Ja farbowalam włosy w pierwszej ciazy i faktycznie kolor mi nie wyszedł, teraz tez miałam malować ale poczekam do ok 12 tygodnia. Dziewczyny ja mam nadzieje ze mnie nieprzyjemne dolegliwości ominął, w pracy nikt nie moze sie dowiedzieć bo dopiero pod koniec lutego mam dostać umowę na stałe, a tak to mogą mi nie dać.
reklama
Kamea
Fanka BB :)
Można farbować włosy. Teraz farby nie są już tak agresywne jak kiedyś. Ja np. farbowałam w zeszłym tyg. kolor mi wyszedł dobrze, tyle, że ja nie farbuje włosów farbami dostępnymi w drogeriach, tylko farbami dostępnymi jedynie w sklepach i hurtowniach fryzjerskich.
Gucha no to wytrzymaj jeszcze, bo byś na lodzie została. Ja w pierwszej ciąży ledwo się przyjełam do pracy, a za chwilę okazało się, że jestem w ciązy. Niezłego stresa miałam. Kodeks pracy to wykułam wtedy na blachę. Cierpliwie czekałam do 3 miesiąca a później wręczyłam zaświadczenie. Wtedy nie mogli mnie zwolnić, w najgorszym wypadku mogli mi przedłużym umowę do dnia porodu. Ale miałam sporo szczęścia, bo dostałam umowę na rok, a później na czas nieokreślony. A teraz u nas masowe zwolenienia i nie wiem kiedy powiedzieć o ciąży... poczekam jak sytuacja się rozwinie. Najwyżej zaświadczenie będę nosiła w kieszeni, jak będzie trzeba to zrobię z niego pożytek ;-)
Gucha no to wytrzymaj jeszcze, bo byś na lodzie została. Ja w pierwszej ciąży ledwo się przyjełam do pracy, a za chwilę okazało się, że jestem w ciązy. Niezłego stresa miałam. Kodeks pracy to wykułam wtedy na blachę. Cierpliwie czekałam do 3 miesiąca a później wręczyłam zaświadczenie. Wtedy nie mogli mnie zwolnić, w najgorszym wypadku mogli mi przedłużym umowę do dnia porodu. Ale miałam sporo szczęścia, bo dostałam umowę na rok, a później na czas nieokreślony. A teraz u nas masowe zwolenienia i nie wiem kiedy powiedzieć o ciąży... poczekam jak sytuacja się rozwinie. Najwyżej zaświadczenie będę nosiła w kieszeni, jak będzie trzeba to zrobię z niego pożytek ;-)
nnatalie04
Ja też bym poczekała do drugiego trymestru, zwłaszcza że jestem po jednym poronieniu i nie chciałabym ryzykować...
Jak tam Kochane wasze dzisiejsze samopoczucie? u mnie świeci dziś słoneczko więc odrazu humor się poprawił
Miłego dnia
Jak tam Kochane wasze dzisiejsze samopoczucie? u mnie świeci dziś słoneczko więc odrazu humor się poprawił
Miłego dnia
beatka:)
Zaciekawiona BB
Ja farbowalam włosy w pierwszej ciazy i faktycznie kolor mi nie wyszedł, teraz tez miałam malować ale poczekam do ok 12 tygodnia. Dziewczyny ja mam nadzieje ze mnie nieprzyjemne dolegliwości ominął, w pracy nikt nie moze sie dowiedzieć bo dopiero pod koniec lutego mam dostać umowę na stałe, a tak to mogą mi nie dać.
no oby cie ominęły narazie dolegliwości bo mnie w pracy tak załatwili że jak zaczęłam sie źle czuć i "koleżanki" zuwazyły to i zyczliwie doniosły do centrali i dostałam wypowiedzenie...że niby za dużo osób w pracy jest...a nie wspomnę że 2 miesiące przed tym awansowałam na stanowisko kierownicze... jak mne takie zachowanie denerwuje bo panie po czterdziestce nie pamiętaja juz jak one zachodziły w ciążę...czasami odnoszę wrażenia jakby uważały że im bociany przyniosły dzieci... normalnie nienawidze takiego zachowania... bo głupie gadanie że młoda, że niedawno ślubowała to napewno zaciąży zaraz.... normalnie mnie szlak trafia przez to... chociaż z drugiej strony to siedzę teraz spokojnie w domku i się nie martwię...bo jedną dziewczynę w ciązy tak gnębiły że szkoda słów... ciagłe głupie komentarze, że co chwilę do łazienki lata, że udaje że się źle czuje...tak jeździły po niej ze dziewczyna z płaczem wychodziła z pracy...ale na szczęście wytrwała do 3 miesiąca i od razu poszła na L4...
tak więc trzymam za ciebie kciuki żeby nie spotkało ciebie to co mnie.;-)
Ostatnia edycja:
Dziewczyny byłam dzisiaj u lekarza zrobic cytologie ale jak mu powiedziałam o ciazy to powiedział ze oni nie robią kobietom w ciazy, ale zrobił mi test ciazowy i u niego wyszły dwie piękne kreski, potwierdzi ciążę w 100%, powiedział tez ze skoro miałam tak wcześnie pozytywny wynik to moze być to ciaza mogą ale nie musi. Zadzwoniłam tez do poloznej i umówilam sie na usg, teraz czekam na listy z terminami. Jestem bardzo szczęśliwa
Nie wiem czy to z powodu ciazy ale nigdy wcześniej tak nie miałam strasznie mnie wysypalo na twarzy, normalnie jestem cała w pryszczach
Nie wiem czy to z powodu ciazy ale nigdy wcześniej tak nie miałam strasznie mnie wysypalo na twarzy, normalnie jestem cała w pryszczach
Ja sie o atmosferę w pracy nie martwię tylko o to ze mi nie przedłuża umowy.
Dobra pytanie z innej beczki co stosujecie na infekcje intymne? Byłam na basenie z mała i cos sie przyplatalo, brałam iladian i nie pomogło, co moge teraz brać w ciazy?
Dobra pytanie z innej beczki co stosujecie na infekcje intymne? Byłam na basenie z mała i cos sie przyplatalo, brałam iladian i nie pomogło, co moge teraz brać w ciazy?
nnatalie04
Ja sie o atmosferę w pracy nie martwię tylko o to ze mi nie przedłuża umowy.
Ja w pierwszej ciazy jak miałam jakies zapalenie to moj gin przepisał mi jakies globulki dopochwowe, i zadzialaly wiec najlepiej chyba zadzwonic do ginekologa
reklama
hej dziewczyny
ale przecież jak się jest nawet w 5tc to nie można zwolnić kobiety więc jak to możliwe,że Cię Beatko zwolnili??? przecież to bezprawie! Ja z l4 nie czekam do 3 miesiąca tylko jeśli mi lekarz 15.02 potwierdzi ciążę to od marca idę na l4 i nie mam zamiaru harować w pracy
ale przecież jak się jest nawet w 5tc to nie można zwolnić kobiety więc jak to możliwe,że Cię Beatko zwolnili??? przecież to bezprawie! Ja z l4 nie czekam do 3 miesiąca tylko jeśli mi lekarz 15.02 potwierdzi ciążę to od marca idę na l4 i nie mam zamiaru harować w pracy