cały dzień sa aktywne ale jak przychodzi niedziela to leniu****a :) jakby wiedziały ze to niedziela a niedziele sa leniwe :) ale ogólnie to jak leże to poruszają sie a potem troche kimna sie i za chwile znowu kopniaki ;)

ja tez raczej liczyc nie ebde- bo to jest cos co wybiega poza moja roztrzepana nature..i takj bym zapomniala:p albo liczyc..albo do ilu policzyłam..albo gdzie zapisałam wyniki...

zresztą ostatnio zauwazylam ze mam jakiś taki zdystansowany stosunek do tego co tam się wyadarza w brzuchu..zwłaszcza jak już czasu coraz mniej.....ale musze zacząć chyba już cos konkretnego robic..prac te male ubranka...prasowac skaldac...pomyslec tak jak większość o jakichś tam kosmetykach...zakupach dla się siebie...bo jakos tak mi się wydaje ze jestem w czranej dupie- i nie chce zniej wyjść bo przynajmniej mam wrazenie z eejszcze kupaaaaaaaaaaaa czasu....

die ja też nie mam jeszcze kosmetyków ani rzeczy dla siebie do porodu... ciuszki będę pewnie prać i prasować po koniec lipca, początkiem sierpnia (taki był plan). I też sobie jeszcze ciągle myślę, że przecież tyle czasu jeszcze a tu zostało tylko 86 dni i zaczyna mnie to bardzo przerażać... także spoko nie jesteś w tej czarnej du... sama :-D

rany juz 27tc zostało tylko 13 tc do rozpakowania sie!! to leci w ekspresowym tempie... a na mnie czeka reszta ubranek do prasowania... jeszcze dojdzie z tego weekendu pranie wiec pewnie w poniedziałek sie za to wezme :p moze :D

spac mi sie chce strasznie.... za godzine bedzie maz mam nadzieje ze wezmie młoda na spacer a ja poleze :D

Edit:
ja tez nie mam jeszcze nic dla siebie do porodu z kosmetykow czy po :) moze na poczatku sierpnia coś kupie ;] z kosmetykow dla młodej mam tylko do tyłka, mydlo mam bo starsza kapie no i krem bambino dokupie i to wsio z kosmetykow :)

nulka no to się ciesze ze sobie tak w tej czarnej dupce razem siedzimy:p a czasu jeszcze jest kuuuuuuuuuuuuuuuupaaaaaaaaaaaaaa prawda???

reklama
Malwina pewnie, że czasu mamy kuuuuuuuuuuuuuupę :-D ja właśnie mam dla małego krem na każdą pogodę z nivea (promocja była w biedronce chyba za 7 zł), dostałam próbki z j&j, muszę jeszcze ciś do dupci kupić i do kąpieli chce coś 2w1 tzn takie żeby nie trzeba było oliwką smarować, myślałam o oilatum... ale widziałam, że nivea też ma coś takiego tylko dopiero od 1 miesiąca... albo z ziajki. W szpitalu chyba też dostaje się takie pudełko z kosmetykami właśnie dla dziecka jeśli dobrze kojarzę więc na początek nie ma co szaleć. Ja się dziewczynki zbieram pod prysznic, trzeba przed wizytą się odświeżyć co by pięknie pachnieć u lekarza :) także pewnie odezwę się dopiero wieczorkiem

Do góry