reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2013:)

Paulinek jeśli chodzi o prasowanie to muszę D. pomagać bo fatalnie to robi, tak generalnie to chodzi w pomiętych po za rzeczami do pracy i tylko te ruszam, chyba że coś jest bardzo pomięte a wychodzi ze mną, ale to jedyna rzecz w której go wyręczam, ze sprzątania i gotowania się nigdy nie wymiga :), gotować na szczęście lubi

die a o jakie 3 produkty dokładnie chodzi?
co do porodu to taka informacja chyba by mnie zmroziła

reklama
nula no właśnie ja mam z niegazowaną dokładnie to samo, jak ma być bez gazu, to musi być smakowa, ale ta z kolei jest niezdrowa.
Trzymam kciuki za wizytę i za obronę.

Dżaga ja właśnie też byłam w sklepie i myślałam, że nie dolezę do domu tak mi się słabo robiło. Pewnie przez tą pogodę, bo zimno i deszcz. Jeszcze do tego wszystkiego mała mi w histerię wpadła, że nie chce kurtki założyć. Grrrr

Die_perle ja lubię najbardziej wszystkie wody z Krynicy i okolic. I jak tak „śmierdzą” rdzą, to są najlepsze, dlatego też mi najbardziej smakują prosto ze źródła.

Ja mam wrażenie, że mój mały w ogóle jakiś średnio ruchliwy. Tylko po jodze rusza się więcej. Ale ani razu mi się nie zdarzyło, żeby kopnął tak silnie, żebym poczuła ból.

Die jak przeczytałam twój post to od razu miałam obraz przed oczami jak rodzisz na tej łące ;) Będziesz chciała puścić bąka, a tu purt i mały wyjdzie:-D Szkoda, że to będzie zimna jesień.

Co do wody to ja znów pije tylko niegazowaną Nałęczowiankę, lubię gaz ale zaraz mam wzdęcia i nieładne odbijanie.
Również mnie interesuje cóż za 3 kosmetyki poleciła położna, bo sama chyba więcej nie chcę dla malucha.
Ruchy- mój się rusza w nocy i wieczorem, no i jak coś słodkiego zjem. Nie jest to jakieś mocne, ale czasami różne odgłosy z siebie przy tym wy
dobywam, jakby mnie ktoś podszczypywał.
Muzyka- uwielbiam RMF MAXX, i Złote przeboje.

Witam. Dziś znów pospałam do późna, nie wiem co mi jest. Za to w nocy śpię tak czujnie, że kota na dole usłyszę...

Perle no to nieźle Cię położna pocieszyła hehe :) w sumie ma rację kobita :) ja mam do szpitala w dzień ok 15-20 min, w nocy nawet 10, więc zdążę na pewno. Ja z muzyki na pewno nie Vivę. Mój K. nauczył mnie słuchać radia trójka, ale to w aucie. W domu mam swoją magiczną playlistę i tylko tego słucham.

Ja dziś w końcu w pokoju mogę normalnie oddychać. Jako, że kot w pokoju, a balkon niezabezpieczony to tylko mogę uchylić okno i to latem nie pomaga. Dzięki Bogu roletę mam zewnętrzną i to trochę daje...

Nula miałam identycznie jak piszesz z forum, gdy używałam Mozilli. Też mi się czasem magicznie naprawiało, ale w końcu się zdenerwowałam i zainstalowałam Chroma i wszystko działa bez zarzutu.

Antiope moja też nie kopie aż tak mocno, czasem się zdziwię mocą, ale to nie boli jeszcze. Chyba, że w pełny pęcherz kopnie :)

A tak w ogóle to moja chyba przekręciła się poprzecznie, bo czuję jak kopie na bokach a w pęcherz tak delikatnie uderza, chyba piąstkami.
Właśnie miałam napisać, że dziś jej jeszcze nie czułam odkąd wstałam, ale właśnie się obudziła :)

Co do wody to nie przepadałam za wodą, a teraz lubię lekko gazowane albo niegazowane. Muszyniankę też lubię. Staram się pić najwięcej niegazowanej, bo potem po porodzie tylko takie można. No i kupuję zwykle sobie źródlaną, bardziej mi smakuje a i mój kot je uwielbia...

Co do kosmetyków.. Ja mam trochę bzika na tym punkcie, bo patrzę na składy wszelkiego rodzaju- żywności, kosmetyków, a nawet karmy dla kota. Analizować nie za bardzo umiem kosmetyki, teraz się nauczyłam by było bez PEGów, parabenów itp. no i znalazłam to HiPP: Listing produktów - tym żelem można myć ciało i włoski i skład ma genialny... Ogólnie cała ta seria z olejkiem migdałowym jest super. Ale zamierzam kupić tylko ten żel a smarować oliwą z oliwek na przemian z olejkiem migdałowym. Ewentualnie tą oliwką z hippa bo też zawiera tylko naturalne oleje + zapach, ale wolałabym jednak nie smarować mieszanką tylko jednoskładnikowym czymś.

co do kosmetykow dla bobasa:
to polozna powiedziała żeby olac wszytkie komercyjne rozreklamowane firmy polecila naturlane komzetyki z WELEDY

1. krem do buzi dla bobasa - ktorys z tych Weleda - Calendula Babycreme
Weleda - Calendula Pflegecreme lub taki już specjalnie na zewnątrz Weleda - Calendula Wind- und Wetterbalsam

2.olejek pielgnacyjny- bezzapachowy i naturalny Weleda - Calendula Pflegeöl parfümfrei

3. do kąpieli-krem kąpielowy Weleda - Calendula Cremebad lub zel i szampon w jednym Weleda - Calendula Waschlotion&Shampoo

odradzila tez stosowanie wilgotnych chusteczek- pwoeidziala owszem ale jak jestem na zewnątrz na wychodnym z bobasem a tak-cyt. "tam jet pelno chemii, zatyka pory rozregulowuje naturalany system ochronny skory dziecięcej zamiast ja mobilizować do prawidłowego samodzielnego nawilżania, w domu najlepiej pociac na 4 pieluszki tetrowe i dzieicatko obmywać i czyscic letnia woda tylko i wyłącznie, wtdy nie trzeba na dupcie zadnych kremow i zaypek...pudrow tez unikac- jeśli już to mąke ziemnaiczana, jak dziecko ma sucha skore kapiele z dodatkiem krochmalu lub siemienia lnianego"

także ja pojde tym torpem- w razie wu zawsze można będzie kupic rekalmowane produkty- ale ze lubie naturlane rozwiązanie do mnie bardzo przemawia taki spsob peilegnacji niemowlaka:)

tutaj daje jeszcze polskiego lina o laboratoriach weleda- dla tych którzy cenia sobie naturalne produkty kosmetyczne- bez wspomagaczy zapachowych , srodkow ulepszających itp. mysle ze to dobry wybor. ja welede używam- coprawda nie miałam pojęcia ze maja tez linie dla noworodkow ale teraz jak już wiem to napweno to będą nasze kosmetyki dla bobaska:) i to bez zbędnego szaleństwa bo i po co? kosmetyki organiczne WELEDA. 90 lat biodynamiki naturalne

tutaj jeszcze nagietkowa seria dla nowordkow z opisami po polsku jakby ktoś był zainteresowany http://greenline-sklep.pl/c/71/pielegnacja-dzieci-i-niemowlat-dla-mamy-i-dziecka.html?producers[3]=3&prices[0]=&prices[1]=

Ostatnia edycja:
Dziewczyny trzymajcie kciuki, robię pierwszy raz gołąbki :zawstydzona/y: Wstyd się przyznać, ale nigdy mi się nie chciało z tym męczyć, aż do teraz. Zawsze wolałam do mamuśki jechać :))) na gotowe.

Paulinek zobaczysz ze za chwile przestanie Cię męczyć i zajmie sie wiecej sobą;) wiesz to taki szok dla dziecka ze nagle tyle czasu spędza z mama. Co sie dzieje? Przez to taka reakcja, ale mu przejdzie i bedziesz miec wiecej czasu dla siebie:) a zawsze możesz mu dać jakieś zadanie zeby Ci pomógł ;)

Die no to fajna masz polozna:) dobrze ze wytłumaczyła Ci na co masz byc gotowa i teraz tylko sie jej słuchać:) a co do kosmetyków to racja. Tylko podstawowe:) dzięki za linka chętnie poczytam:)

Antiope hehe Ty na jodze sie rozciagasz to mały tez:) na moim suwaczku niby pisze ze powinnam zacząć liczyć ruchy 10na godzinę, Polozna mi mówiła ze od 30go tyg powinnam liczyć i 4na godzinę a ja jakoś nie wiem czy bede liczyć bo chyba na głowę bym dostała...

Pannacota ładnie pospalas:) ale odpoczywaj:) wkoncu organizm pracuje w szalonym tempie więc dlatego tyle spisz:)

A ja leże i jak ubieralam sie wzięłam skarpetki, polozylam na komodzie i mi teraz zimno w stopy, patrzę na skarpety a dupska ruszyć mi sie nie chce xD

edit
Sony 3 mam mocno kciuki&&&&&&&&

Sony ja tez nigdy nie robiłam i zamierzam jakos po weekendzie zrobić ;] wiem jak je zrobić ale jak wyjdzie to sie okaze :D

Edit:

z tym liczeniem ruchów to przesada.. i tak pewnie zwracasz uwage na to czy sie ruszaja :) wydaje mi sie to wystarczjace bo naprawde mozna by bylo zwariowac :p

Ostatnia edycja:
sony gołąbki nie takie straszne jak je ryzuja- dasz rade:) powodzenia i czekam potem na opis zachwytow małza:)

&&&&&&&&&&&&&

reklama
Do góry