reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2013:)

u mnie dziś kolejny dzień z gatunku "nie chce mi się" :-)
w nocy jak zwykle słabo spałam ale przynajmniej do 6.30, zjadłam śniadanie, ogarnęłam się i znów poelgłam bo jak tylko zaczynam łazić to brzuch twardnieje, więc leże ale po południu mam jeszcze kilka spraw do załatwienia i muszę auto do serwisu wstawić więc za długo nie poleżę :-) jutro wizyta u gina mam nadzieję że wszystko ok

osa- trzymaj się, jeszcze trochę musisz wytrzymać
Iguana- z urzędami i urzędnikami to u nas standard że każdy mówi coś innego i chyba tak będzie dopóki urzędnicy nie będą personalnie pociągani do odziedziczalności za swoje decyzje
aniula - fajnie że po wizycie ok :-D

miłego dnia

reklama
Witajcie!
Dżaga, agnieszkala
powodzenia na wizycie, kciuki zaciśnięte! moja dopiero za tydzień
osa współczuje :( dobrze że dzieciaki wkrótce do przedszkola a ty odpoczywaj i sajgonem w domu się nie przejmuj bo to nie jest w ogóle istotne
Iguana ja podobnie jak Antopie też w ogóle nic nie wiem o becikowym eh ani w ogóle nic co trzeba załatwić po urodzeniu dziecka uh

dziś dzwonie po tygodniu diety do diabetologa przedstawić wyniki, ciekawe co mi powie, różnie mi wychodziły, mam nadzieje że z czasem troszkę mniej będę się kłuć :/

miłego dnia !

Witam z rana!!!

Też tak macie jak ja, że jak budzicie się rano to wciąż nie dospane jesteście? ja tak mam, że obojętnie o której wstanę to ciągle i tak śpiąca jestem. Oczy zaspane.
Beata Kamińska najpierw wyszło mi coś w moczu jakaś zaczynająca się infekcja, pani doktor kazała mi brać Urosept, dwie tabletki dwa razy dziennie, zużyłam jedno opakowanie (30tbl) i wszystko minęło, ale pani doktor mówił, że mogę dalej brać np co jakiś czas opakowanie, robiąc sobie przerwę, bo to ziołowe tabletki. Muszę właśnie zakupić teraz bo już jakiś czas nie brałam. Są też witaminy dla kobiet w ciąży Prenatal UroCare, które można brać zamiast zwykłych witamin plus Uroseptu.

Prenatal UroCare, kapsułki, 30 szt - Portal Dbam o Zdrowie

Iguana30 współczuję tak wczesnego wstawania i zgagi, mnie na szczęście omija, ale nie zapeszam jeszcze. No niestety u nas w Polsce tak już jest, że człowiek musi swoje wystać w kolejkach i pobiegać z miejsca w miejsce żeby coś załatwić. A do tego jeszcze te mało przyjemne Panie za biurkiem jakby za karę tam siedziały
agnieszkaala oczywiście kciuki będę trzymać, ale i tak wszystko będzie dobrze. Nie ma innej opcji
Iwona Uzar ja uwielbiam tarty z jabłkami i cynamonem, można je później podgrzać w mikrofali i zjeść na ciepło z waniliowymi lodami. Mniam!!
osa_24 leż i wypoczywaj, puki możesz a brudem się nie przejmuj, przyjdzie i na to pora :-) no i zdrowiej!!!

oj z tym becikowym i rodzinnym ! ja też kompletnie nic nie wiem ! przy pobieraniu rodzinnego są jakieś wizyty z OPSu ? mieszkam gdzie indziej niż jestem zameldowana i nie wiem czy wymagane jest abym się zameldowała tymczasowo tam gdzie obecnie mieszkam. Wiem, że najlepiej by było pójść do OPSu i się dowiedzieć, ale nie mam kompletnie sił ! a mój Kuba pracuje w delegacji i od poniedziałku rano do piątku wieczór go nie ma, co też oczywiście mnie przytłacza! :-( czuje się sama z tym wszystkim! ale to chyba taka "depresja" i strach bo odczuwam, że rozwiązanie już niedługo.

Trzymam dziewczyny kciuki za wizyty i mam nadzieje, że pozbędziecie się wszelakich infekcji !

Ja dzis pospałam do 10 i zajmuje się cały dzień synkiem mojego kuzyna, kochany, szalony 3-latek :-)

Witajcie. Ja dziś byłam na pobraniu krwi. Później wracałam piechotą i się przeliczyłam. Mimo,że mam niedaleko, szłam prawie godzinę do domu! Miałam takie pobolewanie w brzuchu,że musiałam stawać i odpoczywać. Mój mąż się śmieje ze mne,że mam SPOWALNIACZA ;) A w ogóle wkurzyła mnie babka w poczekalni, która próbowała początkowo wepchnąć się w kolejkę przed panią,która była przede mną, a później chciała wejść przede mną! I jeszcze taka franca komentowała,że ona zajęła sobie kolejkę wcześniej,a teraz musi się kłócić!!!
:wściekła/y:Kurcze przecież ja tak na prawdę powinnam wejść pierwsza przed tą całą poczekalnią ludzi, a cicho czekałam na swoją kolej. A to babsko jeszcze śmiało się kłócić o swoją domniemaną kolejkę! Kurcze! Jaka znieczulica!!!
:no:
Tak w ogóle to spać mi się chce, bo synek zrobił mi pobudkę przed 6.00 :/
Też należę do grupy marudzących, źle sypiających i bolących.

agnieszkaala, Dżaga, Antiope udanych wizyt
joanna życzę mniejszej ilości kłuć :)
aniula, Beata Kaminska ja pamiętam,że w poprzedniej ciąży non stop miałam jakieś infekcje dróg moczowych.Brałam jakiś czas ProUro i raz nawet dostałam jakiś antybiotyk do rozpuszczenia w wodzie przed snem. Potem cholerstrstwo minęło. Aha i profilaktycznie piłam dużo soku z cytryną i żurawiną.
karoola ja też martwię się karmieniem.Obojga z moich dzieciaczków karmiłam, ale przez 2-3 miesiące.Nie miałam zbyt dużo pokarmu niestety...A teraz się martwię,bo jestem na tej diecie niskotłuszczowej i boję się o pokarm.
aniula stara szkoła z tym szerokim pieluszkowaniem,ale ortopedzy dziecięcy stale ją stosują. Sama możesz się o tym przekonać.
Iguana może spróbuj reenie? Mi w pierwszej ciąży tylko to pomagało.
osa leż kochana i dużo wypoczywaj,choć wiem jakie to trudne przy takich maluchach. U nas też sajgon w domu.Co trochę ogarnę,to młody rozwala zabawki i spowrotem syf :/ No ale ja już wyluzowałam - trudno. Trzeba jakoś przetrwać.

Hej [FONT=Tahoma, sans-serif]proszę wejdzie w tego linka [/FONT]eRmail musze uzbierać jeszcze 50 wejść zeby oderbać pieniądze. To nie wirus. Nie musicie się rejestrować ani nic wystarczy kliknąć. Z góry dziekuje :)

ja wróciłam od lekarza... info w odpowiednim wątku...

rany ale padnięta jestem... dopiero wróciłam bo jeszcze byłam w pracy i na zakupy pojechaliśmy o_O ledwo chodze na lewe biodro bo coś mnie uciska...
zaraz zjemy obiad i maz jedzie z młoda na placyk a ja odpoczne,...

Hej dziewczynki
Byłam u endokrynologa i tak jak przypuszczałam, kazał mi utrzymać tą samą dawkę Euthyroksu (100), a po porodzie mam się przerzucić na mniejszą (75) i po trzech miesiącach zrobić badania i do niego na kontrolę. No chyba, że wcześniej bym się źle czuła, bo może się zdarzyć coś takiego jak poporodowa nadczynność tarczycy, nawet jeśli normalnie ma się niedoczynność. Ja się go pytam co to znaczy, że się będę źle czuła, a on: no na przykład zacznie pani bić męża. Wszyscy będą myśleć, że to będzie przez niedospane noce przy dziecku, a to będzie od tarczycy. No ale oczywiście tak być nie musi.

nektar myślę, że teraz każdą z nas dopadają różne dołki, związane z naszymi lękami i samopoczuciem. Będzie dobrze, ale nie zazdroszczę, że będziesz tyle czasu sama tuż przed porodem.

Mnie wczoraj D zakomunikował, że szef wysyła go na trzydniowe szkolenie. Ponoć dał mu kilka terminów i kilka miejsc do wyboru. Jedno jest pod koniec września w Katowicach, kolejne pod koniec października we Wrocławiu, a jeszcze jedno już w listopadzie też jeszcze gdzieś dalej. No i D mówi, że wybrał to w Katowicach pod koniec września, bo doszedł do wniosku, że to będzie jeszcze sporo przed terminem, więc nie powinnam zacząć rodzić jak go nie będzie, a nawet jeśli zacznę, to on będzie w stanie w godzinkę dojechać do Krakowa. No i tak się nawet zaczął zastanawiać, czy nie zrobi tak, że na noc będzie wracał do Krakowa, bo w zasadzie na benzynę wyszłoby mniej niż na hotel. Nie powiem, że mi się uśmiecha ten wyjazd, ale nie powinno być tragedii i widzę, że D też nie bagatelizuje tego, że powinien przy mnie być.

Persefona mnie nie muszą teraz bóle łapać, żebym ledwo człapała. Przejdę kilkaset metrów i dyszę jak lokomotywa.

Co do wpychania się w kolejkę, to niektórzy naprawdę za grosz wyczucia nie mają. Ostatnio w sklepie wepchała się przede mnie babka. Nie miała dużo rzeczy, ale nie o to chodzi, tylko o sam fakt jak można się wpychać przed kobietę w ciąży.

reklama
Ale się dziś nachodziłam, nogi w tyłek wchodzą. Mama idzie w sobotę na wesele i ostatni gwizdek żeby coś sobie kupiła, jakieś ubranie. No i tak dziś chodziłyśmy od sklepu do sklepu ale najważniejsze że zakupy udane :-) a teraz czas na odpoczynek.

persefona o tak ludzie w kolejkach to znieczulica na maxa. W sklepie jak podchodzę do kolejki to każdy głowę w sufit i niby nie widzi mnie. Nie ma co liczyć na to że nas przepuszczą. Szerokie pieluszkowanie z tego co się orientuję to zalecane jest dla dzieci z problemem bioderkowym, ale nie u zdrowych, bo można im tylko zaszkodzić. Nie jestem lekarzem, ale takie mam informacje w tym temacie.

Do góry