reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

die nie stresuj się trzymam kciukasy za jutrzejszą wizytę i żeby Groch się rozkraczył i pokazał co kryje między nogami :-)
Mój to już przy mierzeniu kości udowej dyndał Wackiem aż go zauważyłam :-D
Twoja koleżanka tak jak ja nie dowierzała ja zrobiłam chyba 15 testów co najmniej i kupiłam bilety do PL bo i tak nie wierzyłam i poleciałam do gina heh :-)

Malta gratuluję synka.
I przykro mi z powodu dziadka.

reklama
Boziu jak mi sie nic nie chce. Dobrze ze w srody popoludniu mam wolne i chyba sobie poleniu****

Landrynka jak prosilas wyslalm ci wczoraj troche ciepelka. I kurcze dzis od rana pada i cale 10 stopni:no:

Wow dziewczyny widze ze szalejecie na zakupach. Poki co mam liste i plan zakupow, wozek i bujaczko-lezaczek, no i troche po T, ale co sie bedzie nadawac to dopiero musze sprawdzic. A tu ani czasu ani ochoty zeby wdrapac sie na poddasze.

Antiope rozmiarowka to faktycznie czasami duza zagadka. Co marka to inne normy. No ale to sie tyczy rowniez ubran dla doroslych. Dlatego ja chetnie kupuje marki niemiecki i holenderskie bo tam moge poszalec z rozmiarem XS, czy tam 34. I ciesze sie jak swinia w deszcz ze taka niby szczupla jestem:rofl2: Co oczywiscie mija sie z prawda, ale o tym sza.

Villandra niezly elaborat fiu fiu. Nawet nie probuje dorownac. Zuch dziewczyna. Milego czytania.

Nnatalie
obawiam sie ze zadna z nas nie ma sztywnego terminu porodu. Malenstwa same wybiora sobie termin. A i na zaklepywanie cc jeszcze czas. No i nie nastawiaj sie na te wczesniaki bo to nic fajnego:no: i wcale tak nie musi byc.

Spanie na brzuchu. Skutecznie oduczylam sie w pierwszej ciazy. I od tego czasu spie na boku, ukladam sie na prawym, zasypiam na lewym, a spie podobno jak zdrowe dziecko na plecach z rekami w gorze:-) Niegdy nie obawialam sie ze malenstwo zgniote, raczej bylo mi zwyczajnie nie wygodnie.

Cisnienie.
Ja tez z tych z niskim cisnieniem, a teraz w ciazy ksiazkowo 12/7. Oby tak zostalo.

Deli, Kamcia wspolczuje wszystkich boli:tak: Mam nadzieje ze sie wszystko unormuje i szczesliwie doczekamy do konca.
To ja chyba szczesciara jestem, bo nic mnie nie boli. Zmeczona, roztargniona, wolniejsza, z mala zgaga i dolkami owszem, ale poza tym okaz zdrowia:-) I szczerze to zaczynam sie martwic jak was podczytuje, bo jak to mozliwe ze mnie NIC NIE BOLI:no:

Sony gratuluje 20 tygodni.

Die trzymam mocno za udana wizyte.

Paulinek w pierwszej ciąży było super, ale teraz chyba lekko wiek nie ten ;-P no i organizm po pierwszej ciąży już poluzowany. No nic i tak dotrwam do października, bo kto jak nie ja i Ktosiek :-)

Zaba a co tam... trzeba jakiegos wyrwac na ten płacki brzuch... na tych zakupach:p hehehe

Kamcia oj ... zachianki trzeba córci spełniać.
Ja dzis wezme z ciebie przykład... bułki bede robic własnie z wiśniami. do tego piernika jeszcze z torebki trzasne... a co.

Malta... przykro... trzymaj sie.
Gratulacje synusia.

Perle... fajna kolezanka. niech teraz dojdzie do siebie i sie zacznie cieszyć:))

Deli... wiem jak jest z tym lezeniem. Dzis tylko zakupy spozywcze... dla tylu chłopa tony chleba i mleka trzeba nawiesc:p cały bagarznik jedzenia przywiozłam. Dobrze ze na jeszcze jedne zakupy zostało na koncie. wiec nie wydałam wszystkiego przed nastepna wypłata.

Paulinek to ja ci odsyłam ciepełko.
Tyle co mam sie podziele. z 10 st. mamy. ale co tam. moze byc i 5.
Oby cie nic nadal nie bolało. I nie mów o tym głosno bo jak któraś ci coś sprzeda...
Odpocznij od roboty troche:))

Poczytałam chwile... głowa mi peka. Ide sie za robote wziasc.
dzis mam troche planow... zobaczymy co wyjdzie. zaczne od zmywarki, pralki i umycia kuchenki.

A do prasowania sie chyba nie dotkne. Zaczynam myslec o tym by odrazu skladać. I odpuscic na jakis czas prasowanie.
męczy mnie stanie przy zelazku.
Wyprasuje tylko mundurki do szkoły i koszule na wieszak.

paulinek tylko u mnie sytuacja wyglada tak ze najpóźniej mi je wyciągną w 38tyg. Już mi lekarz powiedział. Tak samo jak to ze ciąża blizniacza jest donoszona w 38tyg i dłużej nie pozwalają czekać bo po 38tyg jest już zagrożenie obumarcia płodu. Moja ciąża może być najdłużej donoszona bo np jednojajowa jednoowodniowa w 34tyg wyciągają dzieciaczki. Wiem znam realia ;)

malta bardzo mi przykro.

Dzięki za kciuki!! Czekam grzecznie w kolejce na swoją kolej ;)

Paulinek ledwo co wysłałam pogode a odrazu u mnie pada.

Pranie wstawione, zmywara chodzi, drozdze z zamrazary wyjete. Kuchnia prawie ogarnieta.
Jakos szybko dzis poszło.
Wymyslilam ze sera bialego do bulek wloze. bo mało mam wisni. zobaczymy co wyjdzie.

Deli ty to sie naprawde nie przemeczaj.

Sony mnie tez dzis słodkie... a potem zgaga...

natalie... lekarka napewno zdecyduje tak zeby bylo najlepiej dla panienek. Napewno wszystko bedzie ok.

Landrynka jak tylko coś zaczyna szwankować to od razu w łóżku jestem, ale niestety muszę się liczyć z różnymi rzeczami po wizycie więc jak co muszę mieć w domu porządek, a oni ciuszki do ubrania :-).
Dziś mąż ze mną robił pierogi więc szybko poszło. Jutro ciasto Kopiec kreta :-).
Ty tez uważaj na siebie

Natalii
dużo osób przed tobą?

reklama
Do góry