reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2013:)

witajcie!

u mnie leje od rana :(

nnatalie hehe fajnie że takie małe aktywne, nie dają o sobie zapomnieć :), moja od 3 dni też coraz więcej się rusza :))

aniula z taką gromadą dzieci to podziwiam

villanda o to miałaś pracowity dzień, ale dobrze że już z głowy :)

antiope joga fajna sprawa jeszcze jak miałaś towarzystwo :)

madziarena racja, z zusem nie ma żartów :/ ja jeszcze mam 28 dni urlopu bo nie wykorzystałam wszystkiego w tamtym roku, ale zostawię trochę na koncówkę :), również sama jestem do niedzieli, jak zwykle :/

od jakiegoś czasu słucham spokojnej muzyki, znane starsze i nowsze kawałki ale przerobione na spokojniejszą, delikatną muzykę , liczę że po urodzeniu być może mała będzie przy niej dobrze zasypiać albo gaworzyć :)

miłego, ciepłego dnia życzę!

reklama
hej,
Mi dzisiaj rodzice zrobili niespodziankę i przyjechali. Mieszkają od nas ponad 300km. Mama zostanie na troche to będe mieć lżej.
Dostałam dostawe ubranek, dzisiaj kupie kilka drobiazgów dla malucha na allegro i wkońcu zaczyna się dziać. Dostałam od dziadka kase za magisterkę to będzie na fotelik i kilka drobiazgów i coś Ali muszę kupić bo powyrastała z ubrań.
Ja dzisiaj padam. W nocy niewiele co spałam bo Ala jęczała, to duszno mi było, to siku. I tak noc zleciała, a po 7 rodzice już byli.
Mieliśmy dzisiaj na shoping jechać,ale z racji rodziców przyjazdu to posiedzimy w domu, słonko świeci to na ogródku poleniu****emy.
My na obiad mamy dzisiaj naleśniki z borówkami(jagodami-zwał zaleznie od regionu;) ) i śmietaną i zupe grzybową ze świeżych grzybów.

Dzień dobry dziewczynki. Ale dziś pospałam...

Koreczek
pytałam D kiedy przyjdzie to nowe łóżko, a on mówi, że i łóżko i materac koło poniedziałku, wtorku. Nie wiem tylko czy tak od razu będziemy na nim spać, bo łóżko jeszcze trzeba złożył i stare opchnąć, bo nie będzie gdzie nowego wstawić. Ale już się nie mogę doczekać. :-)
madziarena łóżko dopiero przyjdzie w poniedziałek, lub wtorek.

Jak się nie załamywać pogodą, jak cały rok czekałam na upały, a tu taka lipa? Nie mam jak akumulatorów naładować.

Vilandra u mnie niestety z pogodą w dalszym ciągu beznadziejnie, wiec nawet na spacer nie mogę iść w tym deszczu, tak więc specjalnych planów nie mam. Pewnie książkę poczytam i na tym się skończą dzisiejsze rozrywki. Zazdroszczę pogody i własnego ogrodu.

joanna_84 ja też małemu puszczam muzykę, ale nie ograniczam się do spokojnych kawałków. Synek mojej siostry uspokajał się jak był mały przy ZZ-Top „Give me all your lovin”, a to przecież nie jest spokojny kawałek. To było niesamowite, puszczałaś tą piosenkę, a płaczące dziecko momentalnie przestawało, jakby mu jakiś włącznik wcisnąć.

agnieszkaala fajną Ci niespodziankę zrobili rodzice. :-)

joanna ja tez słucham spokojniejszej muzyki ale wiem ze Dariia ładnie zasypiała przy bajkach opowiedanych przez Piotra Fronczewskiego....

villandra to odpoczywaj.....

agnieszkala no to miła niespodzianka ... a na obiadek .... zupka grzybowa mniam .....

antopie .... no myślałam że dłużej ....

ja juz po zakupach mam nadzieje ze na tydzien starczy tylko hclebek i wedlinke dokupywac ....
no i kupiłam tacie i małemu od mojej siostry bluzki na urodziny ... bo tata ma jutro a mały 5 lipca wiec mam zgłowy a fajne przeceny a maly zabawek ma w 3 i ....

przynajmniej bedzie miał fajne do przedszkola na jesien ....

ide robic obiadek makaron z sosem pieczarkowym i kurczakiem :-):-):-):-)

a potem rogaliki

Antiope smutnahistoria twojej koleżanki ale...ku przestrodze
nnatakie-ty i dziewczynki jesteście teraz najważniejsze i niech się wszyscy odp...... ja tez bym szła do szpitala jeśli okazałoby się to najbezpieczniejszy opcja
agnieszkaala gratulacje pani mgr :-) teraz możesz bezstresowa czekać na październik :-D
ewelinkowska-ja mam to samo co ty całe życie w szkole albo na jakiś studiach :-)
carla-twoja historia też ku przestrodze że tnależybyć egoistą i martwić się tylko o siebie...szczególnie w ciąży
madziarena- ehhh to byle do urlopu :-)

przepraszam że nie na wszystko uda się odpisać ale jak zwykle w sobotę znalazłam sobie za dużo zajęć :-)
ale nic to od poniedziałku będę nadrabiać a tymczasem życzę wam wszystkim udanego weekendu

Villandra wszystko co trzeba sąd już ma od dawna, nawet fotki robione z ukrycia jak pracuje (a pisał że bezdomny i bezrobotny), nasze rachunki, wydatki, wiele wiele innych papierów które są dowodami, że on kłamie i chce się zemścić, a nas nie stać. Świadków było 10. Ja jestem na l4, ale to dla sądu nic nie znaczy. Muszę sie do szpitala położyć bo nie wiem jakbym zniosła kolejną rozprawę (były już 3 i wszystkie w ciąży, nic miłego). Na ostatniej rozprawie on się nie stawił, więc niech teraz on sobie czeka, bo gdyby nie kombinował to byłoby już po wszystkim. Ehh takich ludzi to z urzędu powinno się usypiać...
Podziwiam i zazdroszczę siły na sprzątanie- ja poodkurzam i już mnie brzuch boli :/ Z tym słuchaniem spokojnej muzyki też miałam taką fazę z Nelą, ale nie podzialało niestety...

Cześć dziewczyny przepraszam, ale tyle produkujecie, ze nie jestem w stanie nadgonić.
U mnie dziś słonko i na następne dni tez słoneczko zapowiadają to pewnie będę przesiadywała w parku w córką lub na tarasie będę nóżki w basenie moczyć :-).

reklama
Carla wspolczuje Ci sytuacji z ojcem. Moja kolezanka ma starego alkoholika, cale zycie w domu miala burdy, wyzwioska i bicie, wyprowadzila sie gdyskonczyla 18 lat. Teraz ma prawie 30 i co? Musi staremu alimenty placic bo popadl w niedostatek. Nic od niego nie dostala, spieprzył jej cale dziecinstwo co odbilo piętno na zyciu doroslym a ona jeszcze temu dupkowi musi placic. Krew mnie zalewa gdy o tym mysle. Znam jej starego, co dostanie to idzie przechlac menel jeden:no:

Bylismy wczoraj na weselu. Zatanczylam 2 wolniejsze piosenki i zaczelo mnie bolec. No to przez reszte imprezy siedzialam, spacerowalam i gadalam. Co chwila ktos mnie po brzuchu glaskał albo zagadywal o Franusia. Heh nawet mi zalatwili pokoj "w razie czego" gdybym sie gorzej poczula to zebym mogla tam pojsc odpoczac. Heh i hit sezonu: zdjecie z ciezarowka z profilu :-D

Do góry