reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

no wlasnie ja chyba przegiełam z chodzeniem :( nigdy nie miałam tendencji do takich rzeczy... z córka nie miałam a tez duzo chodziłam... ale ta ciąża pod wzgledem odczuc duzo cieżej jest niestety....
no farmaceutka pytała sie czy konsultowałam to z lekarzem... a byłam przeciez dzis tylko po zwolnienie miałam zapytac i zapomniałam :baffled: ale inna powiedziałam że jest jedna specjalnie dla kobiet w ciązy :-D

a u nas na koniec dnia wyszlo sloneczko i nawet cieplutko sie zrobiło :)

córka chyba sobie pęcherz przeziebiła, dałam jej procha oby za kilka dni przeszło, zjadla kolacje i usypia :D

reklama
Witam!!!!

Ja dalej u rodziców więc omija mnie wymyślanie o gotowanie obiadków :-) Muszę chyba zacząć brać coś na skurcze, bo bardzo mnie łapią w łydki w nocy. Mam od pani ginekolog próbkę syropu na skurcze dla kobiet w ciąży więc pewnie wypróbuję. Macie może jakiś sprawdzony lek na te skurcze? trochę zazdroszczę Wam tych poszukiwań w allegro i kompletowania wszystkiego, mnie dużo ominie w tej ciąży, bo większość rzeczy mam po córce :-)

nula1988 niedobrze z tym napinającym się brzuchem, dzidziuś domaga się odpoczynku. Leż i ucz się do obrony, przynajmniej trochę odpoczniesz.
Malta_23 gratulacje zdanych egzaminów, czas wyluzować i trochę odpocząć!!!
ewelinkowska zawsze jest tak, że jak coś się wali to już tak jedno po drugim, ale pamiętaj, że w końcu wszystko się ułoży i będzie dobrze!!!
żabcia_tbg jak ja zazdroszczę Ci tych car bootów. Pamiętam czasy jak mieszkaliśmy na angielskiej wysepce i sama po nich biegałam, uwielbiałam. Dziś Ola ma jeszcze dużo zabawek z car boota, a jak była malutka to miała ich cały ogrom plus ubrania.
bosmanka ale masz fajnie, korzystaj z wypoczynku!!!
nula1988 nie wiem czy bierzesz pod uwagę taką kwestię, ale w lumpexach jest multum pięknych rzeczy dla niemowlaków, niektóre nawet nówki albo jak nówki, wystarczy wyprać, a i tak jak się kupuje w sklepie nowe rzeczy dla tego malucha to trzeba je wyprać.
Wojniczanka_24 witaj na forum!!!

Aniula polecam ASPARGIN 2 tabletki dziennie :) magnez z potasem najlepiej po posiłku :)
zazdroszcze ze nie musisz wymyslać obiadków :D

Ścięło mnie z nog wczoraj wieczorem. Cały dzien sie z łóżka nie podnosze. Nospa daje tyle ze po niej nie boli gdy sie nie ruszam a gdy sie ruszam to boli jak diabli. Pakuje luteine, biore nospe i scopolan i licze na to ze nie trafie do szpitala bo nie wierze ze mnie wypuszcza do 30 tygodnia. Jedna na patologii ciazy ze mnalezala z tym samym od 27 tyg do 31 ja trzymali a potem puscili bo juz moze rodzic

Witajcie. Ja tu nowa I narazie sie zapoznaje z forum oraz z forumowiczkami... Nie mam jeszcze znajomych tu, ale to przyjdzie z czasem. :) mam nadzieje .... Ja mam 24 lata I to moje pierwsze dzieciątko. Ważne ze jest zdrowe i czujemy sie świetnie. Mieszkam w UK. Niedaleko Londynu. Może jest tu jakaś dziewczyna z Purfleet, Grays lub okolic? Byłabym wdzieczna za porady zwiazane z porodem w Basildonie. :) Pozdrawiam Was... Renia

hej kobietki
Wojniczanka - witaj :)
i ja wczoraj przegięłam, dziś już w pracy - jeszcze 3 dni i urlopp !!
Szczęściara właśnie 31 tydz i może rodzić ???
Aniula skórcze to dopiero będą :p
Dżaga ja też w pierwszej ciąży mogłam góry przenosić i nic mi nie było a teraz trochę pochodze i brzuch się stawia :/

Dzień Dobry :)

z rana piękne słoneczko świeci :)))) w końcu kilka dni ma być ciepłych i słonecznych i niby do piątku ma nie padać :D
dziś wybieramy się do koleżanki, my się poopalamy a dzieciaki pobrykają po ogródku :)
wczoraj mloda tak w brzuchu się wiercila że co chwila miałam twardy brzuch do tego czułam że uderza w szyjkę co nie było zbyt miłe... na wieczor wziełam nospe i magnez i sie uspokoiło...

Dzień dobry :) dziś nie pospałam, obudziła mnie kotka, bo jej się bawić chciało.... Zaraz idę zrobić sobie kawkę i śniadanko :)

Zostało mi 100 dni :D

Dżaga skoro ja to Ty też, gratuluję :p

reklama
Do góry