reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2013:)

No mamuśki a u mnie nastała cisza:baffled: dzis tyle rzeczy porobiłam ze myslalam ze naprawde po wczorajszym coś sie zacznie dziac ale oczywiscie du.. wstałam o 7 wypiłam kawe no i jazda stanełam do sprzatania prania składania wysuszonych ubran ugotowałam rosół zrobiłam sama makaron po czym stwierdziłam ze obiore ziemniaki na jutro to zrobie kopytka a dla siebie pyzy z mięsem ( tylko ja je jadam bo nikt w domu nie chce) ugotowałam gulasz wołowy z miesznaka chińska dla Marka do kopytek na jutro przed chwile skonczyłam robic 2 blachy karpatki w miedzy czasie M. sprzatnoł łazienke i wc ogarnoł łóżka poodkurzał i umyl podłogi mysle jeszcze nad upraniem dywanu na kolanach ale tak mnie kręgosłup boli ze szok a Zoska fika w najlepsze i nic nie zakumała ze czas wychodzic:szok::no:

reklama
hej,
Nova wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! Życze,aby Malutka z okazji Twojego święta postanowiła pokazać się światu.
Iguana szalejesz na całego. Lepiej odpoczywaj póki możesz a nie urządzasz taki maraton.
Aniula i jak tam wczorajsze grzybobranie córci?
Antiopie jak tam remont?
Takhisis takie są uroki mieszkania w bloku, a jak jeszcze w nowym budownictwie to niektórym sąsiadom się nie śpieszy z wykończeniówką i może się to ciągnąć i ciągnąc.
Aganea ja też już jestem zniecierpliwiona i już chciałabym mieć małego przy sobie. A marudna jestem już od dawien dawna bo mnie już ta ciąza męczy.

Ja dzisiaj padnięta bo w nocy niewiele spałiśmy bo Ala miała biegunke i ciągle trzeba było wstawać. Dzisiaj już troszke lepiej, mam nadzieje, że już bliżej końca naszych chorób bo jesteśmy wszyscy tym zmęczeni. Pozatym chciałabym, żeby Ala wkońcu poszła do przedszkola i żebym mogła troche odpocząć jeszcze przed porodem. Jutro mam w planach shoping. Chciałam reszte wyprawki kupić i dla siebie troche kosmetyków.
Mnie już ta ciąża męczy: boli kręgosłup, ciągłe twardnienie brzucha, bóle jak na @, zgaga, krwawienie z nosa. Ja już chce mieć Filipa przy sobie:dry:

no niestety tak to może być że coś się zaczyna dziać i milnie... po czym robisz wszystko aby sie znow rozkreciło a tu dupa....
my dzis zrobilismy 4km i nic ale to dobrze .. moze cos sie zaczac dziac od jutra od godziny 16 :D
natomiast Oliwka dziś bardziej aktywna ale do wczoraj mało aktywna była... :)

Novascape WSZYSTKIE NAJLEPSZEGO I PRZEDE WSZYSTKIM CÓRCI W DNIU DZISIEJSZYM :-)
Oska gdybys Ty mnie słyszałam jeszcze miesiąc temu - jakie ja miałam plany dot. sprzątania we wrześniu - niestety przeliczyłam się i jakoś od połowy września już nic prawie nie robię - dziś Krzysiek mył okna, odsuwał narożnik, mył podłogi, odkurzał, wywieszał pranie, a teraz nasze auta myje (choć to to już bym sobie odpuściła ;-))
Moje nogi są coraz cięższe, o porodzie o dziwo w ogóle nie myślę, jakoś do mnie nie dociera, że w każdej chwili mogą mi np. wody odejść - tak jakby mnie to nie dotyczyło :szok:
Cały dzień leniu*uje - obiadzik zrobiła oczywiście teściowa (mówmy co chcemy na ich temat, ale ta to skarb - po 8h pracy wraca się do domu, obiad gotowy, a tym bardziej teraz - mega wygoda:-D) Po obiadku pojechaliśmy do mojej mamy na kawkę/herbatkę, przytachaliśmy caaaaaałą reklamówkę słodyczy (wczoraj z Niemiec wróciła) i kto ją zje? No pewnie, że to na potrzeby "Ktosia" :tak:
Piszecie o hemoroidach, a znacie może sposoby, żeby łatwiej załatwiać swoje potrzeby po porodzie? Slyszałam, ze po cc to dość istotne, a mnie jak nic czekaja zatwardzenia, bo pewnie przedawkują mi z wapnem ze strachu przed jakimś paraliżem i wtedy jak to mój endo powiedział - zatwardzenie gotowe :-(

Novaspace wszystkiego co najlepsze!!
Iguana palę się ze wstydu za to moje lenistwo. Mogę się jedynie zrobieniem sernika na zimno pochwalić, ale przy Tobie to blado wypadam ;)
Tosieńka sposobu na grubsze sprawy nie mam, pamiętam ile ja się namęczyłam po porodzie żeby w końcu się załatwić. Pewnie jabłka i jakaś dieta sprzyjająca wypróżnieniom. Wrr na samo wspomnienie ciarki mnie przechodzą...
Ja na swoją teściową też nie narzekam, w ogóle teściów mam super.
Agnieszkaala zdrowiejcie tam! Nela znowu zakatarzona, mam nadzieję że jak wrócę z małym ze szpitala to nie będzie nas niczym zarażać...

Chyba już każda marzy o porodzie, z Nelą tak daleko w ciąży nie byłam , dlatego teraz niech się dzieje co chce :) Najchętniej to bym urodziła do połowy miesiąca, żeby na rozprawę 18.10 nie iść i nie stresować siebie i dziecka niepotrzebnie...

Cześć kobitki w ten zimny jesienny wieczór:crazy:
Ja dziś byłam pół dnia z mężem i młodą na zakupach, mąż szalał w sklepach z ciuszkami a ja??? :baffled: patrzyłam w lustrach na ociężałą babę z wielkim brzuchem,która sapie po dwóch schodkach w górę :wściekła/y:
Tomasz się odstrzelił tak,ze się go pytałam ze dwa razy czy jakiejś kochanki nie ma :no:
Młoda podziębiona:baffled: przeraża mnie to...
A mi do tego wszystkiego doszedł ból zęba :no: przez ostatni miesiąc trzy plomby mi wylecialy (z młodą też tak miałam) a nie chcę iść przed porodem do stomatologa,wolałabym po...muszę jakoś wytrzymać jeszcze.
I myślę ciągle o porodzie,kiedy się zacznie,czy to już,czy jeszcze długo...

Witajcie.
Wpadam tylko na chwilę, bo mam jeszcze trochę sprzątania po imprezce imieninowej małża.
Novaspace WSZYSTKIEGO NAJ NAJ, SPELNIENIA MARZEŃ I ŚLICZNEJ CÓRECZKI!

Ja mam od wczoraj bóle krzyża :/ A dziś doszły jeszcze w dole brzucha. Trochę się stresuję,więc lecę pod prysznic. Miłego wieczoru :)

Dziewczyny dziękuję Wam za życzenia

Prezentu od Vivien nie dostałam :-( Obudziłam się niewyspana, zmęczona i zła ... Zaczyna się nowy tydzień, a moje podejście jak na razie bardzo negatywne

Życzę by u Was było lepiej, wracam do łóżka, może uda się jeszcze pospać

reklama
nova zobacz co masz pod sówaczkiem widocznie VIVI ma jeszcze jakiś powód :-D spokojnie jak na wojnie kiedy masz sie zgłosic do szpitala?

Ja zaraz lece oddac mocz i dzis ostatnia wizyta u mojej gin. ale musze jej powiedziec ze ma mi dac jeszcze skierowanie na morfologie bo musze miec świeża do cc wiec pewnie koło 8 pazdziernika bede musiała leciec i ją zrobic a po powrocie biore sie za moje pyzy i kopytka i obiadki mam z głowy na jakieś 3 dni pózniej dokończymy barszczyk i na piatek dopiero bede cos kombinowac bo cholerka kasa mi leci przez palce jak diabli codziennie tylko stówki rozmieniamy... ehhh pozaliłam sie wam a teraz zmykam akurat odwioze dzieciaki do szkół i bede miala troche spokoju bo tak mi dały w kośc przez sobote i niedziele ze az w szoku jestem , najgorzej z moją najstarsza bo juz sie zaczeły klasówki i sprawdziany i niestety zaczeło sie wycie ze znowu trzeba sie uczyc....

Do góry