ja mam pierwszą wizytę 6.02 ale ją mam umówioną na nfz od początku stycznia. Mam nadzieję na usg ale zobaczymy, a drugą już u mojego lekarza (prywatnie) 15.02 i wtedy dopiero się uspokoję mam nadzieję,że zobaczę już wtedy serduszko bo to będzie 6t1d a na tym samym etapie zobaczyłam serduszko w pierwszej ciąży
reklama
Cześć,
dzisiaj jestem 5t2d - termin ok 1 października.
21 stycznia - test pozytywny
29 stycznia - pierwsze usg - równo 5 tydzień - widać tylko pęcherzyk ciążowy (w macicy - co mój lekarz skwitował - na etapie tak wczesnej ciąży to najlepsza z możliwych informacja). Pęcherzyk ciążowy płaski, co mnie zmartwiło, ale lekarz nie robił z tego problemu - bobo jeszcze nie było widać, ale dostałam luteinę bo macica jest skurczona.
No i przedstawię się Paulina, 28 lat, Ełk, pierwsza ciąża
Mam dobre przeczucia
dzisiaj jestem 5t2d - termin ok 1 października.
21 stycznia - test pozytywny
29 stycznia - pierwsze usg - równo 5 tydzień - widać tylko pęcherzyk ciążowy (w macicy - co mój lekarz skwitował - na etapie tak wczesnej ciąży to najlepsza z możliwych informacja). Pęcherzyk ciążowy płaski, co mnie zmartwiło, ale lekarz nie robił z tego problemu - bobo jeszcze nie było widać, ale dostałam luteinę bo macica jest skurczona.
No i przedstawię się Paulina, 28 lat, Ełk, pierwsza ciąża
Mam dobre przeczucia
Ostatnia edycja:
Oxiczka
Zaciekawiona BB
Hej Paulina, to chyba otwierasz nasz piekny Pazdziernik bedziesz pierwsza!! Aaaaa! )
Hej Paulina, to chyba otwierasz nasz piekny Pazdziernik bedziesz pierwsza!! Aaaaa! )
oxiczka - tak będę prowadierką
A macie jakieś symptomy?
Ja mogę powiedzieć, że mam
Ja mogę powiedzieć, że mam
- nudności - czasami
- wymioty - rzadko
- wyostrzony węch
- bolesne piersi i sutki - cały czas
- ochota na colę - nie wiem o co tu chodzi - bo do tej pory nie przepadałam za colą no i jest strasznie niezdrowa
- podwyższona temperatura ciała
- lekkie wahania nastroju
- ślinotok - nie wiem dlaczego i czy to ma związek
- częste wizyty w WC (jakieś ciśnienie na pęcherz)
Call witaj u Nas Gratulacje
U mnie dziś 4tc więc jeszcze sobie poczekam, na pierwszą wizytę idę w 4t6d liczę,że zobaczę pęcherzyk chociaż bardziej zależy mi na badaniu kontrolnym i cytologii,bo od kontroli po pierwszej ciąży nie robiłam jej jeszcze(1,5 roku)
Drugą wizytę już u mojego lekarza prywatnie mam w 6t1d i mam nadzieję na serduszko. W pierwszej ciąży właśnie wtedy je zobaczyłam
Dziewczyny a pobolewa Was czasami podbrzusze? mnie raz po raz ale częściej to chyba przez wzdęcia
U mnie dziś 4tc więc jeszcze sobie poczekam, na pierwszą wizytę idę w 4t6d liczę,że zobaczę pęcherzyk chociaż bardziej zależy mi na badaniu kontrolnym i cytologii,bo od kontroli po pierwszej ciąży nie robiłam jej jeszcze(1,5 roku)
Drugą wizytę już u mojego lekarza prywatnie mam w 6t1d i mam nadzieję na serduszko. W pierwszej ciąży właśnie wtedy je zobaczyłam
Dziewczyny a pobolewa Was czasami podbrzusze? mnie raz po raz ale częściej to chyba przez wzdęcia
Call witaj u Nas Gratulacje
Tak, mnie też często pobolewało, czasami kłuł jajnik (raz jeden, raz drugi), ale nie wiem czy u mnie te bóle podbrzusza nie były związane z samoistnymi skurczami maciy (lekarz przepisał mi luteinę na rozluźnienie macicy)
K
kamii150
Gość
Matko ,aż ciężko uwierzyć ,ze już wkracza Październik 2013 !!! A Dopiero co zapisywałam się do października 2012 )
Dziewczyny dużo ,dużo zdrówka i spokojnych 9 miesięcy
Życzy Październikowa mama 2012 ;-)
Dziewczyny dużo ,dużo zdrówka i spokojnych 9 miesięcy
Życzy Październikowa mama 2012 ;-)
Call długo się staraliście ?
Ja podejrzewam u siebie termin na 10.10.2013 ale tak naprawdę mam nadzieję,że lekarz mi to ustali dokładnie, ponieważ u mnie były jaja z cyklem i ostatnią @ miałam 5.12.2012 a zaszłam w ciążę ok 16.01.2013 więc mam nadzieję,że lekarz mi ustali dokładną datę porodu
Ja podejrzewam u siebie termin na 10.10.2013 ale tak naprawdę mam nadzieję,że lekarz mi to ustali dokładnie, ponieważ u mnie były jaja z cyklem i ostatnią @ miałam 5.12.2012 a zaszłam w ciążę ok 16.01.2013 więc mam nadzieję,że lekarz mi ustali dokładną datę porodu
reklama
Mnie coś dziś brzuch pobolewa, ale mam nadzieję że po prostu tak ma być, bo dzidziuś się przyczepia u mnie najłatwiej wyznaczyć termin porodu, bo dokładnie wiem kiedy doszło do zapłodnienia. Nie wiem tylko czy po in vitro tak samo wylicza się termin porodu co w cyklu naturalnym. W kazdym razie jak tak samo to mam termin na 08.10.2013