reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Czesc dziewczynki- melduje sie po wizycie- wybaczcie ale dzis Was nie doczytam jestem potFornie zmęczona...
ale na szybciorka- Groszek jest- uczepil sie tam gdzie trzeba sliczniutki okrąglutki ale jeszcze malutki:) Jeszcze niewyraźnie ale bylo widac jak poruszalo sie serdulko Groszka :) Wszystko jest ok nastepna wizyta 8 marca :)
Pozdrawiamy ja i Groszek :)

Dzemo jak u Ciebie bo nie moge odszukac??

Witam nowe Mamusie i gratuluje:)

die perle czekałam na Twój post :) cieszę się, że wszystko dobrze, bije serducho - to najważniejsze!
u mnie też wszystko dobrze, lekarz wyliczył że to 6t6d, krewetka ma 9mm i bije serduszko, nastepna wizyte mam za tydzien bo ten lekarz co u niego bylam to moj gin ktory wyslal mnie do endokrynologa w 2011 no a endo jak sie okazalo teraz ze jestem w ciazy powiedzial ze nie moze prowadzic mi ciazy, tylko ze ten gin jest 35km ode mnie i polecił mi innego ginekologa 7km ode mnie i za tydzien mam wizyte :D strasznie skomplikowana historia, wiem, ale nie mam auta i ciezko bedzie mi dojechac 35km a te 7km to autobusy jeżdżą albo ktoś mnie podrzuci ze znajomych i będzie dobrze :) i szkoła rodzenia jest na NFZ w tej przychodni blisko mnie i wszystkie badania będe mogla zrobic też na NFZ :)

dziewczyny - czy orientujecie sie jak jest z tym usg 3D? czy to jest jakas specjalna maszyna? podejrzewam ze nie kazdy gabinet to ma, a nie ukrywam że chciałabym zobaczyć dzidziusia w 3D :)

reklama
ojj to ja akurat sie nie wypowiem ale nie sadze by kazda maszyna miala to funkcje musi byc specjalna....ja chodze prywatnie i za akzdym razem jest usg 3d robione...z poprzedniej ciazy mam tylko takie zdjecia malego...ale jak bedziesz robic genetyczne to powinni ci robic w 3d

ja robiłam 3d w pierwszej ciąży w 22tc jako połówkowe :) polecam, mam 40min nagranie małego i płaciłam 250zł w Poznaniu. USG 3d/4d to nowoczesny sprzęt i raczej mało gabinetów ma je w standardzie tak jak zwykle USG.

Czesc
super że kolejne Groszki mają się dobrze :)

ja robiłam 4D na połówkowym, nie każde urządzenie jest do tego przystosowane ii w prywatnym gabinecie płaciłam 200zł. Teraz jak się zdecydujemy pewnie też zrobimy.

die_perle gratuluje zdrowego grosza;) teraz to j​uz napewno z górki;)A ja was wczoraj opuscilam bo złapaly mnie straszne mdłości i szybciej wskoczyłam do łóżka bo jak siedzialam to była tragedia:/ teraz całe szczęście lepiej;)
Buziaki na dzien dobry;*
Jak wy sie dzis czujecie i co macie w planach na weekend?

Hej,

Mnie tak wczoraj zemdliło,że jeszcze w łóżku czułam ;)

a teraz biorę się za sprzątanie domu,bo zapuściłam się :crazy::szok::no:

Dziewczyny na czwartkowej wizycie widzieliśmy serduszko!! :-D Tzn. jak się później okazało tylko ja widziałam, pani doktor wskazała migający punkcik, powiększyła i pyta czy widzimy, ja mówie TAAAK, szczęśliwy tatuś też mówi, że widzi no i super a potem w samochodzie mówi do mnie wiesz tak naprawde to ja tam nic nie widziałem ale wstydziłem się przyznać :-) Ale najważniejsze że pani doktor powiedziała że maleństwo dobrze się rozwija, no i najważniejsze, że krwiak się zmniejszył od ostatniej wizyty!! :-D

Dziewczyny jadę dzisiaj do szpitala nakłamie aby tylko zrobili mi usg, ciagle albo krwawie albo plamie, boje sie normalnie chodzić do kibelka i zawsze jak zaczynam mocniej krwawic to rycze, nie umiem sobie poradzić psychicznie z ta niepewnością. Bardzo si boje jechać do szpitala, jedno to ze mnie splawia a drugie tego co moze sie okazać. Tak bardzo chce zobaczyć moje malenstwo i usłyszeć bijace serduszko. Najgorsze jest ze Oliwka odbiera ten moj niepokój, ale jest kochana, przytula sie do mnie, glaszcze mnie po policzku i daje calusy, nigdy wcześniej nie była taka troskliwa. Błagam trzymajcie kciuki.

Gucha kciuki zaciśnięte za wizytę, czekamy na wieści od ciebie, oby cię przyjęli &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Mam mdłości :-):-):-) Może to dziwne, ale cieszę się jako cholera. Przynajmniej poczuję, że jestem w ciąży i wszystko idzie w dobrym kierunku. Proszę o więcej :tak::tak:

reklama
gucha zaciskam kciuki zeby było wszystko wporzadku!!

agitatka
mnie tez modli ale bardziej wieczorem;) tez sie ciesze bo przynajmniej wiem ze w ciazy jestem;)
wymiotowac całe szczęście nie wymiotuje

Do góry