reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2013:)

Hey dziewczyny,
zaraz poszukam info o Pietruszce ale z tego co widzę wstępnie to wszystko ok?:tak:
Ja chciałam tylko niezłą nowość podać: coś mi cieknie z sutka..to chyba nowy objaw?:confused::-p.

Wszystkim Wam życzę super udanego weekendu- wypoczywajcie ile wlezie!

reklama
Dżaga nieźle się obłowiłaś. Super. Mam nadzieję, że obłowię się tak samo na targach Mother&Baby w sierpniu w Krakowie.

A ja trochę rozczarowana dzisiejszym dniem. Od rana nie mogliśmy się wyguzdrać nad wodę, a jak już się wyzbieraliśmy, to nie dość, że się zrobiło zimno (dwadzieścia kilka stopni), to po pół godzinie zaczęło padać i tyle było naszego plażowania. Zmyliśmy się stamtąd, odwieźliśmy córkę D do mamy i wróciliśmy do domu. No nic, mam nadzieję, że może w przyszłym tygodniu będzie lepiej i żaden paskudny deszcz czy zimno nam nie przeszkodzą.

Ostatnia edycja:
cześć

u nas dziś cudna pogoda jakieś 26 stopni lekki wiaterek, bosko tak by mogło być do końca lata, pogoda idealne :-)

nnatalie- co do twojego pytanie o czytnik e-booków to kupowałam na amazon.com i o ile dobrze pamiętam kosztował chyba 109 albo 119 dolarów a że kurs dolara był słaby więc zakup był opłacalny :-D
kapothishka witaj! ja też niedawno dołączyłam do Dziewczyn :tak:
joanna- współczuję z tym zębem ja miałam usuwane dwie ósemki podczas zabiegów bo żadna nie rosła tak jak powinna i nie chciały same wyjść na zewnątrz więc musieli je usuwać z dziąsła, nikomu nie życzę :tak: przez 3 dnia jadałam jak nie niemowlę... same papki :-) ale dobrze żu u ciebie tylko do usunięcia
aniula- ja miałam to samo z autem... oddałam na warsztat bo miał być tylko tłumik do zrobienia a potem jeszcze coś wyszło i auto stało 2 dni w warsztacie a ja komunikacją miejską do pracy :wściekła/y:
bosmanka -jakoś mi do głowy nie przyszło żeby trzymać wodę termalną w lodówce:-) bardzo dobry pomysł, wykorzystam :-)
die- najprzyjemniejszy w porządkach jest efekt końcowy jak siadasz a wszystko jest uporządkowane i na swoim miejscu... szkoda że w moim przypadku ten stan porządku trwa krótko :-D

info o Stasiu i Agnieszce bardzo podnoszące na duchu... trzymam kciuki za Stasia żeby jak najwięcej przybierał na wadze na mamusinym mleczku :tak:

idę zajrzeć na pozostałe wątki a Wam życzę udanego wieczoru :-)

W8itajcie dziewczyny! Ochhh co za super dzień! Prawie cały dzień sędziliśmy z mężem na zakupach dla naszej Dziećkowskiej...Tyyyle rzeczy fajnych kupiliśmy! Później krótki odpoczynek, bo od 18 mieliśmy osiedlowego grilla i właściwie niedawno wróciłam :) super sprawa...jeszcze z niektórymi wogóle sie nie znaliśmy a tu taka okazja do integracji :D od razu z dziewczynami skoczyłyśmy na tematy porodów i ogólnie dzieciaków, połowa zaprosiła mnie na grzebanie w swoich szafach dla niemowlaków, więc cały tydzień będę wybierać :D fajnie mieć fajnych sąsiadów!!! A teraz ja sobie buszuję w necie bo mój mąż poszedł na męską część imprezy integracyjnej! Siedzą sobie panowie przed blokiem z piwkami tak, jakby mięli po 18 lat i paplaja o "męskich" sprawach...a niech mu będzie, jemu też się należy!
w poniedziałek zrobie kilka fotek tego, co kupiłam! dobrej nocki:-)

ja sie wczoraj rozpisalam i wszystko sie skasowalo :/

Bosmanka szkoda że nie udalo nam się spotkać.
Die nie przemęczaj się zbytnio przy porządkach.

u nas burza właśnie w zasadzie slychac ja od jakiejś 4 nad ranem... obudził mnie wtedy skurcz w łydke i teraz mnie boli noga :/
wczoraj zrobiłam sobie zimne SPA na nogi jaka ulga :D

woda termalna do lodówki SUPER pomysł który napewno zaraz ukradne :D

Antiope polecam zabrać ze sobą wode termalna na te targi jak będa podobne upaly, ja bez zniej chyba bym upadla :D

dziś dzień ojca... zrobimy jakiegoś grila dla teścia, a na 16.30 jedziemy do koscioła bo jest msza za mojego wujka to już 20 rocznica o_O

Ja chciałam tylko niezłą nowość podać: coś mi cieknie z sutka..to chyba nowy objaw?:confused::-p

W staniku wczoraj mialam normalnie az plamy od siary :-p W ogole bardzo mnie piersi swedza tak ze ciezko to wytrzymac :(
Mam takie obrzeki kostek wieczorami i dloni ze az przykro. Gdy leze z nogami w gorze jest ok ale gdy tylko opuszcze je z powrotem to widac jak mi obrzek rosnie i tak do polowy lydki. Wszystko pomaga tylko na chwile. A jak to szczypie, ciagnie i swedzi i boli przy chodzeniu...
Wiecie co moge zrobic na obrzeki i swedzenie piersi? :sorry2:

Szczęściara, w lipcowym M jak mama jest artykuł "Jak ulżyć piersiom?":

"Swędzenie piersi - Gdy piersi powiększają się, zwiększa się również napięcie ich skóry, co zwykle objawia się dokuczliwym swędzeniem. Najczęściej jest to objaw niegroźny, znikający samoistnie po porodzie.
Nasza rada: regularnie wmasowuj w skórę piersi oliwkę albo kremy nawilżające do skóry wrażliwej i atopowej - mają one w składzie substancje hamujące świąd."

Ja stosuję krem z Bielendy z serii Sexy mama - skuteczna kuracja do pielęgnacji biustu. Bywa czasem w Rossmanie z promocji. Są jeszcze z tej serii kremy do całego ciała i przeciw rozstępom.

bielenda-sexy-mama-skuteczna-kuracja-do-pielegnacji-biustu-100-ml-b-iext21265405.jpg

Załączniki

• bielenda-sexy-mama-skuteczna-kuracja-do-pielegnacji-biustu-100-ml-b-iext21265405.jpg
    bielenda-sexy-mama-skuteczna-kuracja-do-pielegnacji-biustu-100-ml-b-iext21265405.jpg
    18,2 KB · Wyświetleń: 26
Dzień dobry

Dżaga dzięki za radę, zwłaszcza, że u nas te targi w sierpniu, a to już będzie koniec 7 miesiąca, więc podejrzewam, że jeszcze gorzej będę to znosić.

szczęściara mnie też czasami piersi swędzą, ale do tej pory nie znalazłam na to sposobu. Smaruję oliwką przynajmniej 2 razy dziennie, ale nie pomaga. Obrzęków nóg na szczęście nie mam (pewnie na razie).

reklama
hej:-)
szczesciara mnie piersi nie swedza, ale na poczatku jak mi sie mocno powiekszyly to byla masakra:szok: teraz na szczescie od kilku tyg. stoja w miejscu, ale chyba limit powiekszania mam za soba, przed ciaza 70b/c a teraz 70 e/f to chyba wystarczy;-)
dzaga my tez dzisiaj na grilla do mojej siostry sie wybieramy, wiec mam z glowy kuchnie na caly dzien:-)
u nas ok zu i olek wstali o 5.30 zeby z laurka dla taty zdazyc. m. zadowolony chodzi dumny, a mi sie smiac chce:-p olek stwierdzil, ze musi zrobic dwie laurki, bo przeciez dzidzius w brzuchu jeszcze tacie nic nie narysuje, wiec sie chlopiec napracowal normalnie ze ho ho:-)
u nas rano byla burza i powietrze sie zrobilo swietne, a teraz znowu zaczyna robic sie duszno:-(
uciekam sie szykowac, bo dzieciaki juz tupia nogami na wyjscie, wiec zycze udanej niedzieli:-)

Do góry