reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2013:)

Dobry dzień :-)

Dzisiaj brzuch mnie nie boli na szczęście, byłam już z moimi chłopakami na zakupach a po powrocie M pojechał z kolegami po koło do samochodu bo nie ma zapasu bo na nim jeździ.
Nie wiem czy nie popierdzieliłam z tą położną czy ma przyjść midwayf czy cholera z ligrew z agencji co sprzedają nasze mieszkanie a że dzwonił jakiś pakistaniec chyba bo się nie dało zrozumieć o co chodzi w ogóle więc może ja coś pomieszałam nie wiem okaże się na razie siedzę w domu dopiero później może podskoczę z M do agencji zobaczyć czy są jakieś mieszkanka.

Moje dziecko dziwnie dzisiaj padło już o 10 i śpi sobie smacznie na dworze pogoda średnia tyle że pochmurno i wieje.

Bawiłam się detektorem i słyszałam jakiś stukot ale nie wiem czy to serduszko czy nie w sumie tylko w jednym miejscu było słychać taki szum, porażka ten mój detektor niby dobrej firmy bo GRACO ale porażka kasa wyrzucona w błoto jednym słowem.

reklama
hej,
Ja dzisiaj w kiepskiej formie. Brzuch pobolewa i jakaś słabo mi. na zewnatrz duszno i pewnie to dlatego. Ja jestem w trakcie szykowania obiadu, a reszta rodzinki na podwórku. Po obiedzie planuje godzinną drzemkę,ale niewiem co na to mój starszak.
Co do imon to my jeszcze nie mamy typów, czekamy na potwierdzenie płci. Wizyte mam we wtorek więc może coś się dowiem chodź pewnie usg nie będzie.
A jak można dopisać się do tabelki z nickiem, datą porodu itp?

cześć dziewczyny! ja zabiegana od rana, najpierw na targu kupiłam 2 młode kapustki na bigosik i sałatę pomidory,ogórki,rzodkiewki,kalarepkę z których potem zrobiłam wypaśne kanapki na śniadanie mmmmmmmm :) od teraz będę raz w tygodniu robić takie zakupy a nie te zdechłe warzywa w supermarketach :/
potem sprzątałam a teraz odpoczywam a D. gotuje :-D u mnie upał c.d. i dobrze bo pranie schnie na podwórku

ja jeszcze nie mam swoich typów imion, czekam na poznanie płci :>
pozdrawiam i miłego dzionka !

No i tak jak myślałam to poprzekręcałam byli już dzisiaj z 2 agencji z klientami oglądać i jeszcze ma przyjść właściciel a potem jedziemy do agencji i z kolesiem oglądać mieszkanko dla nas.

Dzisiaj M gotuję obiadek więc ja się obijam na sofie :-)

Co do imion to u nas rozmowy się skończyły a raczej mój monolog muszę zacząć od nowa truć M to może powie mi jakieś swoje typy.

hej :) właśnie zrobiłam dodatkową kolumnę z płcią :) wpisałam również te prawdopodobne... zobaczymy czy się potwierdzą.
Póki co mamy 5 dziewczynek i 13 chłopców :) także póki co zdecydowanie rządzą hod-dogi :-D jak któraś jeszcze nie jest wpisana do tabelki to piszcie do mnie PW bo może przeoczyłam kogoś, jeśli tak to przepraszam
aha jak macie już imiona pod płeć to też piszcie :)

Przyszedł mi w końcu list na usg i mam 23 maja :-)

Byliśmy oglądać mieszkanko i nic z tego takie nijakie, czyli poszukiwania trwają dalej.

Ale tu dzisiaj cisza chyba wszystkie korzystają z ładnej pogody. A u mnie leje :-(

Żabciu o to juz całkiem niedługo-super ze w koncu juz wiesz co i jak!!!
Z poszukiwaniem mieszkania to cięzka pilka pamietam jak mysmy szukali- i to z Polski- hard core straszny- ale ostatecznie się udało trafić na rewelacyjne mieszkanie:) więc Wam sie napewno tez uda!! :D

czesc i czołem...
poczestuje was ciasteczkiem na dobry humorek:)
tort-urodzinowy3.jpg

Dzis u nas pogoda jak co dzień angielska... pada deszczyk i troche słoneczko wyjdzie ale ogólnie 12 st.
Nic specjalnego... wiatr chce głowe urwać jak to nad morzem.

Co u nas... lipa... dalej siedze po robocie na mojej ulubionej SOFIE... potem chyba jej portret zrobie i oprawie w ramki... taka wygodna jest..

Koreczek czestuj sie... humor Ci sie poprawi.

Deli to zapowiada sie że dziś checi do roboty nabrałaś.
Ja dziś od rana ... ogarnełam wreszcie całe prasowanie, 2 prania zrobiła, dziecie do polskiej szkoły zawiozłam i odebrałam i jeszcze zalewajke zrobiłam na obiad. Jaoś natchnienie miałam.
aaaa i pozmywane i w sypialniach posciel pozmieniana.

Wiecej dzieś nie robie. zasłużyłam na wielkie LB.

Perle fajnie dzień się zapowiada. udanej imprezy.
Moze do listopada nie trzymaj Grocha... Niech sie w terminie urodzi:p Drinkowa dziewczyna:)))

madziarena
jak samotny... a my:) My tu bedziemy jak zawsze:) zaglądaj.
Ja zastanawiam się co zrobić na kolacje. Zapasy w lodówce również się skurczyły. Tyle że mi sie nie chce isc do sklepu.

Antiope fajne imie Bazyl:)
Co do bólów głowy, to moze mały naciska na jakiś nerw i dlatego promieniuje do głowy.
Ja miałam z matem bardzo duzy ucisk na rdzen kregowy. młody cały lezał mi na plecach a nie wysłaził do przodu w brzuch... a potem troche pleblemów miałam neurologicznych.. np dretwienie w nogach - zamierałam i nie mogłam się ruszyć ani do przodu ani do tyłu. Wiec moze jest jakiś ucisk i u ciebie.
Nie bierz mojego przypadku za wzór u ciebie może być co innego... Ja zawsze trafiam na takie schorzenia że aż głowa mała.

natalie poprosimy fote z nowa fryzurka:)

Piertucha plan przemiły na weekend popieram... leniuchowanie:))

żaba napewno znajdziecie mieszkanie na czas.

Agnieszkaala... odpocznij potem troche:) co dziś dobrego pichciasz na obiad?

Joanna ale fajne zakupy:) bigosik mniam

kwestia listy: proponuje narazie zachować kolejność z terminem porodu. za to potem fajnie przesegregować po faktycznym terminie urodzenia.

Załączniki

• tort-urodzinowy3.jpg
    tort-urodzinowy3.jpg
    35,6 KB · Wyświetleń: 30
landrynka na razie myślę, że kolejność listy zostanie taka jak jest, zobaczymy jak to się będzie zmieniało w trakcie... bo wiadomo termin terminem a Dzidzia i tak sob ie wybierze swój właściwy dla niej samej :) tak jak piszesz później zrobię segregację odnośnie terminów faktycznych urodzeń. Ja właśnie wróciłam ze sklepu, na kolację postanowiłam dzisiaj zrobić makaronową patelnię z mięsem mielonym z Winiar :) uwielbiam, pycha jest :)
jutro znowu muszę na zajęcia jechać ale tylko od 8-10 także spoko bo reszta niedzieli mi zostanie, szkoda tylko, że pogoda taka kijowa, zachmurzone i chłodno się zrobiło. No to trzeba by się wybrać pod prysznic bo później będzie kolejka. Także miłego wieczorku choć pewnie się jeszcze zjawię :)

reklama
landrynka ... ja nie marzę dzisiaj o niczym jak tylko o pysznym kawałku ciasstaaaaaaaaaaaaaaaaaa :))))
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... ciasta!
Cholera, że nie ma nikogo i nikt nie może mi przywieść.. o staniu w kuchni nie ma mowy...

Do góry