reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2013:)

Madziulka 11 - a nie lepiej byłoby założyć jakieś "tymczasowe" wypełnienie? Nie wiem jak to się nazywa, ale mi jak plomba wyleciała to od razu poszłam do dentysty, by wypełnił dziurę - oczywi scie wszystko bez znieczulenia, wiercenia, nie chciałam tylko by jakieś świństwo wlazło do zęba i nie daj Bóg - zaczęło boleć:no:

My z szanownym małżonkiem postanowiliśmy, że te weekendy bez dzidzi spędzamy wyłącznie razem i nie wykonujemy żadnych większych robót - po prostu cieszymy się sobą, póki jeszcze mamy na to siły i okazję:-) Zaniedługo powiększy się rodzina i nic już nie bedzie takie samo...:blink: A małżonek tez człowiek i nie zapominajmy kochane o tym!;-)

reklama
Witam w ten mroźny poranek! Wyszłam po 7 do szpitala, a w samochodzie szyby zamarznięte!! Brrr czas skrobaczki i odmrażacze wyciągnąć.
Morfologia, mocz i gbs z głowy, kolejna wizyta 10.10...
Pojechałam też do zusu wyjaśnić tajemnicę dziwnie małego zasiłku- otóż moje l4 wystawione przez szpital nie miało literki B, i dostałam 80 % wynagrodzenia. Kurcze żeby jeszcze trzeba było pilnować czy zwolnienie jest aby na pewno dobrze wystawione :/ Wyrównają mi przy okazji kolejnej wypłaty...

Madziulka ja bym poszła jak najszybciej do stomatologa na Twoim miejscu, póki masz czas, później może być z tym problem. Swoim rozmiarem się nie przejmuj, każda teraz ma duży brzuch :) Wchodząc po schodach do mamy albo teściów mam wrażenie, że biegnę w maratonie, więc nie jesteś sama z tym sapaniem :) Jeszcze trochę!!
Perfesona ból przeszedł?? Podczas porodu najgorsze byly bóle krzyża, myślałam że umieram :/
Novaspace już nie wiem co Ci napisać... Czekamy razem z Tobą na Vivi.
Iguana hmmm może i ja bym zrobiła jakieś kopytka?? Tylko że nigdy nie robiłam hehe :) Strasznie nie lubię gotować, nie potrafię wymyślać obiadów i zawsze sprawia mi to ból ;) Za to lubię ciasta robić...
Kasa leci, idzie się na podstawowe zakupy i kilka dyszek się zostawia w sklepie.
Kami my z mężem potrafimy się sobą cieszyć w każdej chwili :) Ale masz rację, ostatnie chwile bez dziecka fajnie jest wykorzystać na maxa. Chociaż nawet z dzieckiem można się zorganizować i wychodzić, kwestia wprawy :)

Ostatnia edycja:
Witajcie. U nas też przymroziło od rana i małż skrobał szyby.
Jestem dziś nie do życia. Spać nie mogłam przez te bóle. Nie dość,że plecy bolały, to jeszcze skurcze były ale nieregularne. No ale efekt taki,że 6 razy w nocy toaletę zaliczyłam...
Iguana a byłam pewna,że u ciebie to JUŻ :)
Novaspace Vivien ma swój czas i czeka na odpowiedni moment ;)
Carla ja przy drugim porodzie miałam zamiast bóli macicy - właśnie bóle krzyżówe. Są o stokroć gorsze i nie chciałabym powtórki :(
madziulka ja uwielbiam kupować sobie ciuszki jak chyba każda kobieta.No i też czekam,aż figurka wróci do normalnego stanu.Póki co trzeba się cieszyć z tego brzuszka :) W końcu mieszka tam owoc naszej miłości :)

Aha i dla tych co jeszcze nie wiedzą: Pannacota miała jechać w nocy na porodówkę,bo miała skurcze co 5 minut. Czekamy na wieści :) Pisała,że urządziła sobie 4h spacer + "przytulanko" z mężem i poskutkowało :)

Novascape a ja wiem - Vivi czeka na PAŹDZIERNIK :-)
Rano wstałam o 5:30 zrobiłam Mężowi śniadanko (dzień chłopaka, a co :tak:) to się ucieszył jak wstał i mógł sobie poleżeć dodatkowe 15minut :-) Później już nie szłam spać, bo nawet mi się nie chciało, podjechałam do lekarki na ostatnią wizytę i teraz w pracy do 15:00. Słonko świeci - aż chce się żyć ;-)

Witajcie....dopisuje sie do kobietek z bolami porodowymi krzyzowymi.Wiem co to za bol ale tego mozna sie chyba spodziewac jesli ma sie bole krzyzowe podczas miesiaczki:tak:
U mnie piekna pogoda ale tylko za oknem.....bo w domku burza!!! Mam focha na meza wiec jest naprawde nieciekawie....Pojechal tydzien temu na szkolenie no trudno czasem tak trzeba pomyslalam. Ale bardzo sie wku...kiedy na drugi dzien wrocil jeszcze cieply:szok: foch był...no ale przeszlo mi.Bylam zla na niego bo sobie pomyslalam ze skoro tak sie naprol to pewnie nie pamieta polowy!!! Dodam ze na szkoleniu byly kobiety!!! Siedze wczoraj obok niego a on na fejsie grzebie ja patrze a tu laska napisala mu wiadomosc: jakas tam piosenka i tekscik do niej..."zawsze bedziesz mi sie z nia kojarzyl!!!! wiesz co mam na mysli!!! ":angry:No i jak ja to przeczytalam to sie wkurzylam. Do tego stopnia ze spalam w innym lozku:no: Powiedzcie mi prosze czy przesadzam:confused:
Ale ja dzis spochnieta jestem...o masakra!
Kobietki na porodowke przydalby sie jakis nowy bobasek!!!!:tak:

Iwona ja jestem straszna zazdrośnica i nerwus, więc nie będę pisać jakbym zareagowała- delikatnie mówiąc jazda by była.
Ja podczas miesiączek miałam tylko bóle podbrzusza, dlatego jak dostałam bóli krzyżowych to była dla mnie zupełna nowość, baaaaardzo bolesna.
Persefona ja miałam początkowo bóle macicy, a później te krzyżowe i też bym nie chciała powtórki. Ja kupowanie ubrań też lubię, w ciąży też sobie nie żałowalam :) Tylko że kupowałam zawsze coś, co później też założę (poza getrami).
Fajna wiadomość, w takim razie trzymamy kciukasy za Pannacotę!! &&&&&&
Tosieńka Ty masz moc, ja ledwo wstałam przed 7. Mój ma sernik na zimno z okazji dnia chłopaka i niech się cieszy :)

Witam!!!

Kolejny sen dziś miałam z kolekcji ciążowych, śniło mi się, że mała tak kopała w okolicy żeber, że normalnie widać było stopę i strasznie bałam się że przebije się na zewnątrz :-)
Jutro M. wraca do domu na 9 dni więc zawsze to jakaś pomoc będzie :-) trochę wykorzystam go przy opiece nad córką i nade mną :-)

Takhisis współczuję tych remontowych hałasów, trzymam kciuki żeby wszyscy pokończyli na czas i żebyście mieli ciszę i spokój.
agnieszkaala u mnie też ból kręgosłupa nie odpuszcza,a do tego taka mała czasem szaleje, że strasznie boli pęcherz, aż syknę z bólu. Biegunka, kiepska sprawa, współczuję córci i Wam wszystkim. Mam nadzieję, że już jest dużo lepiej.
tosienka88 my tez wczoraj na obiedzie u teściowej byłyśmy :-) Mówisz o słodyczach z Niemiec. O tak lubię je bardzo, mają duży wybór. Właśnie namawiam M. żebyśmy w tym tygodniu się jeszcze wybrali na zakupy do Schwedt żeby kupić trochę słodyczy i chemii bo później nie będzie jak.
madziulka11 współczuję bólu zęba, ale jak boli to idź do dentysty nie męcz się. Ból zęba sam z siebie nie przejdzie.
Iwona Uzar oj też bym się porządnie wkurzyła po takiej wiadomości. Współczuję takich przejść z M. Wszystko sobie musicie wyjaśnić.

Heh, hej :) Trzymamy kciuki za Panne ;)
Martoocha a Ty trzymasz sie jeszcze?:p bo ja trzymam Adasia do next poniedzialku nie ma bata by wyszedl wczesniej :p

Ja w sobote tez spacerek 4h - a bylo bardzo milo wiec randka sie udala ;)

Szczesciara dalej w dwu paku - dzis do niej napisze jaka decyzja, kiedy cc bo dzidzia fikolka zrobila i sie posladkowo ustawila wiec cc :p

Mnie sie dzis snilo, ze sie palilam :D

Dzień doberek :-)
Pytanie: czy macie stanik do karmienia? Lepiej poczekać czy można już kupić? Jeśli tak to jak dobrać rozmiar?
Całą noc bolało mnie podbrzusze i nogi. DO tego kibelek 4x. Myślałam, że się wścieknę. Jak mnie boli to robię się wściekła. Dziś mam lekarza o 15. Ciekawe co tam się dzieje.
Nie straszcie tymi bólami. Boję się, że mnie spotka ta przyjemność, skoro teraz cierpię na bóle krzyża i kręgosłupa. A do tego miałam kilka skurczów i właśnie od krzyża ciągnął mnie ból ;-/
Iguana – podniosłaś mi ciśnienie tymi skurczami. Szukałam tylko wpisu o narodzinach ;-) Narobiłaś mi smaku na kopytka. Chyba przerobię na nie ostatnie ziemniaki, jakie mam w domu.
Agnieszkaala- ja właśnie boję się, że na Staszica nie będzie miejsca i będę musiał szukać gdzieś indziej. Mój lekarz pracuje na Staszica, ale w razie czego chyba wybiorę się na Lubartowską. Choć cały czas mam nadzieję, że nie będę musiała ;-/ Mamy te same dolegliwości i też chciałabym już urodzić. Nie jestem z tych, co uwielbiają błogosławiony stan
Persefona – skąd Ty kobieto masz tyle energii na przygotowanie przyjęcia i jeszcze bieganie po zakupy. Ja większe zakupy tylko z małżem a do tego mam leniwca i śpiocha. Prawie jak w I trymestrze
Carla – właśnie pisałam do Persefony o leniu. Możemy podać sobie łapki. To silniejsze ode mnie ;-)
aniula99 – ja czasem do kościoła wpadałam, ale ostatnie 2 miesiące dałam spokój, bo muszę co pół godz do kibelka. Uznałam, że nie ma sensu ;-)
novaspace – nawet nie wiesz jak jestem ciekawa kiedy urodzisz i oczywiście trzymam kciuki. Wszystkiego naj naj i wymarzonego prezentu jak najszybciej
aganea – Trochę marudzisz,ale mam to samo ;-). Ostatnio też mam dość spania na lewym boku. Tylko, że mnie drętwieje i boli noga. Już lepiej śpi mi się na prawym niż na lewym. Eh, nie bez powodu mąż mówi do mnie per marudo moja
Oskaa – ze mną też za bardzo nie pogada o czymś inny niż poród itp. Zmuszam się, żeby rozmawiać o innych sprawach ;-)
Madziulka11 – małż na pewno nie ma nikogo. Dla Was chce ładnie wyglądać. Ja wszystkie zakupy ubraniowe dla siebie też odłożyłam na bardziej „chude” czasy. Już tęsknię za dawnymi ciuchami, ale uświadomiłam sobie, że jak będę karmić, to tylko rozpinane z przodu bluzki wchodzą w grę. Czasem tylko pewnie coś normalnego. Kicha. Współczuję bólu ząbka.
Kamifif – święte słowa a propos małżonka. Tak marudzimy, a oni też się stresują.
Iwon Uzar – hmm pewnie też zrobiłabym jazdę i obraziła się… na jakiś czas jeśli to nic poważnego. Nikt nie lubi takich akcji.
Dziś DZIEŃ CHŁOPAKA więc proponuję zrobić mężczyznom jakąś niespodziankę ;-)
&&&& za Pannacotę

reklama
Rajani ale sen :/
To Ty koleżanko randkujesz?? :) Super :) Ja muszę mojego wyciągnąć jeszcze gdzieś na kolację bez córki. Szkoda że ja już nie dałabym rady na taki długi spacer.
Aniula niemieckie słodycze są pycha :) Przyjaciółka przywozi mi żelki, mmm uwielbiam.
Żabka oo jak fajnie że nie tylko ja mam lenia :) Stanik do karmienia mam od koleżanki, ale przy Neli miałam takie staniki z miękkimi miseczkami i takich uzywałam.

Ostatnia edycja:
Do góry