reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Hey dziewczyny,
zaraz poszukam info o Pietruszce ale z tego co widzę wstępnie to wszystko ok?:tak:
Ja chciałam tylko niezłą nowość podać: coś mi cieknie z sutka..to chyba nowy objaw?:confused::-p.

Wszystkim Wam życzę super udanego weekendu- wypoczywajcie ile wlezie!

reklama
Dżaga nieźle się obłowiłaś. Super. Mam nadzieję, że obłowię się tak samo na targach Mother&Baby w sierpniu w Krakowie.

A ja trochę rozczarowana dzisiejszym dniem. Od rana nie mogliśmy się wyguzdrać nad wodę, a jak już się wyzbieraliśmy, to nie dość, że się zrobiło zimno (dwadzieścia kilka stopni), to po pół godzinie zaczęło padać i tyle było naszego plażowania. Zmyliśmy się stamtąd, odwieźliśmy córkę D do mamy i wróciliśmy do domu. No nic, mam nadzieję, że może w przyszłym tygodniu będzie lepiej i żaden paskudny deszcz czy zimno nam nie przeszkodzą.

Ostatnia edycja:
cześć

u nas dziś cudna pogoda jakieś 26 stopni lekki wiaterek, bosko tak by mogło być do końca lata, pogoda idealne :-)

nnatalie- co do twojego pytanie o czytnik e-booków to kupowałam na amazon.com i o ile dobrze pamiętam kosztował chyba 109 albo 119 dolarów a że kurs dolara był słaby więc zakup był opłacalny :-D
kapothishka witaj! ja też niedawno dołączyłam do Dziewczyn :tak:
joanna- współczuję z tym zębem ja miałam usuwane dwie ósemki podczas zabiegów bo żadna nie rosła tak jak powinna i nie chciały same wyjść na zewnątrz więc musieli je usuwać z dziąsła, nikomu nie życzę :tak: przez 3 dnia jadałam jak nie niemowlę... same papki :-) ale dobrze żu u ciebie tylko do usunięcia
aniula- ja miałam to samo z autem... oddałam na warsztat bo miał być tylko tłumik do zrobienia a potem jeszcze coś wyszło i auto stało 2 dni w warsztacie a ja komunikacją miejską do pracy :wściekła/y:
bosmanka -jakoś mi do głowy nie przyszło żeby trzymać wodę termalną w lodówce:-) bardzo dobry pomysł, wykorzystam :-)
die- najprzyjemniejszy w porządkach jest efekt końcowy jak siadasz a wszystko jest uporządkowane i na swoim miejscu... szkoda że w moim przypadku ten stan porządku trwa krótko :-D

info o Stasiu i Agnieszce bardzo podnoszące na duchu... trzymam kciuki za Stasia żeby jak najwięcej przybierał na wadze na mamusinym mleczku :tak:

idę zajrzeć na pozostałe wątki a Wam życzę udanego wieczoru :-)

W8itajcie dziewczyny! Ochhh co za super dzień! Prawie cały dzień sędziliśmy z mężem na zakupach dla naszej Dziećkowskiej...Tyyyle rzeczy fajnych kupiliśmy! Później krótki odpoczynek, bo od 18 mieliśmy osiedlowego grilla i właściwie niedawno wróciłam :) super sprawa...jeszcze z niektórymi wogóle sie nie znaliśmy a tu taka okazja do integracji :D od razu z dziewczynami skoczyłyśmy na tematy porodów i ogólnie dzieciaków, połowa zaprosiła mnie na grzebanie w swoich szafach dla niemowlaków, więc cały tydzień będę wybierać :D fajnie mieć fajnych sąsiadów!!! A teraz ja sobie buszuję w necie bo mój mąż poszedł na męską część imprezy integracyjnej! Siedzą sobie panowie przed blokiem z piwkami tak, jakby mięli po 18 lat i paplaja o "męskich" sprawach...a niech mu będzie, jemu też się należy!
w poniedziałek zrobie kilka fotek tego, co kupiłam! dobrej nocki:-)

ja sie wczoraj rozpisalam i wszystko sie skasowalo :/

Bosmanka szkoda że nie udalo nam się spotkać.
Die nie przemęczaj się zbytnio przy porządkach.

u nas burza właśnie w zasadzie slychac ja od jakiejś 4 nad ranem... obudził mnie wtedy skurcz w łydke i teraz mnie boli noga :/
wczoraj zrobiłam sobie zimne SPA na nogi jaka ulga :D

woda termalna do lodówki SUPER pomysł który napewno zaraz ukradne :D

Antiope polecam zabrać ze sobą wode termalna na te targi jak będa podobne upaly, ja bez zniej chyba bym upadla :D

dziś dzień ojca... zrobimy jakiegoś grila dla teścia, a na 16.30 jedziemy do koscioła bo jest msza za mojego wujka to już 20 rocznica o_O

Ja chciałam tylko niezłą nowość podać: coś mi cieknie z sutka..to chyba nowy objaw?:confused::-p

W staniku wczoraj mialam normalnie az plamy od siary :-p W ogole bardzo mnie piersi swedza tak ze ciezko to wytrzymac :(
Mam takie obrzeki kostek wieczorami i dloni ze az przykro. Gdy leze z nogami w gorze jest ok ale gdy tylko opuszcze je z powrotem to widac jak mi obrzek rosnie i tak do polowy lydki. Wszystko pomaga tylko na chwile. A jak to szczypie, ciagnie i swedzi i boli przy chodzeniu...
Wiecie co moge zrobic na obrzeki i swedzenie piersi? :sorry2:

Szczęściara, w lipcowym M jak mama jest artykuł "Jak ulżyć piersiom?":

"Swędzenie piersi - Gdy piersi powiększają się, zwiększa się również napięcie ich skóry, co zwykle objawia się dokuczliwym swędzeniem. Najczęściej jest to objaw niegroźny, znikający samoistnie po porodzie.
Nasza rada: regularnie wmasowuj w skórę piersi oliwkę albo kremy nawilżające do skóry wrażliwej i atopowej - mają one w składzie substancje hamujące świąd."

Ja stosuję krem z Bielendy z serii Sexy mama - skuteczna kuracja do pielęgnacji biustu. Bywa czasem w Rossmanie z promocji. Są jeszcze z tej serii kremy do całego ciała i przeciw rozstępom.

bielenda-sexy-mama-skuteczna-kuracja-do-pielegnacji-biustu-100-ml-b-iext21265405.jpg

Załączniki

• bielenda-sexy-mama-skuteczna-kuracja-do-pielegnacji-biustu-100-ml-b-iext21265405.jpg
    bielenda-sexy-mama-skuteczna-kuracja-do-pielegnacji-biustu-100-ml-b-iext21265405.jpg
    18,2 KB · Wyświetleń: 30
Dzień dobry

Dżaga dzięki za radę, zwłaszcza, że u nas te targi w sierpniu, a to już będzie koniec 7 miesiąca, więc podejrzewam, że jeszcze gorzej będę to znosić.

szczęściara mnie też czasami piersi swędzą, ale do tej pory nie znalazłam na to sposobu. Smaruję oliwką przynajmniej 2 razy dziennie, ale nie pomaga. Obrzęków nóg na szczęście nie mam (pewnie na razie).

reklama
hej:-)
szczesciara mnie piersi nie swedza, ale na poczatku jak mi sie mocno powiekszyly to byla masakra:szok: teraz na szczescie od kilku tyg. stoja w miejscu, ale chyba limit powiekszania mam za soba, przed ciaza 70b/c a teraz 70 e/f to chyba wystarczy;-)
dzaga my tez dzisiaj na grilla do mojej siostry sie wybieramy, wiec mam z glowy kuchnie na caly dzien:-)
u nas ok zu i olek wstali o 5.30 zeby z laurka dla taty zdazyc. m. zadowolony chodzi dumny, a mi sie smiac chce:-p olek stwierdzil, ze musi zrobic dwie laurki, bo przeciez dzidzius w brzuchu jeszcze tacie nic nie narysuje, wiec sie chlopiec napracowal normalnie ze ho ho:-)
u nas rano byla burza i powietrze sie zrobilo swietne, a teraz znowu zaczyna robic sie duszno:-(
uciekam sie szykowac, bo dzieciaki juz tupia nogami na wyjscie, wiec zycze udanej niedzieli:-)

Do góry