reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2013:)

martOocha gratulacje dla malutkiej!! oj to teraz już trzeba na nią podwójnie uważać :-) moje pierwsza córka jako niemowlę była cudownym dzieckiem w sprawie spania, teraz też nie narzekam, ale fajnie by było pospać choć jedną noc ciągiem :-) Kiedyś na pewno....
Tulipania o widzę że nie jestem sama z płaczącym maleństwem po kąpieli :-)

reklama
Aniula moja tez placze jak ja wyjmuje i ubieram po kapieli, za to smieje sie jak ja rozbieram do kapieli. Teraz ja uwielbia, a poczatki byly fatalne.

WP_20131225_12_16_26_Smart.jpg 2013-09-15 09.03.31.jpg
Na pierwszym prawie 4 miesiace, na drugim 5 dni.

Załączniki

• WP_20131225_12_16_26_Smart.jpg
    WP_20131225_12_16_26_Smart.jpg
    16,3 KB · Wyświetleń: 48
  • 2013-09-15 09.03.31.jpg
    2013-09-15 09.03.31.jpg
    13,6 KB · Wyświetleń: 44
Ostatnia edycja:
hej,
Przekręcanie. Filip przekręca się z brzucha na plecy i jak leży na plecach to na boki.
Smiech. Mój śmieje się w głos czasem, boskie to jest. A codziennie rano budzi mnie uśmiechem. Jak widze mnie, Aluśke czy tate to od razu buzia mu się śmieje.
Spanie. My nadal mamy z tym problem, w nocy budzi się co godzine, dwie. Ja już padam na twarz,
U Nas też płacz po kąpieli, poczas ubierania. A jak rozbieram do kąpania to jest radość.

Paulinek śliczna ta Twoja córcia.

Co do przekręcania to z pleckow na boki potrafi, ale baaardzo rzadko jej sie chce :) Z brzucha na plecy zdarza jej sie przeturlac, dzisiaj malo mi nie rypnela z kanapy przez to.

Uśmiecha sie duzo, w sumie co chwile. Glownie do Sary oczywiscie :) Ale czekam caly czas zeby zaczela sie na glos smiac :) To dopiero bedzie super!

Spanie nam strasznie zalezalo zeby miec wolne wieczory, wiec troszke przez to gorzej z naszym snem...BO ona potrafi 6-6,5 godziny przespac ciurkiem ale raczej tylko przy pierwszym podejsciu, czyli po 20. A my chodzimy spac dopiero kolo 23, wiec troszke tracimy. Druga i trzecia tura to juz 4-5 godzin max przerwy. A ta trzecia tura czesto jest zaburzona, bo rano zawsze ją kupka cisnie i marudzi...Gdzies zazwyczaj kolo 8 wstaje finalnie, ale jak ja jelitka obudza troche wczesniej to potem szybko marudzi zeby isc na drzemke znowu.

A co do kapieli to najlepsza pora dnia - potrafi pol godziny sie pluskac. Lezy sobie na takim stelazu plastikowym, zeby nie trzeba bylo jej ciagle trzymac, bo plecy by nie wytrzymaly chyba. A tak to sie moze swobodnie bawic. Do niedawna tez BARDZO wrzeszczala po wyjsciu z wanny, dopiero w tym tygodniu jakos jej przeszlo i mozna ja ubrac w miare na wesolo. Chociaz pod koniec ubierania czesto juz zaczyna marudzenie.

Paulinek jaka fajna juz :) Ja tez chce zeby moje bylo juz troszke starsze :) Czekam na te magiczne 3 miesiace. No i czekam az to ulewanie troche sie zmniejszy.

hejka

chciałam popisać ale młoda się obudziła więc mykam do niej... za chwilę kąpiel i karmienie i spanko

będe więc jutro

cześć dziewczyny

widze tu pustki od wczoraj....

a ja na poczatek mam pytanie.... jak nauczyć dziecko które pije tylko i wyłącznie z piersi picia z butli???? tzn tak żeby w razie czego mógł ją ktoś nakarmic jak mnie nie bedzie, a niestety w najbliższym czasie moze się tak dość często zdarzać że nie bede mogła jej nakarmić ani wrócić na karmienie.... próbowalismy wczoraj po wieczornym karmieniu dać jej butle tzn najpierw dałam pierś zeby mi nadmiar odciągnęła i wyjęłam jej pierś i chcieliśmy dac butlę ale za nic w świecie nie chciała chwycić :-( a ja mam nawet swoje mleko pomrożone ale jak jej dac jak ona butli nie chce
butelki mam z aventu i smoczki też.. z synkiem nie było problemów a teraz takie cyrki...

Agnes_19_09 mam właśnie z aventu i nic :-(
i zdrówka dla małego... mam nadzieję że to tylko zwykły katarek

martOocha jak piszesz o Stelli to jakbym o Ani czytała... też "udaje" płacz... a później mega zadowolona z siebie jak podejdę do niej :-) to chyba ten wiek ;-) i ssanie ręki jest the best... czasem mam wrażenie że całą ją zaraz do buzi wpakuje
no i gratki przekrecania... Ania to taki mały leniuszek i na brzchu leżeć nie lubi ale jak ją położę to też jak najszybciej kombinuje jak się przekręcić i jak lezy na twardym podłożu to jej się udaje, jak ma za miękko to się wkurza

aniula9 / tulipania mój pierworodny płakał zawsze przy kąpieli i po kapieli więc wiem co to znaczy :-) ale wyrósł z tego po jakims pół roku ;-) oby u Was to szybciej mineło

Paulinek śliczna córcia!!!! i już ma 4 miesiace WOW

agnieszkaala nam Ania też zaczęła fiksowac w nocy... budzi się 2 razy więc mniej niz u Was ale też mnie to już męczy, tym bardziej ze ona juz praktycznie przesypiała cale noce... ale kto jak nie my da rade ;-)

Cześc dziewczyny:-) strasznie dlugo mnie tu nie było:tak:

Cieszę się ,ze jesteście tak zadowolonymi mamuśkami,choć nie zawsze jest łatwo :tak:

Wdzę,ze wiele z nas zmaga sie z placzem dziecka po kąpieli,mój młody daje już w wannie niezły koncert a potem to juz nawet nie chce mowic co sie dzieje,jedyne co to mój spokój i wytrwałość go uspokajają.

Za to usmiech syna dziala kojąco na mnie,więc sie uzupełniamy :) Staram się nacieszyć tym niemowlaczkiem bo juz raczej wykluczyłam z planów kolejne dziecko,więc staram sie brać jak najwiecej z tego co mam :tak:
Młody jest wielgaśny juz mu zakładam ciuszki na 74 hehehe,ale niech rosnie maluch,dla mnie jest okruszkiem malusim ;)

Życzę powodzenia i do następnego :-)

Czesc dziewczyny.
Dlugo mnie nie bylo.
Ostatnio przelezalam w szpitalu 3 dni. Myslalam ze mi serce peknie z tesknoty za malym.
No i te dwie nocy wystarczyly zeby tatus rozpiescil synka. Nie chce w lozeczku lezec, spi w nocy po pol godziny i chce sie bawic. A juz przesypial mi cala noc z jednym karmieniem o 3. Nie wiem kiedy dojde z tym do porzadku.
We wtorek mial 2 dawke szczepienia. Tym razem obylo sie bez goraczki.
My nadal na bebilonie comfort. Powoli odstawiamy krople na kolki.
Na brzuchu nie chce lezec, oj jaki jest halas, placz, lament.
Koncze bo wlasnie wzywa mnie moje dziecko ukochane. Milego dnia.

Anecia1111 oj my z pierwszą córką długo walczyliśmy żeby butle załapała z moim mlekiem, no i smoczka też długo nie chciała. A z tą nie ma problemu, w sumie to tylko 3 razy dawaliśmy jej z butli ale było ok, mamy aventa z tymi płaskimi smoczkami Philips AVENT SCF690/27 - Butelka do karmienia

Ze starszą córką przerobiliśmy już chyba wszystkie firmy butelek ale jak już była gotowa na butelkę to i tak został avent ale jeszcze te inne smoczki te wysokie. Próbowaliśmy też takie, też mają płaskie smoczki zrobione na wzór piersi
Butelka 150 ml x 1 | Tommee Tippee

A może jak głodna jest to podaj jej najpierw butelkę, może zassie. Powodzenia życzę i cierpliwości :-)

agnieszkaala o kurcze to faktycznie malutki daje Wam popalić w nocy, ciężko tak budzić się co godzinkę dwie. Współczuje i trzymam kciuki żeby z dnia na dzień spał coraz więcej.

Nasz mała dziś w nocy też budziła się częściej, mam nadzieję, że to jednorazowe, bo już tak ładnie spała, może to kolejny skok rozwojowy.

reklama
U nas nie ma problemu z jedzeniem z butli- mamy Avent Natural, moim zdaniem świetne, bo po zjedzeniu z butli potrafi bez problemu cycka zaciągnąć. I chyba najlepiej na głodniaka dać butlę, trochę nacisnąć na smoczek żeby mleko poleciało, ja tak z Tomkiem zrobiłam i poszło gładko.
Młody po bebiko przesypia poi 5-6 godzin, budzi się koło 2 na cycy, później koło 5 i 7, ale na nocki nie narzekam. Z Nelą było podobnie jak u Ciebie Agnieszkaala, dlatego wiem co czujesz i współczuję. A smoka dajesz? Może w ten sposób by się uspokoił i spał dalej?
Paulinek ale cudna!! Pyzunia śliczna :)

My dziś byliśmy u laryngologa i mamy potwierdzoną sapkę, tak więc przerąbane :/ Młody strasznie się męczy i cholera wie kiedy to przejdzie, u niektórych dzieci ponoć mija około pierwszych urodzin!

Do góry