reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Tez myślałam o wizycie w walentynki, ale w związku z tym, ze spodziewam się dziecka po in vitro jestem pod stała opieka i pewnie wizyta wypadnie jeszcze przed walentynkami. Jakoś nie mam odwagi zrobić sobie suwaczka ciazowego :zawstydzona/y:

Dziewczyny a jak się czujecie?

reklama
anna_ ja się czuję dobrze, brzuch boli delikatnie jak na @ i spać mi się chce. Muszę zjeść coś co 2-3h bo mi niedobrze :/

a Ty jak?

Mnie tez brzuch pobolewa, takie male klucie, ale poprzednio tez tak bylo wiec tlumacze sobie ze musi bolec bo wszystko pomalu rosnie tam w srodku. Spac moglabym nawet 20h na dobe :) aktualnie spie w nocy nie mniej jak 10 :-D Poza tym nic wiecej. Glowa boli dosc czesto, mozliwe ze to tez chormony.

Ja miałam już 2 transfery i rzeczywiście po nich nic nie czułam. Teraz pare dni po transferze czułam drapanie, szczypanie i kłucie w brzuchu. Piersi mnie bolą, ale ja jestem na Luteinie, więc to może być od tego. Poza tym przez pare dni miałam straszne zawroty głowy. Jeśli chodzi o spanie to zawsze jestem śpiochem i lubię sobie po południu uciąć drzemkę, więc dużej różnicy nie czuje.
Od wczoraj wszystko się uspokoiło i tylko czasami coś mnie pociągnie w brzuchu i chodzę jak wariata z uśmiecha, od ucha do ucha :) to jest takie niesamowite uczucie :)

Ostatnia edycja:
No droga Anno...musisz chyba uwierzyc ze sie udalo :) na pewno to bedzie wspanialy czas, takie wyczekane ciaze sa chyba jeszcze bardziej niesamowite. Przed nami duzo strachu, trosk i zmartwien ale pozytywne myslenie to sukces!! ;)
ja mysle ze dojdzie do mnie ten fakt dopiero po jakims pierwszym usg. Narazie...hmmmm...staram sie jesc zdrowo i tyle, czekam na rozwoj wydarzen.
mnie tez sie w glowie kreci czasami, i tak samo jestem spiochem ale teraz przypuszczam niedzielna poobiednia drzemka skonczy sie dopiero w poniedzialek rano hihi

Hej Dziewczyny :)
Mam na imię Jola i właśnie wczoraj dowiedziałam się że jednak się udało i jestem w ciąży :)
Termin mam na 11.10.2013 według moich ostatnich obliczeń oczywiście ;)
Narazie mam tak jak Wy - lekkie pobolewanie w brzuchu, nabrzmiałe pobolewające piersi i totalny brak apetytu :(

p.s. Czekam również na utworzenie pod fora na "Pazdziernik 2013" ;)

Ja będę dzisiaj dzwonić i zobacze kiedy jest wolny termin, bo do mojego ginekologa czasem trzeba czekac ok miesiąca...
Tylko musimy sie wyrobic przed 10 tyg żeby potem można było becikowe dostać :p

aaa, jeszcze sobie przypomniałam z poprzedniej ciąży że tylko między 10-11 tyg można sprawdzić na USG czy dziecko nie będzie miało zespoły downa, za pomocą jakiejś cewki (czy coś), która później zanika..

reklama
Chyba musza najpierw wykopac styczniowki zeby wstawic Pazdziernik ;)
Ja dzis oddalam mocz do badania, jutro bede dzwonic po wyniki zeby potwierdzic ciaze. A na badanie niestety do 12tyg musze czekac :( w miedzyczasie tylko badania krwi

Do góry