reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2013:)

Jestem dziś strasznie zamulona. Przeczytałam co napisałyście i muszę jeszcze raz odświeżyć, bo pustka w głowie.
Bardzo bolą mnie nogi dziś. Nie wiem czemu, bo wczoraj nie chodziłam dużo :-(.

Perle co do naszych maluszków. To mój wczoraj też dawał popalić. Uciskał gdzieś, ze kręgosłup bolał całe popołudnie i kazda pozycja była zła. Jak chciałam posiedzieć i popisać z dziewczynami to kopał jak szalony, ze mam zmienić pozycję. No taki mały, a będzie mi dyktował co i jak. Niestety wygrał. Co do tego, ze się policzymy za jego wygłupy to już mu groźę od jakiegoś czasu, a mój się śmieje.
Tam od razu śmierć tragiczna za filmik. Sama byś z miłą chęcią siebei pooglądała już nei mówiąc o filmie z tylułem "Ucieczka z wanny" :-)
Miłego czekania oby to dziś..

Natalii ja też ostatnio porządek w papierach robiłam, bo non sto się walały już wszędzie. Teraz już omału następne zaczynają rosnąć :-(.
Leż i odpoczywaj dziś. Ja też leżę i nie wiem czemu każda część ciałka mnie dziś boli nawet palce jak pisze :-(.

Dżaga co do męczenia się to u mnie to samo. Uroku ciąży.

A Perle niech nie zwalnia ja chce już tulić mojego syneczka. Nie mówiąc o Oliwii, ze chce się nim opiekować, kąpać, zmieniać pieluszki, nosić itd.

reklama
deli co do bolacych palcy to ja jak w nocy budze sie na siku to mam tak opuchniete palce od dloni ze masakra:| normaknie sa gigantyczne i bola kostki jak zginam palce jakbym w nocy cos sciskala:/

Co do balaganu to ja zawsze sie wkurzam jak S przyjezdza i ja mam posprzatane a on tu torba rozwalona tu zawalona polka, szklanki porozstawiane =/ normalnie krzycze na niego xD teraz jak wroci i nie bedzie juz na walizkach to zabije jak bedzie taki bakagan robic..,

Tez dzis jakas przymulona jestem. Chlodniej sie zrobilo i chyba cisnienie spadlo. Zrobilam z T zakupy i pasuje pomyslec o obiedzie.
Ja zaluje ze nie dalam T na swietlice choc na 1-2 dni w tygodniu (przedszkola sa zamkniete przez wakacje). Bo jak tak dalej pojdzie to ja w domu zwariuje. Niby to grzeczne dziecko, ale w kolko mama to, mama tamto. A teraz jeszcze do poniedzialku robie za slomiana wdowe. Moj jest w Hiszpanii w zwiazku ze swoim hobby.

Ja tylko woda niegazowana, gazowanej nie lubie, bo mi sie potem odbija, bleee. Czasami wypije gini lub sok zurawinowy, herbate ograniczylam ze wzgledu na upaly, no i kawa na sniadanie musi byc.

deli dla mnie czas muglby zwolnic, bo dopiero teraz jestem na l4 i zamierzam jeszcze z tego stanu pokorzystac. Na szczescie, odpukac czuje sie nie najgorzej.

Die ty sie zastanawiasz jak pielegnowac chlopca, a ja dziewczynke. I powiem szczerze ze jakos mi dziwnie ze bede musiala sie po hod dogu zajac chisburgerem;-)

Ostatnia edycja:
madziarena no to super :/ zazdroszczę wyjazdu nad morze, u mnie właśnie leje

nula powodzenia na wizycie no i na obronie!

die ja wszystkie spotkania zapisuje w kalendarzu który leży przede mną w pracy na biurku, bez tego bym nie wiedziała jak się nazywam :szok:, co do vivy to na omijam ten kanał, rzadko leci coś co mnie zadowala, te ówczesne granie mnie również dobija, kręcące tyłkiem półnagie laski i teksty nic nie znaczące.... parodia, moja mała na razie wyraźnie kopie ale póki co nie odczuwam z tego powodu żadnego bólu

nnatalie no to leż grzecznie! męża nie ma to cie nie przypilnuje ale sama też musisz zadbać o siebie :) ja mądra a rzadko usiedzę w miejscu na dłużej :p a co do syfu to mam to samo, D. jak wraca to rzuca torbę i tak leży parę dni, ciuchy ostatnio wyciągnął z niej na fotel i zostawił mówiąc że sobie wyprasuje (śmieszne...) dwa dni później mu przypominam to mi oznajmia że liczy że mu pomogę, skończyło się tym że kazałam mu wszystko włożyć do szafki, a dziś pewnie będę musiała pomóc w prasowaniu bo jak widzę jak on to robi to mnie krew zalewa :szok:

co do dentysty to bardzo się boje, ostatnio miałam wyrywanego zęba z 18 lat temu eh, no ale jak mus to mus

Ostatnia edycja:
Paulinek .. cheesburger bardzo łatwy w obsłudze :p hahaha

moje dziecko nic nie chce jesc z tresciwych rzeczy.. jedyne co to mleko rano i wieczorem a tak to owoce (maliny, truskawki, czeresnie, winogrona i jabłka) cały dzień by jadła oraz mambe ktorej jej nie daje ;]

Joanna, a niech prasuje jak chce, jak go bedziesz wyreczac to sie nie nauczy. Jak moj sie bierze za sprzatanie to ja wychodze, jade na zakupy, albo planuje tak zebym byla w pracy, ew sprzatam u gory, a on na dole lub na odwrot. Zawsze odnosze wrazenie ze on musi najpierw nabrudzic na maxa, zeby pozniej miec co sprzatac. Wole widziec juz sam efekt i ten jest ok.

paulinek no teraz to maly nadrabia i dlatego pewnie ciahle mamo to mamo tamto:) mysle ze za chwile mu przejdzie bo przyzwyczai sie do Twojej obecnosci stalej s domu i nie bedzie Cie meczyc:) co do pielegnacji chlopcow i dziewczynek to chyba pielegnacja dziewczynek wydaje mi sie latwiejsza mimo ze w przedszkolu wiecej chlooakow byli zawsze u nas takich od 1,5roku:)

joanna84 z prasowaniem u nas to samo xD jak widze jak S prasuje to komedia :)
Co do kalendarza to niby mam i zapisuje ale czasem zapominam do niego zajrzec xD i oatrze a tu tydzien do tylu jestem, ale do urodzin mam pamiec wiec tym sie nie martwie :)

Nnatali moze tak byc jak piszesz, ale obiecalam sobie zrobic tyle rzeczy na tym wolnym i d... mam jeszcze mniej czasu niz jak chodzilam do pracy.

Mowicie ze latwiej z dziewczynka... pewnie tak, ale przyzwyczajenie to druga natura, ehh

Idę się przewietrzyć, bo lekko mi źle. Mąż po mnie potem podjedzie i weżniemy przy okazji babcią z Oliwią.
Może coś kupię.

U mnei tylko ja prasuje, bo mój mógby w niewyprasowanym chodzić, a ja bym nie wytrzymała tego.

Paulinek pobędzie troszkę T z mamą i po jakimś czasie skonczy się ciągłe mamo

reklama
jednak nie ejst az tak zle ze mna:p polozna jednak była dziś:) i polecila kosmetyki do pielęgnacji- zadając tym samym kłam wszytkiem frimom kosmetycznym oraz ilościom produkowanym przez nich produktów do pielgnacji małego człowieka- nie wiem czemu ale przekonala mnie całkowicie- i nie zmaierzam kupować nic poza tymi 3 które sa potrzebne- reszta to komercyjna sciema i tyl! niemożliwe żeby taki maly człowiek uzywal i potrzebowal więcej kosmetykow niż ja , oliwa i mój maz razem wzieci! :D

no i dostałam istrukcie odnoscie mojej szybkorodzacej osoby- mam być naszykowana na porod w szpitalu (w sesnie torbe) ale w domu mam meic naszykowane tez wszyttko do poropdu domowego-w razie gdybyśmy nie zdazyli ani dojechać ani karetka nie zdazyla by do nas. niestety powiedziała ze skoro pierwszy porod był taki szybki teraz na 99% będzie tak smao lub szybciej- nie mam absolutnie czekac na odejście wod, regurlane skurcze ani nic co w normalnych przypadkach dotyczy "czasu wyjazdu" do szpitala- w okolicach terminu porodu- jeśli cokowliek poczuje- najdrobniejsze cos od razu prosto do szpitala na nic nie czekac bo urodze pod siebie. a gdybym niezauwazyla nic i nagle się zaczelo anwet nie ejchac wzywac karetke i szykować się na prod w domu:D wręcz bosko:p

Ostatnia edycja:
Do góry