reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2013:)

Dziewczyny ja tak na szybko i o sobie. Nadrobię jutro.
Rano o 7 telefon od kuriera czy będę do 11 w domu, bo ma do mnie 3 paczki. Szok, chyba jeszcze śpię i źle usłyszałam. No nic czekam. Dobija 10:45 a kurier znów dzwoni, czy można bramę otworzyć.....
confused.gif
Jaką bramę przecież mieszkam w bloku... Pytam gdzie Pan jest, a on że w Bob....przed domem.
realmad2.gif
Nerw, i myślę że znów z allegro źle fotelik samochodowy wysłali, a przecież pisałam formularz dostawy. No nic, telefon do mamy że ma kurierowi otworzyć.... Za kilka godz. telefon od siostry z pytaniem ile dałam za wózek? Hmm jaki wózek, przecież ja zamawiałam fotelik
shocked.gif
Myślę, że się z allegro pomylili. Kazałam jej szukać jakiegoś listu czy coś i skąd ta przesyłka. Zgłupiałam i wspiadłam w auto i jadę do nich. Zajeżdżam do rodziców, a tam nowy wózek X-lander x-move dokładnie taki

Wiecie co się okazało.......wygrałam go w konkursie Rossnet :)
shocked.gif
Szok totalny, a sobie nie sprawdziłam wyników, a też info na e-maila nie dostałam. Jeny jak ja się cieszę.....

reklama
o kurczaki sony!!! bomba! :D rewelacyjnie- gratulacje:) hihi ale musialas mieć mine:D siedze się az uśmiecham do monitora bo takie "wygrane" to naprawdę ogromna niespotykana niespodziewajka! suuuuuuuuuuuuper!!!!

Witam Nową Mamusie!!!!
Sony, ale miałaś niespodzianke:) Gratuluje!!!!!
Ewelinkowska ale pyszności!
Natalie głowa przestała na szczęście boleć po spacerze. Trzeba mi było świeżego powietrza:)

Ja właśnie pomyłam słoiki bo jutro będe robić na zimę kompot z wiśni i sok. Miałam robić też dżemy,ale lenia mam i ide na łatwiznę.
Zaraz idę Ale kąpać, uśpie i mam nadzieje, że spędze z M miły wieczór.

Hej Dziewczęta!!!!

Ja znowu u mamy wypoczywam, pojechał wczoraj od razu po wizycie. Na wizycie wszystko ok, ale waga od ostatniej wizyty znów wzrosła 2,4 kg !!!!!!!!!!!!!!!! Na usg potwierdziło się, że będzie dziewczynka :-) jedno z kolejnych badań to glukoza, aż słabo mi się robi na samą myśl. Cieszę się, bo z moim moczem już wszystko ok, pewnie po tym urosepcie się uregulowało, mam go brać dalej profilaktycznie, albo w zamian za to mogę używać witaminy Prenatal UroCare bo są z żurawiną, która działa na drogi moczowe.
Dziś byliśmy nad morzem, bo wreszcie pogoda dopisała, trochę spiekły mi się plecki, bo ciągle siedziałam plecami do słońca żeby brzuch był w cieniu. Zaraz zabieram się za robienie ciasta 3 bit :-) i jak u nie tyć :-)

die_perle ale super koleżanka miała pomysł na prezent, extra!!! same smakołyki!!! jedz na zdrówko Twoje i maleństwa.
nnatalie04 i dobrze robisz, odpoczywaj wtedy kiedy masz na to ochotę.
Paulinek no mój niestety pracuje 2 miesiące poza domem, ale za to później jest 2 miesiące w domu. Tym razem przedłużył sobie kontrakt, bo chce być przy porodzie. Ja też chcę leczo, muszę chyba zrobić, bo uwielbiam!!!
Rajani oj jakieś wstrętne choróbsko Cię złapało, bidulka. Leż i kuruj się.
osa_24 ale czaderski piesek, ślicznotek!!
persefona gratulacje synka!!!
nula1988 gratulacje zdanej obrony!!! super, że koleżanka podzieliła się ubrankami.
deli80 jakoś poradziłam sobie bez lusterka, ale ciężko było. Zakupki w miarę udane, kilka ubranek dla córci i kilka dla córci z brzuszka :-) ależ cudne zdjęcia, córcia niesamowita, ale mamuśka też pierwsza klasa.
Pannacota strasznie z tymi włamaniami, wchodzą sobie normalnie jak właściciel jest w domu? masakra jakaś. Współczuję, mam nadzieję, że w końcu ich złapią i stres minie
Iguana30 witam, witam na forum!!! Ty to już doświadczona mama więc pewnie nie raz skorzystamy z Twoich rad.
ewelinkowska takie smakołyki, ja też chcę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SonySony wow, ale czad!!! normalnie Ci zazdroszczę, niesamowita niespodzianka!!!

Cześć.
Ja dziś (tzn. wczoraj, bo wczoraj zaczęłam odpisywać i mi nie doszło skończyć) po słodkich badaniach - nawet sprawnie wszystko poszło :-) persefona zgadzam się, że to jednak mało miłe badanie, choć słodkim na ogół nie gardzę
POtem szybkie zakupy, stoję przy kasie i sms.... Przyjaciółka urodziła :-) Że byłam rzut beretem od porodówki, to po chwili namysłu doszłąm do wniosku, że co tam wracanie do domu, co tam mięcho w aucie (a tu upał), co tam że jeszcze nie pora odwiedzin - szybka wizyta musi być. No więc poszłam przywitać Antosia; oj, zapomniałam już zupełnie, że to takie maleńkie....
A pytam pielęgniarek na dyżurce, w której sali przyjaciółka leży, ta mi całą drogę tłumaczy, na co ja jej, że jeszcze pamiętam, którędy trzeba iść, a w październiku do nich wracam

die uuuu, łożysko przodujące to mało dobra wiadomość, bo może się i cc skończyć :-( Dobra - wypluwam! Oczywiście trzymam kciuki, żeby się podniosło i było sn :tak:

zabka26 no to witaj na pokładzie :-) I korzystaj z tego nic-nie-robienia, bo niedługo się skończy

ewelinkowska dobrze zrozumiałam, że sto lat Ci trzeba dzisiaj (tzn wczoraj) zaśpiewać? No to śpiewam głoooooośnooooo :-D

deli fajna taka wygrana :-)

..........

persefona współczuję kolejnego ataku - oby więcej już nie było; trzymaj się dzielnie - ja trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze. Co do golenia w szpitalu, to już żaden standard - wiem, że w niektórych tak to jeszcze funkcjonuje, ale jest to niezgodne z prawem pacjenta; nikt nie ma prawa golić "standardowo" bez zgody pacjentki. Oczywiście ja jestem zdania, że jest to jak najbardziej wskazane, ale też uważam, że nikt nie ma prawa postępować wbrew naszej woli - to tak na marginesie ;-) To samo dotyczy lewatywy.

die chwalić M - zrypał Cię słusznie. I ja bym poprawiła :-p:tak:

pietrucha dobrze, że nie tracicie pogody ducha - wiadomo, że muszą nadejść dobre dni i nadejdą. Zaglądaj do nas, kiedy tylko będziesz miała ochotę

......................

No i wygląda na to, że dziś też Was nie doczytam. Zaliczyliśmy spacer do lasu, nazbieraliśmy trochę jagód - Rafał w tym czasie zrobił sobie piaskownicę na drodze i był baaaardzo szczęśliwy
wink2.gif

A ja będę szczęśliwa, jak znajdę się w łóżku, bo dziś miałam w sumie dość pracowity dzień, a jutro też nie mam co liczyć na odpoczynek, więc konczę czytanie na 755 stronie....

reklama
aniula99 super, że o wizycie wszystko ok. To ile Ty już w sumie przytyłaś od początku ciąży?

Villandra gratulacje dla przyjaciółki. :-)

Do góry